Nechápaví prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
21.12.22 08:07

Prostě ne a hotovo. Pokud si za tím nedokážete stát, tak ať přijedou, ale bylo by mi hrozně špatně, musela bych celé dny ležet a neudělala bych ani kafe. Ať je obskakuje manžel, když jim to nedokáže vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
21.12.22 08:31

Proste ne, manžel přemýšlel, ze bychom jeli poslední víkend před Vanocema - odmitla jsem, ze dítě ani ne 2 týdny od diagnostiky zápalu plic a atb ve virové sezóně s tím, ze už měsíc a půl máme doma nemoce prakticky nonstop a říjen stal taky za prd, tak já odmítám někam tahat mimino a ani tady nikoho nechci o koho bych se musela navíc starat. Tchyně si nedojde ani pro vodu z kohoutku, takže pro me fakt zahul. Nabídla jsem prespani st přijedou mezi svátky když budou všichni zdraví. Tchany tahajici nemoci bych pozvala max na odpoledne na kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
21.12.22 08:41
@hospodki píše:
Proste ne, manžel přemýšlel, ze bychom jeli poslední víkend před Vanocema - odmitla jsem, ze … tak já odmítám …

@hospodki, proč to sem píšeš? Ty někomu odpovídáš? Komu a na co? Nebo Anonymní zakladatelka jsi Ty? V tom případě děkujeme za odtajnění.

• Citovat
  • Upravit
31287
21.12.22 08:44
@Anonymní píše:
@LolaAA to jsem taky říkala a jejich argumenty jsou, že jsou hyperimunní atd, oni ani moc zdraví neřeší…onehdá nás o prázdninách (nejdřív tu nejstarší dcerku) nakazili bronchitidou, sváděli to na astma, ale pak se časem sami přiznali, že byli nemocní v době té návštěvy. Jsem byla naštvaná jako blázen.
řekla bych jim, že tě jejich hyperimunita nezajímá.
Jste prostě nemocní, všichni, návštěvy nepřijímáte, svátky máte v plánu strávit v posteli se zázvorovým čajem a jestli přijedou, tak neotevřete.
Jako sorry, ale tohle je nevycválanost první kategorie.
Manželovi bych řekla, že buď si rodinku zkrotí sám a v klidu, nebo to udělám já a v klidu to nebude :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
21.12.22 08:54
@Anonymní píše:
@LolaAA to jsem taky říkala a jejich argumenty jsou, že jsou hyperimunní atd, oni ani moc zdraví neřeší…onehdá nás o prázdninách (nejdřív tu nejstarší dcerku) nakazili bronchitidou, sváděli to na astma, ale pak se časem sami přiznali, že byli nemocní v době té návštěvy. Jsem byla naštvaná jako blázen.

já bych dělala, že jsme odpadli všichni a hotovo. Když jsou takhle zadubení, tak nic jiného na nich asi fungovat nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
21.12.22 08:58

@Tala20 ty něco bereš? Občas mi to podle tvých příspěvku připadá.
@hospodki odpovídá zakladatelce a přidává svůj názor jak to má ona, jestli si to nepochopila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.12.22 09:02

To znám, tedy naštěstí ne několikadenní návštěvu, ale podle tchyně nemoc není důvod ke zrušení návštěvy. Takhle vesele roznesli covid po rodině i sousedech a já jsem potížista, když neberu děti v horečkách na rodinné oslavy, vždyť chvilku by to vydržely… :zed: Někdo je natvrdlý a z odmítnutí se smrtelně urazí. Soucítím s tebou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
21.12.22 09:29
@Prdolinka86 píše:
Tala20 ty něco bereš? Občas mi to podle tvých příspěvku připadá. @hospodki odpovídá zakladatelce a přidává svůj názor jak to má ona, jestli si to nepochopila

@Prdolinka86, jsi zmatena. Příspěvek od @hospodki mohl být reakcí na kterýkoli z 46 příspěvků od 31 autorů v této diskusi. Normální účastník diskuse dá najevo ke komu se obrací, na které z desítek tvrzení reaguje, na jaký dotaz odpovídá.

Tobě to není jasné? Ty posíláš dopisy bez oslovení a bez adresáta na obálce? Aha. Tak tím se Tvůj zmatek ovšem vysvětluje.

• Citovat
  • Upravit
4749
21.12.22 09:45

Ja nevim, proste jsme nemocni a nazdar.. :nevim: a vubec, ja bych reagovala nejak tak, ze jsou moc hodni, ze jste vsichni nemocni, ze jedou se o vas starat, ze vam to fakt pomuze a pokud by i presto prijeli, no..lehka bych a nechala se obskakovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33689
21.12.22 09:53
@Anonymní píše:
Dobrý večer, máte to náhodou taky stejně nebo podobně? Naše starší, již školková, dcera před týdnem onemocněla, strašné horečky, které jsme srazili až teď, do toho má ještě pořád kašel a rýmu…no a teď naši mladší, neškolkové, začíná totéž, tak za par dní budem mít taky ten kašel a rýmu :( a pak též to chytneme i my :??!!! No a teď do těch všech sr. a..ek nás nutně potřebují navštívit manželovi rodiče i se svým druhým synem (přes 30let, bezdětný, pracující), že švagr má v práci zrovna volno a prarodiče už nepracují, tak nás chtějí na 4-5dní potěšit svou přítomností. Už jsem avizovala, že teď opravdu ne, když je taková situace, ať přijedou až v lednu, ale strašně se nafoukli, že přece Vánoce! a když má švagr to volno…manžel stále spekuluje, jak by to vymyslel (a to je sám po nedávné operaci kotníku, takže pajdá a potřebuje pomoc), navíc je to vždy tak, že se k nám nastěhují na těch cca 4-5dní a musíme je obskakovat…nezajedou si třeba ani do města na oběd, aby nám ulehčili, už mě to fakt štve, pro moje rodiče třeba není problém dojet až v tom lednu, sami to už dopředu řekli, že mají i strach jet teď tím vlakem, když jsou všude nemocní a uchrchlanci, že to prostě nechají na další měsíc, ale ti manželovi jsou fakt natvrdlí nebo co, když tady máme lazaret, že nechápou, že chceme mít klid…a to tady za námi jezdí každý měsíc, jen teď by prostě vynechali prosinec, už si říkám, že si tu u nás z toho dělaji wellness hotel all inclusive.
Co vám třeba pomohlo nebo co jste řekli takto neodbytným lidem?

Prostě jim razantně řekni, ať nejezděj a šmitec. Důvod, proč jedzit nemaj znají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.22 11:19

To jako fakt? 8o Z toho bych se zbláznila i jako matka i jako tchyně.

Čím jsem starší, tím víc mám raději návštěvy jen na pár hodin a cau; a týká se to navstev i rodin našich deti, ktere jsou do cca 200 km od nas- vidět se, pokecat, něco dobrého malého slupnout a zase do svého s dobrým pocitem, že se dětem fajn daří a je vše jak má být.

Nebo se mi velmi líbí se sejít napůl cesty, dát tam ve městě procházku i s obědem v restauraci či v obchodním centru, kde se taky vyblbnou deti v dětském koutku; také to tak praktikujem několikrát v roce a všem se to líbí.

Jedni mladi u nás budou nyní na vánoce, budou jen jednu noc do 25.12. A po obědě pojedou domu, přijde mi to úplně akorát, všechna témata už za tu dobu budou stejně probrana. A koncem prosince zas se uvidíme s dalšími dětmi, ale to už jen že k nim dovezu asi svíčkovou na oběd, darecky pro vnoucata, pokecáme a večer my pojedeme zas dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.22 11:29
@Anonymní píše:
@cecetka je to 200km, tak proto jezdí na delší dobu, ale kdo ví, kdybychom bydleli blíž, stejně by u nás chtěli přespávat (to už tchýně říkala dříve, když jsme s mužem ještě nebyli ani svoji, že příště přijedou na více dnů, tak jsem jen čuměla jak tele na nová vrata, tehdy bydleli fakt kousek od nás a my měli malý pidibyt 2+kk).

A to byla ta chyba, žes jen čuměl.
My od sebe s dětmi bydlíme taky těch 200km, někdy se to řeší přespáním na jednu noc; u mladých, co bydlí těch 200 km jsem byla dvakrát po sobe 1× za rok na 3 noci a vždy jsrm z toho byla úplně k. o. a to vůbec nešlo o žádnou fyz. namahu apod. Ale prostě mě hodně vystavuje udržovat tak dlouho nepretrzite asi ten soc.styk či co.

Mít tady 5 dnů jakoukoli návštěvu vč. rodin vl.deti,to si raději ani nechci představovat, mám ráda nás klid a pohodu, už si to zasloužíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
21.12.22 11:34
@KKK85 píše:
Ty u děti nesrážíš horečku nad 39???

Vetsinou ne. My mame takove exemplare, ze napr.

• 13mesicni pri horecce 39,8 beha po obyvaku a tanci na pisnicky,
  • 5leta jde na horskou turu plna energie, jeste nas popohani, ze jdeme pomalu. Na horecku 39,4 prijdeme jen proto, ze si pri teplote okolo 30 stupnu ve stinu zacne stezovat, ze je ji zima,
  • vsechny si pri horecce 39,5 hraji na netopyry (vesi se hlavou dolu) atd.

A tady opravdu nevidim duvod, proc snizovat horecku. Paralen davam prakticky jen pri velke bolesti nebo nemoznosti spat. Pri aktualni nemoci jsou aspon trochu unavene, tak jsem rada, ze bez problemu lezi v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
21.12.22 11:35
@Tala20 píše:
@Prdolinka86, jsi zmatena. Příspěvek od @hospodki mohl být reakcí na kterýkoli z 46 příspěvků od 31 autorů v této diskusi. Normální účastník diskuse dá najevo ke komu se obrací, na které z desítek tvrzení reaguje, na jaký dotaz odpovídá.Tobě to není jasné? Ty posíláš dopisy bez oslovení a bez adresáta na obálce? Aha. Tak tím se Tvůj zmatek ovšem vysvětluje.

Vůbec na to nereaguji, za tím nickem je naprosto nešťastná osoba, která zoufale kope ve všech diskuzich do kohokoliv a prakticky vždycky je úplně mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.12.22 11:40
@liggy píše:
Protože je to ošemetný téma. Člověk si pak připadá jako potížista, nechce dělat rozbroje v rodině…kolikrát nemá odvahu návštěvu odmítnout, však přece kdy jindy se má rodina sejít, že…já to chápu…

Nejsem proti setkávání rodiny, ale není nutno rodinu obtěžovat svým prespavanim x noci v jine domacnosti. TO je nevyvchovanost,vycura.ost. Když už, tak jsou tu i hotely!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová