Názory na abstraktní umění

MarkétkaBeruška
10.3.14 19:13

názory na umění

Ahoj holky :mavam:, mohly byste mi prosím vás pomoct? Čeká mě prezentace na téma Abstraktní umění, dost mi na tom záleží, všechny podklady mám už připravené i včetně rozhovoru s jedním umělcem ale ráda bych slyšela i názory „neumělců“ a tak se vás ptám co si představíte pod pojmem abstrakce? Líbí se Vám taková díla? Stačí mi odpovědi o 2-3 větách. Děkuji Vám :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
10.3.14 19:15

Líbí se mi všechna díla, která mají duši a vyzařují něco, co mě upoutává. Dál nerozlišuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
10.3.14 19:20

Ano, libi se mi abstrakce, pod nazvem abstrakce mi pred oci vyskoci dila autora Wassily Kandinsky, napriklad toto:

http://cache2.allpostersimages.com/…-studies.jpg

nebo

http://cache2.allpostersimages.com/…ain-1909.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
10.3.14 19:22

Abstrakce je moc pekna. Je to takove zive, barevne.
Hodne stesti pri prezentaci :hug: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.3.14 19:31

Abstraktní umění se mi líbí, ale co mě vůbec netankuje nebo co ani neumím pochopit, je konceptuální umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
10.3.14 19:33

Pod pojem abstraktní umění se dá picnout všechno, pokud to ale není vyloženě oplzlé, nechutné, vulgární, nebo pokud to není jen nahromaděný bordel, o kterém „umělec“ tvrdí, že to autorský záměr, tak nejsem proti jakémukoli druhu umění.

• Citovat
  • Upravit
30966
10.3.14 19:35

Priznam se, ze nelibi. Tu podstatu, co chtel autor obrazem vystihnout v tom neumim videt, takze jsou to pro me nejake cary, ktere mne prijde, ze nejak nakresli kazdy. Co mne prijde jako umeni, je nakreslit krajinu tak, abych z obrazu citila, ze v te krajine sama jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.3.14 19:37

@Cuddy úplně stejně to mám i já

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
10.3.14 19:38

@donaga tak jako „neznalec“ si to vystihla moooc pěkně :palec:

• Citovat
  • Upravit
1561
10.3.14 19:39

Abstrakce se mi nelibi, vždy mi to přišlo jako výstava I. stupně základní školy. Ale je to o každém člověku, kdyby se nám všem líbilo to samé tak tu bude nuda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
10.3.14 19:45

Abstraktnímu umění nerozumím a nelíbí se mi to, jsem klasický „krajinkář“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.3.14 19:45

Abstrakce je pro m něco neobvyklého. Nový nápad, myšlenka. Něco, co jen tak někoho nenapadne.

Ale také se mi spíš nelíbí. To už musí být, když mě něco zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.3.14 19:49

@MarkétkaBeruška pro mne je abstraktní umění - směsice čehosi, čemu fakt nehovím. Jako už jsem to zkoumala kolikrát, ale ne - přijde mi to hloupé, zbytečné :nevim: :oops: a to jsem fotografka a grafička - ale abstrakce jde prostě mimo mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.3.14 19:51

Ja abstrakci nemusim, mam rada jina dila. Vystavy mam rada, ale neumi me to,,chytnout za srdicko a vtahnout do deje,,.Za to se dokazu dlouho koukat na portrety a na to, jak malir dokaze vystihnout detaily, skalu barev a zachytit zivot. U absteakce mi to chybi, nevidim ve vylitym kyblu na platno nic :mrgreen: (nadsazka).Kdyz uz, tak abstrakce, kde se stridaji modre tony, to me uklidnuje, nebo barevne tony zapadajiciho slunce, to mi dava energii a pocit bezpeci, rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
10.3.14 20:01

Abstrakci mám ráda. Nejsem úplně neznalec, mám 2 umělecké školy, takže to třeba vidím jinak. Realitu dokáže zachytit spousta lidí a tvůrců kýče, ale k vytvoření dobré abstrakce je potřeba zapojit duši a fantazii a to už nemá jen tak někdo. Není jednoduché vytvořit zajímavou abstrakci, není to jen o vylití kýblu barvy na plátno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová