Neberte Depo proveru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Carolanis
30.6.15 13:12

Neberte Depo proveru

Chtěla bych se s vámi podělit o moji zkušenost.
Byla mi předepsána Depo provera v letech, kdy mi ještě ani nebylo 18 let. Zpočátku jsem si tuto antikoncepci velice pochvalovala, menstruace téměř zmizela, objevovala se jen jednou za 3-4 měsíce, ale zato trvala až 3 týdny. To mě asi po roce začalo otravovat a rozhodla jsem se, že tuto antikoncepci vydadím, ale doktor mě přemluvil ještě na jednu injekci :pocitac:. Přibrala jsem po ní 10 kilo. Když jsem ji vysadila, neměla jsem asi 10 měsíců mestruaci, byla jsem nafouklá jak dělo nemluvě o tom, že nemít menstruaci není vůbec zdravé. Začala jsem brát normální pilulkovou antikoncepci, menstruace se mi po nějaké době vrátila a trvala s 2 denními přestávkami 4 měsíce!! Změnila jsem gynekoložku, dostala jsem injekci na zastavení menstruace. Lékařka mi řekla, že jsem opravdu ve špatném stavu, dohromady mě bude dávat dlouho a doufám, že nebudu mít nějaké následky.
Radím vám, až vám bude chtít lékař předepsat Depo proveru, odmítněte ho, je to strašné svinstvo!! :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
30.6.15 13:20

To je přece každá hormonální antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.6.15 13:21

To že je to svinstvo, je stará známá věc. :nevim: V životě bych si tohle píchat nenechala. Mé matce to doporučil gyndař (mimochodem známý), až v době, kdy žádné dítě už neplánovala a seznámil ji s tím, co je to zač. Ona se pro to stejně rozhodla a udělalo jí to šílenou paseku. Věčné problémy, skončilo to odebranou dělohou, měla krátce po čtyřicítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
30.6.15 13:21
@ne-snazilka píše:
To je přece každá hormonální antikoncepce.

Souhlasím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3761
30.6.15 13:22

@Carolanis

tak to je děs…sama jsem HA nikdy nebrala žádnou, a jsem teda za to dost vděčná, když čtu ty všemožné negativní zkušenosti…o depo proveře jsem četla, že se to prý píchá opicím, že je to prostě vyvinuté jako antikoncepce pro opice ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
30.6.15 13:22

To máš pravdu, ale toto je snad extrém.
Je to jedna z nejsilnějších antikoncepcí a může vám udělat v těle pěknou paseku.
Radši nebrat vůbec nic

• Citovat
  • Upravit
6819
30.6.15 13:24

Svinstvo je každá antikoncepce hlavně ty injekce kort pro tebe když ještě nemáš děti. Nic neber nejlepší ochrana je kondom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.6.15 13:24

@Carolanis to že pro tělo není zdravé mít MS je hloupost, kde nic nezraje, nic se nevylučuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
30.6.15 13:31

Já se teda ještě nesetkala s gynekologem, který by zrovna Proveru někomu doporučoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carolanis
30.6.15 13:33
@malinika píše:
Já se teda ještě nesetkala s gynekologem, který by zrovna Proveru někomu doporučoval…

Já bohužel ano :(
Ten doktor musí být vážně cvok, doporučuje to více ženám.. Taky od něj pořád někdo odchází, je snad jasné proč..

• Citovat
  • Upravit
5730
30.6.15 13:38

@Carolanis Rozhodně nebude při smyslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.15 13:38

@Carolanis tohle Ti udělá každá. Moje nedávná zkušenost s depo provedou? 3 m trvající MS, kterou mi dr ani nemohl zastavit (bo jsem kojila).. podruhé to trvalo 1,5 m, pak zastaveno pilulema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
30.6.15 13:43

@martina.se Ač teda nejsem zastánce HA a sama bych ji nikdy dobrovolně nebrala, tak si nemyslím, že takovou paseku v těle běžně napáchají nějaké pilule, náplasti… U těch injekcí je to extrém. A žádný normální gynekolog ti je nebude doporučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
30.6.15 13:47
@malinika píše:
@martina.se Ač teda nejsem zastánce HA a sama bych ji nikdy dobrovolně nebrala, tak si nemyslím, že takovou paseku v těle běžně napáchají nějaké pilule, náplasti… U těch injekcí je to extrém. A žádný normální gynekolog ti je nebude doporučovat.

já si pamatuju když mi bylo 17 tak sem chtěla taky tu injekci a můj doktor mi to rozmluvil řekl mi tenkrát jedno píchnutí a není cesta zpět. Zlatej doktor!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.6.15 13:47
@malinika píše:

moc možností se mnou neměl, nízkohormonální HA nepřipadala v úvahu - otěhotněla jsem po normální, natož po nějaké slabé, tělísko nešlo atd.. takže asi tak.. doporučil, no už ji nikdy nemam. Naštěstí už žádnou antiku nepotřebuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí