Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hodně štěstí a ať se ti daří. Ať je miminko zdravé a kluci taky.
Mám to jako @dendule4, myslela bych si něco o nezodpovědnosti, nezralosti a hlouposti… ale co si myslím já je jedno, je to tvůj život a to mimčo už stejně čekáš takže jdeš trošku s křížkem po funuse ![]()
Zrovna taková maminka byla včera ve výměně manželek, upřímně, první slovo co mě napadlo byla ta „rajda“, ano, asi bych si o takové myslela své ale ve své podstatě ti názor ostatních může být jedno ![]()
Mě to trochu přijde, že si děláš děti na počkání, ale to je tvoje věc. A co znamená, že jednou to zahořelo a zjistila jsi, že jsi těhotná? To jste se spolu jednou vyspali a už čekáš dítě? To spolu ani nežijete? Ty se nechráníš? Hmm, tak to už je k zamyšlení se nad sebou, sorry… ![]()
@probarusku Nejsi první ani poslední kdo má tři děti s různými tatínky
ideální to neni, ale nic s tim už neuděláš. Snad současný partner bude ten pravý a nezůstaneš sama s dětma. Já mám taky dvě děti každé s jiným chlapem, ale po prvním nezdařeném manželství jsem se hodně dlouho rozmýšlela jestli mít další dítě, bála jsem se, že to zase nedopadne…šla jsem do toho až po čtyřech letech soužití. Porodit tři děti během pár let, každé s jiným považuju za dost odvážné ![]()
@Alušáček píše:
@probarusku Nejsi první ani poslední kdo má tři děti s různými tatínkyideální to neni, ale nic s tim už neuděláš. Snad současný partner bude ten pravý a nezůstaneš sama s dětma. Já mám taky dvě děti každé s jiným chlapem, ale po prvním nezdařeném manželství jsem se hodně dlouho rozmýšlela jestli mít další dítě, bála jsem se, že to zase nedopadne…šla jsem do toho až po čtyřech letech soužití. Porodit tři děti během pár let, každé s jiným považuju za dost odvážné
@probarusku POkud jsi spokojená o co jde? Kašli na to, co řekne okolí. Jsi spokojená, tak to neřeš a buď šťastná. O Bolkovi Polívkovi taky nikdo neřekne nic hnusnýho, když každému dítěti pořídil jinou mámu.
Pokud někdo něco bude chtít říkat řekne to vždycky, ale je to tvůj život a když jsi neměla štěstí, budeš ho snad mít už teď a budeš spokojená. Takže na okolí se vykašli a buď šťastná a spokojená. A pokud nový tatínek bude mít hezký vztah s prvními kluky, neřešila bych už nic.
@probarusku Ahoj, miminko je dar, je super, že jsi těhotná. Pokud jsi to dokázala zorganizovat tak, že jste všichni spokojení, jsi dobrá máma a zvládnete to. Já už totiž po vlastních zkušenostech nevěřím na standardní model, resp. na to, že to jinak fungovat nemůže ![]()
@probarusku
Předesílám, že si nedovoluji posuzovat Tvoje jednání a ani si nemyslím nic špatného. V životě může každého z nás potkat cokoliv, mnohdy to ani nemůžeme nijak ovlivnit a je to.
Teď, jak bych se v takové situaci cítila já sama za sebe. Pro mě je to nepředstavitelné, nechtěla bych to. Vlastně taková malá osobní noční můra. Tři děti, tři otcové. Ne, nikdy.
@probarusku Je to tvůj život, ty jsi za něj zodpovědná. Stejně tak máš zodpovědnost za své děti. Nepřísluší mi tě soudit, já tvůj život nežiju. Na druhou stranu nebudu tady jásat, jak je to super, že jsi těhotná a že miminko je dar jako @Ostružka . Dítě je velká zodpovědnost a starost, není nám 17 let, aby člověk přemýšlel jak puberťák. A dítě nevzniká jentak samo od sebe, pokud ho neplánuji, je dnes hodně možnosti ochrany - až se divím, jak jsou dnes stále ještě lidé nezodpovědní. Ty už toho teď moc řešit nemůžeš, dítě už čekáš, rady tedy už nepotřebuješ. Okolí ti může být ukradené, tvůj život nežijí a co si myslí
- to neovlivníš. Znám dvě tobě podobné. Jedna žije nyní už se 4 dětmi na ubytovně, děti jsou opravdu chudáci, otcové horší než na baterky. A druhá
- první manželství, jedno dítě, rozvod. Druhé manželství, druhé dítě, rozvod. Třetí partner, dítě už plánované nebylo. Pořídili si ho až po pečlivém uvážení, po 6 letech vztahu a vzali se. Zatím jim to vychází a držím kamarádce palce, aby už konečně to bylo s tímto OK. Její druhý ex, jí totiž už 10 let dělá peklo a o dítě se přitom nestará, s ním hodně šlápla vedle. Když jsem se jí ptala, proč si myslí, že jí předchozí 2 vztahy nevyšly, řekla mi, že podle ní myslela víc rozkrokem než hlavou
Teď už je poučená a že ví, že udělala hodně chyb. Pro její první dvě děti to totiž není OK.
@Ostružka píše:
@probarusku Ahoj, miminko je dar, je super, že jsi těhotná. Pokud jsi to dokázala zorganizovat tak, že jste všichni spokojení, jsi dobrá máma a zvládnete to. Já už totiž po vlastních zkušenostech nevěřím na standardní model, resp. na to, že to jinak fungovat nemůže
Ja bych okoli vubec neresila, at se kazdy stara o sve, kazdy ma svych problemu dost - prace, pujcky apod. Jen bych popremyslela a vsechny deti by mely prijmeni po me. Pokzd by to nejak slo sladit.
@lovesmile píše:
Nojo, jsem dnes nějak pozitivní, možná ta prospaná noc (mimi spalo bez přestávky)?
![]()
Je to tvoje věc, ale za Mé to je hrozne. Nezodpovedny na dnešní dobu. ![]()
@probarusku Moje sestra má 3 děti, každé s jiným chlapem. První byl blbec od pohledu, ale ona mladá a zamilovaná. Po narození dítěte s ním vydržela rok, on začal pít, hrát automaty, malá ho nezajímala (začal se starat až nedávno, kdy holce je už přes 20 let - vytahuje se, jak má krásnou, chytrou dceru).
Druhé dítě měla se super chlapem, byl hodný, pomáhal, staral se o děti (i to starší), pracoval. Prostě ideální chlap. A když bylo holce 5 let, před vánocemi přišel, že čeká dítě s kolegyní a chce rozvod. To byla rána z čistého nebe. Nečekal to vůbec nikdo, sestra absolutně netušila, že by jí chlap zahýbal
.
Do třetice všeho dobrého? No, zdálo se. Po čtyřletém vztahu otěhotněla znova. Ze začátku super a teď z ničeho nic se začalo projevovat, že chlap je zadlužený kde může, všude samá exekuce. Sestra vystresovaná, on v pohodě. Nevzali se, dům je sestry, ale i tak… Prostě jí to nevyšlo ani do třetice a čekáme, kdy se rozejdou ![]()
Neříkám, že vždycky byly na vině jen ti chlapi. Ségra také není dokonalá. Ale tohle si nezaslouží. A nenapadlo by mě soudit ji, že má každé dítě s někým jiným.
Zakladatelko, pokud se na to cítíš, víš, že se o dítě dokážeš postarat. Jdi do toho
. Nestarej se o okolí, je to jen tvá věc
.