Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
moji dceri budou tri roky na konci rijna. Zitra a pozitri je zapis do skolky a tak doma resime, jestli jit k zapisu nebo pockat do pristiho roku. Ted chodi do jesli 5× v mesici a libi se ji tam, je docela samostatná, ja chodim do prace na castecny uvazek, zbytek ohlidaji babicky.
Mela jsem v planu ji nechat v jeslich do tri let( driv mi ji do skolky nevezmou urcite), pak ji nechat chodit do jesli tak dva mesice kazdy den a pak dat do skolky(chci zacit chodit na cely uvazek do prace).
Nejsem si ale jista, jestli to pro ni nebude velky sok, v jeslich je na 20 deti Tri ucitelky, ve skolce na 22 deti jedna. Predpokladam, ye i reyim neni uplne stejny. Jak to vidite vy, nechat v jeslich cely skolni rok(nebude se tam jako nejstarsi nudit?), nebo v polovine skolniho roku prejit do skolky? Druha otazka je, zda mi ji veymou, sance mame tak napul.
Tezko rict, jestli se bude nudit, ale osobne bych ji radeji nechala delsi dobu v tech jeslich. Prece jenom ve skolce by byla nejmladsi.
Jsem zvedava, jak se rozhodnes, protoze nas za 1-2 roky ceka uplne stejne rozhodnuti.
Ahoj,
můj syn bude mít 3 roky v listopadu. Teď chodí denně do jeslí a rozhodně se tam nenudí. Mají tam spoustu hraček a aktivit, které doma se mnou nemá. Nevím, jaký je režim ve vašich jeslích, ale v těch našich je hodně podobný školce.
Já bych dcerku nechala 1 - 2 měsíce celodenně v jeslích, myslím, že si pěkně zvykne na režim a pak bude zvládat školku líp, než většina ostatních dětí.
Já zas plánuju, že syn kolem těch 3-tích narozenin párkrát zajde do školky jen na dopoledne a pak dostane certifikát, že už je velký kluk a může chodit do školky pořád ![]()
Martina a Filip - 2 roky, 4 měsíce
Diky, uz se to asi vyresilo samo. Dneska jsem manzela poslala na zapis do skolky a nase sance jsou skoro nulove. Byli jsme 40. na 30 mist a to zapis zdaleka nekoncil a zitra jeste pokracuje. Takze dikybohu za jesle, bude tam sice nejstarsi, ale nemame na vybranou, aspon se ji budou vic venovat. Do skolky nas snad vezmou pristi rok, to uz ji budou skoro ctyri(ale deti bude zas o neco vic). Mroe
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.