Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat co děláte s malými mininky v době kdy zrovna nepláčou, nejí, nespí.. uvědomila jsem si že malého v té době bud nosím v náručí nebo se s ním „válím“.. Přijde mi hrozně divné ho jen tak šoupnout např. pod hrazdičku nebo do lehátka a nechat ho. Děláte to tak? Mám 7 týdenního chlapečka.
Tak já když potřebuju vařit nebo něco udělat tak malou šoupnu buď pod hrazdičku nebo do lehátka - kouká na hračky, někdy to vydrží dýl někdy ne. Ale nosit jí na rukách taky furt nemůžu takže mě to divné nepříjde ![]()
Klidně ho šoupni třeba do lehátka, na deku, ať na tebe vidí, ať má kolem sebe hračky, nemusíš být pořád u něj, lepší, když si zvykne se chvíli zabavit sám…Pak můžeš něco dělat, přitom na něj mluvit, on tě bude sledovat…Samozřejmě být pořád nablízku. To není nic špatnýho ![]()
Mala si to pod hrazdickou uzivala
. Ja to mam rozvrzeny tak, ze spinka, nakrmim, mazlim, hraju si, pak ji necham taky samotnou si hrat.
Když se mi probudí tak jí chvíli ještě nechám v postýlce pod kolotočem, kterému zapnu hudbu a ona si tam brouká, pak si jí vezmu do obýváku do lehátka a „povídám“ si s ní, nebo jdeme na deku a paseme…jinak jí taky mívám na sobě v pololehu, nebo na ruce ![]()
Co budeš dělat až bude mít 6 kg…to ho pořád nebudeš moct nosit.Když dítě jen tak leží to je jako ty když si čteš nebo odpočíváš
Do lehátka bych ho ještě nedávala kvůli zádíčkům, ale někdy ve dvou měsících jsme malé postavili hrací deku s hrazdičkou a mohla se zbláznit. Ten týden teda udělala velký pokrok - takový, že z toho dva dny nemohla usínat, ale moc se jí to líbilo. Ten blbý pocit, že se jí nevěnuju, mám i teď, když si hraje sama, ale myslím, že jí trocha samoty spíš prospěje, naučí se líp ovládat své tělo.
nenosila jsem, nechala jsem na zemi a ted maji vsichni krasne rovna zada, kamaradka nosila a znicila zada sobe i diteti
Já bych ho tak ráda někam aspoň na chvilku odložila ale asi sem si ho rozmazlila a nechce být sám takže ho furt tahám nebo se s ním valim a nebo on ječí když du třeba na záchod. Radím ti pokud mu to nevadi být sám tak ho klidně nech, ale on je ještě malinkej, prý se nedá do 3 měsíců dítě rozmazlit
Mně je malé taky líto, když ji „nutím“ ležet v postýlce a sama si hrát s hračkami. Ale beru to rozumově - nosit ji nechci, to bych ji na to jen hloupě navykla a čím dřív si zvykne zabavit se sama, tím líp. Nemůžu kolem ní celé dny pořád jenom skákat.. (i když to dělám, to přiznávám
)
Ona je chvilku i spokojená a když ne, vezmu ji do náručí, chvilku pochovám a šup zase mezi hračky. A zase se na chvilku zabaví. Mezitím přebalujeme, krmíme, hrajeme si a ono už to vždycky nějak uteče. ![]()
No ted je mu 7 týdnů a nemůžeš se ho nabažit ale počkej až si ho navykneš se mu pořád věnovat,tak se od něj nehneš,pak už neuděláš vůbec nic,protože tu pozornost bude vyžadovat a čím dál víc.a spánku bude ubejvat.Dětičky jsou vyčůránci už od narození,moc dobře chápou co je co.A taky je ho dobré ho naučit aby se samo zabavilo.To píšu jen čím už jsem si prošla, a jinak at si to každý dělá, jak sám uzná za vhodné)))))))))))Je to taky zkušenost,protože už mám druhé dítko))))))
já si s ním občas hraju, občas ho nosím, někdy dám na hrací deku, někdy nechám jen tak ležet s hračkou nebo i bez, zabaví se i s dudlíkem… nebo třeba jsem u něj a něco dělám a při tom mu zpívám, povídám, koukám na něj, pohladím, polechtám, podám hračku atd.
pořád nosit, to snad ani nejde ![]()
Jasně - nebo nebude zvyklej být sám a pak ti to později dá sežrat ![]()
Budeš potřebovat uklízet, vařit a mimčo bude spát míň a míň
A myslíte si že je špatné nechat 8 tydenní miminko v sedacce? Nenici mu to zada? Kdyz ho necham pord hrazdickou nebo jen tak lezet v postylce tak to dlouho nevydrzi libi se mu v sedacce ![]()
ležet klidně nechám, ono těch příležitostí není moc. většinou jeale u mě, na temi tam, kde zrovna jsem