Nechápu manžela...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.3.12 16:26

Nechápu manžela...

Ahoj
Potřebuji znát názor i někoho jiného a hlavně si o tom nemám s kým popovídat. Můj manžel je s kolegou asi 4 roky OSVČ v oboru zednictví. Vzájemně se domluvili, že peníze se dělí rovným dílem a to i tehdy pokud je jeden nemocný, tak druhý pracuje za něj nebo když jeden je na dovolené tak druhý opět pracuje za něj a tak mají vlastně neustále příjem. Bohužel nedávno jsme zjistili náhodou, že když byl manž.kolega na fuškách, tak nedal manž.peníze.Manž.se ho na to zeptal a odpověděl, že si myslel, že u fušek to tak není, ale nějak mu nedocvaklo, že manžel mu dává peníze i z fušek. No nakonec to dělalo asi cca za 2 měsíce 7 tis. A to ani nevíme, jestli náhodou nestopil už dřív nějaké peníze. Můj manžel k tomu má podle mě divný přístup. Jeho kolega je křivák a pořád vymýšlí, kde by co uškudlil (každý to o něm ví). Můj manžel ho bere jako kamaráda a nechce to řešit. Jenže mně to vadí, dělá z manžela vola a hlavně nepochopím, jak ho může okrádat. Teď si manžel peníze dobře hlídá. Včera jsem se dozvěděla, že kolega musí na nutnou operaci kolena. Marodit bude asi měsíc. A je mi jasný, že ten měsíc na něj manžel bude makat, nebude vůbec doma a práce bude mít až nad hlavu. Vím, že kolega peníze potřebuje má hypo na dům, ale….. Navrhla jsem manželovi, že by bylo fér, když už to tak bude, aby v létě místo jednoho týdne dovolené si vzal týdny 2 a kolega dělal za něj. Manžel řekl jen hmmm,ale víš….nevím už jak mám manželovi vysvětlit, že si nemůže nechat tak „srát“ na hlavu. Jsem ráda, že nemám doma takového Křiváka, jako je jeho kolega, ale je to zase trouba, který si nechá vše líbit. Nebo přeháním???
Doufám,že jsem to napsala srozumitelně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24603
8.3.12 16:32

Tvůj manža je moc hodnej trouba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
8.3.12 16:33

Ale měl by to stopnout… je jasný že ten křivák ho bude využívat na prachy a tvůj se udře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
8.3.12 16:43

Tyhle společné podniky nikdy nedělají dobrotu. Nedomluví se často příbuzní, natož cizí lidé. Nejlepší by bylo, aby si fakturoval odvedenou práci každý sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
8.3.12 17:17

Myslím, že fušky by si měl dělat každý za sebe a neměli by se o to dělit. To bych udělala jako první, normální práce ok, vše je na půl podle domluvy a kdo chce co navíc ať si dělá na vlastní pěst - dělit si peníze z fušek mi přijde zvláštní - měli by si to asi takhle zavézt. Pokud se takhle domluvili i s nemocí, byla to jejich volba :nevim: Za rok si třeba může zlomit nohu tvůj muž a bude taky měsíc doma. Mohli se domluvit, že ten nemocný bude mít nějak zkrácenou mzdu aby toho nezneužívali ale to mělo být stanoveno hned a né až v případě, že se něco stane..Nárok na dovolenou by měli mít oba stejný. Pokud tvůj muž dva týdny, jeho kolega také - to zase nemá z nemocí nic společného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
8.3.12 17:22
Gret píše:
Tyhle společné podniky nikdy nedělají dobrotu. Nedomluví se často příbuzní, natož cizí lidé. Nejlepší by bylo, aby si fakturoval odvedenou práci každý sám.

Naprosto souhlasím. Různé řešení peněz v rodině a mezi kamarády nedělá dobrotu nikdy. To bych odpískala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.3.12 17:26

Můj chlap je taky OSVČ.Když má kšeft a dělá ho s někým tak si každý píše hodiny jak dlouho tam byl.Pak se to rozpočítá na konci kšeftu.Tohle co píšeš se uhlídat nedá,aby to bylo fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 17:27
Kallkapa píše:
Myslím, že fušky by si měl dělat každý za sebe a neměli by se o to dělit. To bych udělala jako první, normální práce ok, vše je na půl podle domluvy a kdo chce co navíc ať si dělá na vlastní pěst - dělit si peníze z fušek mi přijde zvláštní - měli by si to asi takhle zavézt. Pokud se takhle domluvili i s nemocí, byla to jejich volba :nevim: Za rok si třeba může zlomit nohu tvůj muž a bude taky měsíc doma. Mohli se domluvit, že ten nemocný bude mít nějak zkrácenou mzdu aby toho nezneužívali ale to mělo být stanoveno hned a né až v případě, že se něco stane..Nárok na dovolenou by měli mít oba stejný. Pokud tvůj muž dva týdny, jeho kolega také - to zase nemá z nemocí nic společného..

Jenže to jsou fušky,které dostanou oba dva…jen prostě bez faktury.Jezdí po celé ČR a tak pokud toho není moc a ke kterému je to blíž domů ten to udělá.Já jejich domluvu,taky kolikrát nechápu :nevim: .Spíš mě mrzí,že když to tak fungovalo,proč to není pořád,ale to tak asi bývá. S tou dovolenou jsem mu to řekla z toho důvodu,že vím,že kolega by to tak nejspíš udělal.
Strašně mě to šve a s manželem o tom není řeč.Já se vždycky rozčílím a on jen mlčí :,(

• Citovat
  • Upravit
246
8.3.12 17:35
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Jenže to jsou fušky,které dostanou oba dva…jen prostě bez faktury.Jezdí po celé ČR a tak pokud toho není moc a ke kterému je to blíž domů ten to udělá.Já jejich domluvu,taky kolikrát nechápu :nevim: .Spíš mě mrzí,že když to tak fungovalo,proč to není pořád,ale to tak asi bývá. S tou dovolenou jsem mu to řekla z toho důvodu,že vím,že kolega by to tak nejspíš udělal.
Strašně mě to šve a s manželem o tom není řeč.Já se vždycky rozčílím a on jen mlčí :,(

No otázka je, jestli to někdy vůbec fungovalo, nebo vás obírá o peníze od začátku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.3.12 17:39

Taky zastávám, aby se o fušky nedělili, ať si dělí jen výdělek z té ofiko práce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.12 17:40
inul píše:
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Strašně mě to šve a s manželem o tom není řeč.Já se vždycky rozčílím a on jen mlčí :,(
No otázka je, jestli to někdy vůbec fungovalo, nebo vás obírá o peníze od začátku :nevim:

Taky mě to napadlo :?

• Citovat
  • Upravit
246
8.3.12 17:45

Podle mě ti nezbývá nic, než do manžela hučet.. Přítel taky na diskuze, konflikty apod. reaguje mlčením, tak hučím a vysvětluju, rozčiluju se…ono se mu to po nějaký době rozleží a jde si o tom pak i promluvit..rozhodně by se mi taky nelíbilo, že budeme měsíc živit kamarádovu rodinu..
tenhle systém má asi svoje výhody (nemoc, dovolená), ale to si asi musí člověk být jistý, že ho ten druhý nepodrazí, což si asi jistý nemůže být nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 17:53
inul píše:
Podle mě ti nezbývá nic, než do manžela hučet.. Přítel taky na diskuze, konflikty apod. reaguje mlčením, tak hučím a vysvětluju, rozčiluju se…ono se mu to po nějaký době rozleží a jde si o tom pak i promluvit..rozhodně by se mi taky nelíbilo, že budeme měsíc živit kamarádovu rodinu..
tenhle systém má asi svoje výhody (nemoc, dovolená), ale to si asi musí člověk být jistý, že ho ten druhý nepodrazí, což si asi jistý nemůže být nikdy…

Já hučím…ale nechci se kvůli tomu s ním hádat,protože kolikrát po mě vyštěkne a to je něco na mě :twisted: Jsem bezradná.Řekla jsem mu,že jednou si namele pořádně hubu a pak si to konečně uvědomí,ale to bohužel může být pozdě.
Manžel je bezva člověk,milující manžel a táta,pomáhá,stará se…ale tohle mě štve :,(

• Citovat
  • Upravit
246
8.3.12 18:01
Anonymní píše:
inul píše:
tenhle systém má asi svoje výhody (nemoc, dovolená), ale to si asi musí člověk být jistý, že ho ten druhý nepodrazí, což si asi jistý nemůže být nikdy…
Já hučím…ale nechci se kvůli tomu s ním hádat,protože kolikrát po mě vyštěkne a to je něco na mě :twisted: Jsem bezradná.Řekla jsem mu,že jednou si namele pořádně hubu a pak si to konečně uvědomí,ale to bohužel může být pozdě.
Manžel je bezva člověk,milující manžel a táta,pomáhá,stará se…ale tohle mě štve :,(

To chápu. My zažili právě něco podobného (přiživování spolupracovníka) a trvalo mi v podstatě skoro tři roky, než jsem přítele k tomu „dohučela“. Ani právě nechápu proč to trvalo tak dlouho..
Hlavně se nevzdávej, huč a vysvětluj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 18:19
inul píše:
Anonymní píše:
inul píše:
Manžel je bezva člověk,milující manžel a táta,pomáhá,stará se…ale tohle mě štve :,(
To chápu. My zažili právě něco podobného (přiživování spolupracovníka) a trvalo mi v podstatě skoro tři roky, než jsem přítele k tomu „dohučela“. Ani právě nechápu proč to trvalo tak dlouho..
Hlavně se nevzdávej, huč a vysvětluj..

Děkuji za podporu.Máme doma asi podobný polovičky…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat