Nechápu manžela...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak jsem to dala přečíst chlapovi a ten prohlásil,že by se tomu i Lenin divil.A říkal co když bude ten druhý s kolenem doma třičtvrtě roku?Známe takovýho.Jestli má kolega zdravotní problémy tak ať si platí větší pojištění,přece to nemůže táhnout jeden člověk.A i s těma dovolenýma je to nesmysl.Akorát se možná ožralí porvou a to že ho začal hlídat je k tomu první krok.Pak dej vědět jestli se ten tvůj umoudřil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milkiway píše:
Tak jsem to dala přečíst chlapovi a ten prohlásil,že by se tomu i Lenin divil.A říkal co když bude ten druhý s kolenem doma třičtvrtě roku?Známe takovýho.Jestli má kolega zdravotní problémy tak ať si platí větší pojištění,přece to nemůže táhnout jeden člověk.A i s těma dovolenýma je to nesmysl.Akorát se možná ožralí porvou a to že ho začal hlídat je k tomu první krok.Pak dej vědět jestli se ten tvůj umoudřil.
Včera mi manžel řekl,že s kolegou mluvil a jak bude marodit,tak na něj nebude dělat,ale dá mu určitou částku,aby mohl poplatit potřebné věci.Řekl,že ví,že by byl blebej kdyby na něj dělal a on se měsíc doma válel.Tak jsem ráda,že je to aspoň takhle i když to není pořád ono
Ale je zase pravda,že když jsem byla těhu,tak ke konci musel bývat manžel doma a pak i nějakou dobu po porodu a kolega prostě makal i na něho.
Mají to tak divně zařízený ![]()
- Citovat
- Upravit
no jako problém je ten, že když si člověk jako OSVČ platí nemocenské pojištění a je pak je nemocneý, tak ta částka nemocenské dávky je tak nízká, že si vlastně stejně nemůže dovolit být na nemocenský a musí NĚCO dělat (pokud nemá tedy naspoříno pro tyto případy). Stejné to je s dovolenou, když jede na dovolenou, znamená to, že nejen že utratí peníze za dovolenou, ale že přijde o peníze, které v této době nevydělá.
Takže teoreticky mi ten systém přijde dobrý. Jde spíš o to, že zakladatelky manžel je … asi typ, co nerad tohle řeší (?) a jeho kamarád je křivák…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo teoreticky to dobrý je,ale v praxi to funguje tak,že jeden bude vždycky na tom bitej.I kdyby se oba snažili jak chteli. A když kolega ví,že půjde na operaci tak si může zvýšit pojištění.Má tu výhodu,že to ví dopředu tak si to může zvednout nějakej ten měsíc dopředu a to stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit