Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Líbí se mi všechna díla, která mají duši a vyzařují něco, co mě upoutává. Dál nerozlišuji
Ano, libi se mi abstrakce, pod nazvem abstrakce mi pred oci vyskoci dila autora Wassily Kandinsky, napriklad toto:
http://cache2.allpostersimages.com/…-studies.jpg
nebo
Abstrakce je moc pekna. Je to takove zive, barevne.
Hodne stesti pri prezentaci
![]()
Abstraktní umění se mi líbí, ale co mě vůbec netankuje nebo co ani neumím pochopit, je konceptuální umění…
Pod pojem abstraktní umění se dá picnout všechno, pokud to ale není vyloženě oplzlé, nechutné, vulgární, nebo pokud to není jen nahromaděný bordel, o kterém „umělec“ tvrdí, že to autorský záměr, tak nejsem proti jakémukoli druhu umění.
Priznam se, ze nelibi. Tu podstatu, co chtel autor obrazem vystihnout v tom neumim videt, takze jsou to pro me nejake cary, ktere mne prijde, ze nejak nakresli kazdy. Co mne prijde jako umeni, je nakreslit krajinu tak, abych z obrazu citila, ze v te krajine sama jsem.
Abstrakce se mi nelibi, vždy mi to přišlo jako výstava I. stupně základní školy. Ale je to o každém člověku, kdyby se nám všem líbilo to samé tak tu bude nuda. ![]()
Abstraktnímu umění nerozumím a nelíbí se mi to, jsem klasický „krajinkář“
Abstrakce je pro m něco neobvyklého. Nový nápad, myšlenka. Něco, co jen tak někoho nenapadne.
Ale také se mi spíš nelíbí. To už musí být, když mě něco zaujme.
@MarkétkaBeruška pro mne je abstraktní umění - směsice čehosi, čemu fakt nehovím. Jako už jsem to zkoumala kolikrát, ale ne - přijde mi to hloupé, zbytečné
a to jsem fotografka a grafička - ale abstrakce jde prostě mimo mne.
Ja abstrakci nemusim, mam rada jina dila. Vystavy mam rada, ale neumi me to,,chytnout za srdicko a vtahnout do deje,,.Za to se dokazu dlouho koukat na portrety a na to, jak malir dokaze vystihnout detaily, skalu barev a zachytit zivot. U absteakce mi to chybi, nevidim ve vylitym kyblu na platno nic
(nadsazka).Kdyz uz, tak abstrakce, kde se stridaji modre tony, to me uklidnuje, nebo barevne tony zapadajiciho slunce, to mi dava energii a pocit bezpeci, rodiny.
Abstrakci mám ráda. Nejsem úplně neznalec, mám 2 umělecké školy, takže to třeba vidím jinak. Realitu dokáže zachytit spousta lidí a tvůrců kýče, ale k vytvoření dobré abstrakce je potřeba zapojit duši a fantazii a to už nemá jen tak někdo. Není jednoduché vytvořit zajímavou abstrakci, není to jen o vylití kýblu barvy na plátno.
Ahoj holky
, mohly byste mi prosím vás pomoct? Čeká mě prezentace na téma Abstraktní umění, dost mi na tom záleží, všechny podklady mám už připravené i včetně rozhovoru s jedním umělcem ale ráda bych slyšela i názory „neumělců“ a tak se vás ptám co si představíte pod pojmem abstrakce? Líbí se Vám taková díla? Stačí mi odpovědi o 2-3 větách. Děkuji Vám