Neberte Depo proveru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
30.6.15 15:48

„nemít menstruaci není vůbec zdravé“ není pravda. Dřív ženy měly první mestruaci a pak byly pořád těhotné nebo kojily, celý život bez menstruace… to je přirozený stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
30.6.15 16:07
@Aliki píše:
„nemít menstruaci není vůbec zdravé“ není pravda. Dřív ženy měly první mestruaci a pak byly pořád těhotné nebo kojily, celý život bez menstruace… to je přirozený stav.

Jenomže ony neměly menstruaci, protože byly těhotné a kojily.
Já jsem neměla menstruaci, protože mi ji zasravila antikoncepce, která není přirozená. To je prochu něco jiného, je to patologické. :think: Žena, která není těhotná, nekojí a je zdravá by prostě tu menstruaci měla mít.

• Citovat
  • Upravit
7
14.1.16 08:10

Depo provera

Holky, chtela bych se s vámi podělit o mou zkušenost. Všude kudy chodim, na tu injekci nadavam… už půl roku krvacim 8o :( Je to svinstvo nad svinstvy. Bohužel mě nikdo neupozornil, doktor mě řekl, že je to šetrnější než tabletky a že mužů trochu spinit v době ms :roll:.Po dvou týdnech jsem začala krvácet, načež mě dal další injekci, bohužel nezabrala takže následoval Norethisteron a Orgametril.No hnus!!!Nikdo neví co semnou… a to bychom chtěli miminko, stále krvacim, pribrala jsem 5 kg, měla jsem deprese a neustále bolesti břicha. Brání hormonů už jsme s přítelem zatrhli, Norethisteron taky není žádná výhra a zkouším do dat dohromady Macou.Snad zabere… Máte někdo podobnou zkušenost???Já jsem už úplně hotová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
16.1.16 14:55

@Marsína Já měla podobnosu zkušenost, po 4 měsících krvácení to nějak přestalo samo..

• Citovat
  • Upravit
Carolanis
16.1.16 14:55

@Marsína Zkus třeba změnit gynekologa

• Citovat
  • Upravit
7
16.1.16 15:36

Byla jsem i jiného a určitě budu přecházet…bohužel nevím ale co s tím, nikdo mě zatím ani nevzal krev 8o. Mužů se tě zeptat? ty jsi to taky nechala úplně být? nebyla jsi unavená? a jak dlouho poté se ti úplně obnovil cyklus prosímtě? já už bych do toho nikdy nešla, kdybych věděla co to je tak si to vůbec nenecham píchnout…to by mě na to ale musel nejdříve můj lékař upozornit, na možná rizika :,( Jinak ti mooc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
18.1.16 13:39

@Marsína Já jsem to přestala brát cca po roce a půl užívání, s tím že jsem přibrala přes 10 kilo. Cyklus se mi sám neobnovil ani náhodou, až cca po 2,5 letech když mi začala gynekoložka intenzivně léčit, protože jsem z DP měla absolutně rozházenou hladinu hormonů.. pak jsem dostala zánět a tak nemám pořádný cyklus dodnes (cca 3 roky od poslení injekce Depo Provery :( )
Můžu se zeptat, proč jsi ji začala brát?

• Citovat
  • Upravit
7
18.1.16 14:15

Cože??? :,( tak to máš taky pěkné… Mě to nebude doktor, že je to šetrnější než klasická antikoncepce. Takhle to dopadlo a teď neví nikdo co s tím…krevní obraz mám naštěstí v pohodě ale ještě nemám hormonální profil který jsem si musela nechat udělat sama…doktor od toho dává ruce pryč… Taky jsem přibral a právě. Už nikdy více…a co prosímtě beeeš na srovnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.1.16 14:16

Nabídl doktor tam má být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
18.1.16 20:32

@Marsína doktorka mi dávala nějaké injekce, pak jsem to měla přesné jak hodinky :). Bohužel ale nevím, jak se jmenovaly. Potom jsem dostala zánět a zase se to hrozně rozházelo, ale v prosinci jsem to dostala sama bez injekcí, takže je možné, že už se to lepší, ale počítám s tím, že to bude dost nepravidelné, třeba to příští měsíc nedostanu.. Ale kašlu na to, nechám to na přírodě ať se mi to upraví samo, děti nechci, takže se snad nemusím zbytečně dopovat dalšími hormony..:)

Ale pokud chceš dítě teď, tak promin, že ti to říkám takto narovinu, ale rozhodně nepočítej s tím, že to po Depo proveře tak rychle půjde. Podle mě si nějaký ten rok počkáš, bohužel. Je to svinstvo :nevim: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
7
18.1.16 22:25

A to ti to začala řešit až po takové době jo? :zed: Tak já doufám, že mě jedna injekce takovou paseku neudělá… :roll: Docela se i divim, že mám krev v pořádku když takovou dobu krvacim…a ty beres antikoncepci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.1.16 14:31

Tak jsem si nechala udělat ty hormony a totálně mě to rozbilo progesteron :,(.Doufám, že to bude brzy o. k…nevíš náhodou co je na to nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
21.1.16 20:43

@Marsína Já jsem to začala řešit tak pozdě proto, že ten můj doktor byl úplně neschopný, což mi bohužel došlo až pozdě.. Přešla jsem k jiné lékařce a ta mě okamžitě začala léčit ;-).
Antikoncepci neberu, to svinstvo už v životě nechci vidět..fakt ne, za ty problémy mi to nestojí ;).
Bohužel, nevím co je nejlepší.. nevím jak se jmenovaly ty injekce, kterými mě moje gynekoložka léčila, ale snad ti tvoje poradí :). Spraví se to, uvidíš, ale bude to nějaký čas určitě trvat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18.3.16 21:12

Provera

Dobrý den, jsem nováček a vůbec nevím kam to napsat :D Úplně se mi skoro před dvěma lety ztratila menstruace.Od 15 do 16 let jsem brala HA a vše v pořádku, když jsem vysadila začala se ztrácet, takže jsem byla asi 3× během jednoho roku na injekci ze které se mi opět vrátila. Teď poslední rok a půl mi doktor předepsal proveru prášky po kterých to mám, další troje na vše možné ale nic nepomáhá, sama od sebe to prostě nedostanu. Navíc mi v prosinci objevil cystu, která měla v lednu už 10 cm a za dalších 14 dní co jsem přišla mě ani nevyšetřil, mám přijít v dubnu.Moc chceme s přítelem miminko ale podle doktora je zbytečné se snažit, je mi 20 a tohle jsem opravdu nečekala. Chci se zeptat jestli to některá z vás zažila a jak jste postupovali. Omlouvám se jestli to sem nepatří ale jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí