Nechápaví prarodiče

Anonymní
20.12.22 23:53

Nechápaví? prarodiče

Dobrý večer, máte to náhodou taky stejně nebo podobně? Naše starší, již školková, dcera před týdnem onemocněla, strašné horečky, které jsme srazili až teď, do toho má ještě pořád kašel a rýmu…no a teď naši mladší, neškolkové, začíná totéž, tak za par dní budem mít taky ten kašel a rýmu :( a pak též to chytneme i my :??!!! No a teď do těch všech sr. a..ek nás nutně potřebují navštívit manželovi rodiče i se svým druhým synem (přes 30let, bezdětný, pracující), že švagr má v práci zrovna volno a prarodiče už nepracují, tak nás chtějí na 4-5dní potěšit svou přítomností. Už jsem avizovala, že teď opravdu ne, když je taková situace, ať přijedou až v lednu, ale strašně se nafoukli, že přece Vánoce! a když má švagr to volno…manžel stále spekuluje, jak by to vymyslel (a to je sám po nedávné operaci kotníku, takže pajdá a potřebuje pomoc), navíc je to vždy tak, že se k nám nastěhují na těch cca 4-5dní a musíme je obskakovat…nezajedou si třeba ani do města na oběd, aby nám ulehčili, už mě to fakt štve, pro moje rodiče třeba není problém dojet až v tom lednu, sami to už dopředu řekli, že mají i strach jet teď tím vlakem, když jsou všude nemocní a uchrchlanci, že to prostě nechají na další měsíc, ale ti manželovi jsou fakt natvrdlí nebo co, když tady máme lazaret, že nechápou, že chceme mít klid…a to tady za námi jezdí každý měsíc, jen teď by prostě vynechali prosinec, už si říkám, že si tu u nás z toho dělaji wellness hotel all inclusive.
Co vám třeba pomohlo nebo co jste řekli takto neodbytným lidem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
21.12.22 00:03

Asi jsou fakt nechápaví, když to od vás chtějí chytit. Zeptala bych se jestli jim to nevadí a stejně bych striktně řekla, že ne. Nebo to řešila operativně podle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 00:08

@LolaAA to jsem taky říkala a jejich argumenty jsou, že jsou hyperimunní atd, oni ani moc zdraví neřeší…onehdá nás o prázdninách (nejdřív tu nejstarší dcerku) nakazili bronchitidou, sváděli to na astma, ale pak se časem sami přiznali, že byli nemocní v době té návštěvy. Jsem byla naštvaná jako blázen.

• Citovat
  • Upravit
45701
21.12.22 00:10

Jsme nemocni, nejezdete.
Hotovo dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
21.12.22 00:11
@Anonymní píše:
Dobrý večer, máte to náhodou taky stejně nebo podobně? Naše starší, již školková, dcera před týdnem onemocněla, strašné horečky, které jsme srazili až teď, do toho má ještě pořád kašel a rýmu…no a teď naši mladší, neškolkové, začíná totéž, tak za par dní budem mít taky ten kašel a rýmu :( a pak též to chytneme i my :??!!! No a teď do těch všech sr. a..ek nás nutně potřebují navštívit manželovi rodiče i se svým druhým synem (přes 30let, bezdětný, pracující), že švagr má v práci zrovna volno a prarodiče už nepracují, tak nás chtějí na 4-5dní potěšit svou přítomností. Už jsem avizovala, že teď opravdu ne, když je taková situace, ať přijedou až v lednu, ale strašně se nafoukli, že přece Vánoce! a když má švagr to volno…manžel stále spekuluje, jak by to vymyslel (a to je sám po nedávné operaci kotníku, takže pajdá a potřebuje pomoc), navíc je to vždy tak, že se k nám nastěhují na těch cca 4-5dní a musíme je obskakovat…nezajedou si třeba ani do města na oběd, aby nám ulehčili, už mě to fakt štve, pro moje rodiče třeba není problém dojet až v tom lednu, sami to už dopředu řekli, že mají i strach jet teď tím vlakem, když jsou všude nemocní a uchrchlanci, že to prostě nechají na další měsíc, ale ti manželovi jsou fakt natvrdlí nebo co, když tady máme lazaret, že nechápou, že chceme mít klid…a to tady za námi jezdí každý měsíc, jen teď by prostě vynechali prosinec, už si říkám, že si tu u nás z toho dělaji wellness hotel all inclusive.
Co vám třeba pomohlo nebo co jste řekli takto neodbytným lidem?

Nepsalas tu už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
21.12.22 00:15

Trvat na tom, že nemají jezdit, že jste nemocní a je vám špatně. A opakovat dokola jako gramofonová deska. Pokud jim nevymezíte hranice, bude se to opakovat do nekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 00:21

@Takco do diskuzí jsem dříve přispívala, ale zakládala až teď tuto. Už je tu stejná? Mi to hlásilo, že takové téma tady ještě není.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
21.12.22 00:24

ANo, chápeme že vás to mrzí, ale bohužel děti jsou nemocné a mě začíná být taky pěkně mizerně. Letos to nejde, potkáme se v lednu. Ano, nebudou to tak veselé vánoce jako jindy, je to blbý, nedá se nic dělat.

A opakovat to pořád do kolečka, neargumentovat, nevysvětlvoat, neospravedlńovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.22 00:25

@Kipa22 ty hranice jsme teda už na začatku asi dost nevymezili a uznávám, že to je špatně, ale tak i muž si má ty své rodiče srovnat…ono pak když se třeba neshodnou (hlavně během telefonního hovoru), tak pak jen slyším, jak jim říká, že to prostě je tak a onak a víc to není jejich věc, ale to už do něj musí fakt rýt. Problém je, že jim chce zas ustoupit, přitom i kdyby dojeli a mladší už neměla teploty, tak ani ven by nemohla (už ozkoušeno u starší, že se jí teploty po chvilkovém pobytu venku vrátily), tak by zas jen seděli u nás a nic víc.

• Citovat
  • Upravit
3745
21.12.22 00:55

Chápu, že budou Vánoce, chtějí vidět vnučky, taky Chápu, že chceš mít klid.
Já bych jim v návštěvě nebránila, ale řekla jim, že nám není dobře, a že se potřebujeme dolecit a nebudeme tak mít možnost se o ně postarat, tak at si to zváží sami..
A kdyby přesto chtěli přijet, ok, ale klidně bych si lehla do postele, dívala se na filmy, četla si, pila čaje a je neřešila, s tím, ať se klidně obslouží, kdykoliv budou chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
21.12.22 01:08
@Anonymní píše:
@Kipa22 ty hranice jsme teda už na začatku asi dost nevymezili a uznávám, že to je špatně, ale tak i muž si má ty své rodiče srovnat…ono pak když se třeba neshodnou (hlavně během telefonního hovoru), tak pak jen slyším, jak jim říká, že to prostě je tak a onak a víc to není jejich věc, ale to už do něj musí fakt rýt. Problém je, že jim chce zas ustoupit, přitom i kdyby dojeli a mladší už neměla teploty, tak ani ven by nemohla (už ozkoušeno u starší, že se jí teploty po chvilkovém pobytu venku vrátily), tak by zas jen seděli u nás a nic víc.

My ted taky mame takovou nemoc, cela rodina - my rodice a 4 deti. Ryma, kasel, u nekoho bolest hlavy, kloubu. Deti maji 1 - 2 dny horecku okolo 39,5, pak den uplne bez teplot a pak opet nad 39. Jestli jde srazit, nevim, nezkouseli jsme. Takze ono to nemuselo byt ani tim pobytem venku.

Rodine bych proste rekla, at nejezdi. Ze s nimi nepocitate. A pokud presto prijedou, tak je nepustte dovnitr. Se slovy, ze jste jim jasne rekli, at nejezdi. Ber to jako dobrou prilezitost k prvnimu kroku k tomu, odnaucit je vyuzivat vas jako wellness hotelu zdarma. A vubec si nevycitejte, ze “zbytecne” absolvovali cestu k vam a zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17204
21.12.22 01:16

Covidu by se taky nelekli?🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
21.12.22 03:12

Nic jineho nez dookola opakovat : nejezdete, jsme nemocni…vam nezbyva. Jsou to „jen“ vanoce, tak nevysilujte. A teda te lituji, mit je u sebe kazdy mesic :roll: na 4 dny a delat jim servis. To bych asi taky omezila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
21.12.22 03:18

Jim řekni, že jste covid pozitivní a museli by do karantény…a čus 😁 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.12.22 03:18

Rekni ze super, padate na hubu a potrebujete pomoct, posli jim seznam vseho co potrebujete.

30 lety bezdetny v nejlepsim veku by mohl s muzem stipat drevo, vysurovat barak, spravit auto (nehodici se skrtni).

Zaukolovat :). Neprijedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová