Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako první stopni manžela, aby přestal špekulovat. Prostě řekni, že ne v téhle situaci.
No a pak to NE musíte říct společně jeho rodině.
A tedy to je síla, že každý měsíc jezdí na takovou dobu. To i přes dobré vztahy u nás by mi hodně vadilo a omezovalo mě to.
Manželovi rodiče bydlí od nás přes 150 km. Naštěstí jezdíme my k nim, ne obráceně. Jezdíme tam většinou na otočku. Ráno tam, navečer zpět. Občas přespíme, když je nějaká rodinná oslava apod. A stačí nám to ![]()
Co se pokusit to do budoucna také otočit? Případně se střídat?
@Tomie vadí mi lhaní ohledně nenici (zatajené bronchitidy, covidy atd) a návštěvy u nás v době nemoci našich dětí nebo nás. Když jsme zdraví, tak návštěvy klidně bereme.
Řekni prima, přijeďte, aspoň se konečně vylezime. Manžel je po operaci, musí odpočívat a já jsem s deckama na hromadě. Tak potřebujeme pomocné ruce. Můžete nakoupit, uklidit, uvařit, mám tu hromadu prádla, takže práce spousta. Můžete si dělat, co chcete, my si zalezeme do ložnice a nebudeme moc chodit ven. Ale pozor, musíš to pak dodržet. Ono je to přestane bavit.
Prostě když jsou berani, nedomluvis se. Ale skákat kolem nich nemusíš. Udělali co chtěli, ty udělej, co chceš ty. Hotovo.
@Tomie píše:
To jo, právě, ať teda řekne, že manželovu rodinu nesnáší (což z toho popisu situace jasně plyne) a nevymlouvá se jakousi „vyvěšťenou budoucí nemoc rodiny“…
Ty jsi chytrej jak rádio, ne? Taky jsme pořád nemocní. Mohl bys vědět, že po pandemii se vrátily všechny možné viry a imunita dostala zabrat, všeobecně. Ano, vím, že když má něco jeden, dostane to i druhý. A stačí jedno nemocné dítě, abych nemela náladu na několikadenní navstevu
@inkakřivák píše: Řekni prima, přijeďte, aspoň se konečně vylezime. Manžel je po operaci, musí odpočívat a já jsem s deckama na hromadě. Tak potřebujeme pomocné ruce. Můžete nakoupit, uklidit, uvařit, mám tu hromadu prádla, takže práce spousta. Můžete si dělat, co chcete, my si zalezeme do ložnice a nebudeme moc chodit ven. Ale pozor, musíš to pak dodržet. Ono je to přestane bavit.
Prostě když jsou berani, nedomluvis se. Ale skákat kolem nich nemusíš. Udělali co chtěli, ty udělej, co chceš ty. Hotovo.
máš pravdu, ale zakladatelka ani manžel nemocní ještě nejsou, ona predikuje, že až se uzdraví děti, budou nemocní oni ![]()
nemocné je jedno dítě a druhé má rýmu
@Anonymní píše:
@Takco do diskuzí jsem dříve přispívala, ale zakládala až teď tuto. Už je tu stejná? Mi to hlásilo, že takové téma tady ještě není.
stejných diskusí je to asi 3 diskuse každý den,
nechcete návštěvy, tak to doma zaražte - vaše právo,
ale těch diskusí na stejné téma je tu už opravdu asi milion
@stinga píše:
máš pravdu, ale zakladatelka ani manžel nemocní ještě nejsou, ona predikuje, že až se uzdraví děti, budou nemocní oni
Třeba to má vypozorovaný. Já to tak měla vždycky. Dcera přitáhla ze školky nějaký moribundus, první 3 dny jí bylo blbě, pak se jí udělalo dobře a blbě bylo týden mně.
@Tomie píše:
To jo, právě, ať teda řekne, že manželovu rodinu nesnáší (což z toho popisu situace jasně plyne) a nevymlouvá se jakousi „vyvěšťenou budoucí nemoc rodiny“…
Jako promin, nekoho, kdo se mi chce kyblovat na 5 dnu domu a ocekava kompletní servis, taky doma neschci a vůbec to neznamená, ze ho nesnasim, ale chci mit doma klid a z nejakych 9 dnu volna fakt 5 nepotrebuju kolem nekoho skakat a omezovat se.
Jinak já bych nesnesla ŽÁDNOU opakující se návštěvu, která by u nás byla 4 - 5 dní. Ani omylem!
Musíš to řešit přes manžela. Jsou to jeho rodiče a on jim to musí říct. Asi je hezky spracovaný, co? To, že bydlíte od sebe 200km asi není náhoda.
Nebo říct jemu, ať si je klidně pozve, ale tvoje návštěva to není, nesouhlasíš s tím, tak ať se o ně ON stará.
Tuhle bezohlednost znám. K nám přijel otec s ATB a v pohodě, že jo…to že pro nás to pak znamená - v případě nákazy - minimálně týden doma, zbytečně atb, očr, výplata o pár tisíc menší…to těmhle lidem vůbec nedochází ![]()
@Takco píše:
Nepsalas tu už?
Takovej natvrdlíků je plnej svět. Tohle je jeden z nejčastějších vánočních evergreenů.
Následují rozbitný hračky z Číny pod stromečkem ![]()
@stinga píše:
stejných diskusí je to asi 3 diskuse každý den,
nechcete návštěvy, tak to doma zaražte - vaše právo,
ale těch diskusí na stejné téma je tu už opravdu asi milion
Protože je to ošemetný téma. Člověk si pak připadá jako potížista, nechce dělat rozbroje v rodině…kolikrát nemá odvahu návštěvu odmítnout, však přece kdy jindy se má rodina sejít, že…já to chápu…
@stinga píše:
máš pravdu, ale zakladatelka ani manžel nemocní ještě nejsou, ona predikuje, že až se uzdraví děti, budou nemocní oni
Tak se musí domluvit ona s partnerem a trvat na tom ne. Prostě ne. No a když se nedomluví, a manžel je pozve, tak nenadělá nic. Může se leda nafouknout a říct pozval sis je tak se starej.
Jako představa, že mám volno v práci a přijede mě někdo navštěvovat? Nebudu mít klid, soukromí… ne
@Janča6 píše:
My ted taky mame takovou nemoc, cela rodina - my rodice a 4 deti. Ryma, kasel, u nekoho bolest hlavy, kloubu. Deti maji 1 - 2 dny horecku okolo 39,5, pak den uplne bez teplot a pak opet nad 39. Jestli jde srazit, nevim, nezkouseli jsme. Takze ono to nemuselo byt ani tim pobytem venku.Rodine bych proste rekla, at nejezdi. Ze s nimi nepocitate. A pokud presto prijedou, tak je nepustte dovnitr. Se slovy, ze jste jim jasne rekli, at nejezdi. Ber to jako dobrou prilezitost k prvnimu kroku k tomu, odnaucit je vyuzivat vas jako wellness hotelu zdarma. A vubec si nevycitejte, ze “zbytecne” absolvovali cestu k vam a zpet.
Ty u děti nesrážíš horečku nad 39???
Rad tu máš habaděj. Jim bych jen řekla, ať klidně přijedou. Ale jen na otočku.
Muž potřebuje pomoct, jedno dítě nemocné, druhé začíná. A ty máš pět dní okolo nich skákat? Jestli jim nemoci nevadí, tak to jejich problém.
Ale jak píšeš, to musí manžel. A docela mě překvapuje, že on přemýšlí jak to udělat, kdyz on sám od tebe potřebuje pomoct. ![]()
Ať se trošku zamyslí taky a rodičům řekne l, že se uvidí jak Vám bude po svatkach. A že dáte vědět.
Nechápu kyblovani rodiny na tolik dní. Na otočku se to dá přežít. Ať už jsou z dálky nebo ne. Ale toto..