Oranžová stolice u kojence

17715
12.1.12 08:35

Oranžová stolice u kojence

ahoj holky, potřebuji poradit a taky třeba i uklidnit. Doposud jsem se tím nezabívala, ale když jsme u nás v diskuzi řešili kakání miminek, tak všechny holky mají stoličku do žluta…malá ji má spíš oranžovou, někdy více někdy méně, ale teda žlutou ji nemá nikdy :nevim: tak mě to velmi znepokojilo, že není něco v pořádku…dnes měla kakání zase sytě oranžové, jsou jí 3 měsíce a plně kojím :nevim: Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
143
12.1.12 08:41

Ahojky, myslím, že by to mohlo být něčím ve tvém jídelníčku. Nejíš nebo nepiješ něco co by mohlo stoličku ovlivňovat? Když jsme začali s příkrmy, tak třeba po dýni nebo mrkvičce měl malý kakání do oranžova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
12.1.12 08:46

já teda včera jedla zeleninovou polívku a kdy bylo hodně mrkve, ale to by nemělo snad ovlivnit stoličku malé? ona tu mrkvičku přece nejedla…takové polívky jím tak 2 krát týdně, buď vývar kde veškerou koř.nechám nakrájenou, nebo bramboračku kde dělám to samé, malá trpí na prdíky, tak skoro nic nemůžu tak jsem vděčná aspoň za ty ploévky…ale oranžovou stoličku má i když mrkev nejím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
12.1.12 08:57

Tvoje strava to ovlivní, já například, když si dám špenát, tak ho pak vždycky najdu taky u malé v plence. Kdyby mě to znepokojovalo, cinkla bych doktorce, ta by i po telefonu mohla vědět, jestli to může mít nějakou vážnější příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
12.1.12 08:57

tak to bohuzel nevim z ceho ma mala oranz,? :nevim: malej ma zase spis do zelena taky jen kojim- nez do zluta a nic zeleneho sem nesnedla treba spenat atd, ma to asi tak tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
12.1.12 09:03

aha…možná to bude tou mrkví :think: a naž ji to přejde tak tu mrkev jím znovu.. :nevim: :think: k doktorovi jdeme zítra na očkování, on to není ale přímo pediatr, je to praktickej pro dospělé a dělá i děti…tak si myslím, že ví taky prd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31398
12.1.12 09:24

já myslím že to je hodně individuální i podle konkrétního „oka“-co je ještě žlutá, co už oranžová…já bych spíš řekla, že můj syn měl jako dítě na MM stolici oranžovou, takovou ostře hořčicovou nebo jak to říct, švagrová tomu říkala „zlatý sluníčko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
12.1.12 09:36

My měli tahy hodně ostře žlutou stolici. Prostě krásný žloutek. A když pil hodně předního mlíka, byla zase zelená.
Podívej, pokud nevíš a máš dr. blízko, tak tu pokaděnou plenu popadni a ukaž doktorce. Ona tě uklidní a tobě bude fajn. Třeba se tomu zasmějete společně. ;) Lepší, než se stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.1.12 09:52

ja jsem mela oranzovou a mela vzhled tekuteho zloudku - konzultovala jsem s dr, pry uplne OK - ale pak se objevila krev a byla ABKM, takze to asi uplne OK nemuselo byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
12.1.12 10:28

Ahoj, u nás záleží, jak dlouho předtím malá nekakala. Čím dýl, tím je stolička tmavší a hustší :mrgreen: Jinak ji má taky spíš do oranžova ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
12.1.12 13:32

Je to v jídle, malý ji měl taky, hlavně když jsem jedla guláš nebo jídla s kořením:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
12.1.12 20:08

malá kaká několikrát denně, teď byla poslední stolička spíš do zelena zase, tak já nevím, zítra se zeptám doktora… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
21.2.12 14:27

já kojím taktéž a máme stoličku oranžovou a doktorka mi na to řekla že jde vidět že mám kvalitní mlíko. malej má 11 týdnu a váží 4.64 přitom když nás propouštěly měl 3kg.k dnšku máme 56cm a když se narodil tal 48 žádný stres.hodně jíst.zelená stolička je pokud se málo jí a nebo z čaje.žlutá a oranžová jsou vpořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
21.2.12 19:01

malá mívá tu oranžovou hodně tekutou a spíš jak sopel-hlen, už měla i krev, tak si taky myslím že má ABKM, ale doktor mi řekl, že tak malým miminkům výtěry nedělají :nevim: krev už teda nemá, nejím jogurty pudingy atd…sem tam kousek čokolády, pečivo jím..prostě nic vyloženě mléčnýho, dietu přísnou plně bez mlíka jsem držela 3 dny stolička s ezpravila a už to nebyl ten sopel, teď jím normálně jen ne mléko a ml. výrobky a už má zase ten sopel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
22.2.12 16:39

Není to otom co se jí.my také máme jak sopel je to způsobeno tím že střeva pracují.My začínáme mít stoličku trochu hustější.normální.A pokud se týká barvy tak přední mlíko co vypioje je takévé do žluto hněda až žlutohnědá a to zadní mlíčko je husty proto je žluté až oranžové.Je tam hodně tuku. víc se zaytí,U prvního jsem kojila 11 měsíců tak měl vždy žluto hnědou.někdy oranžovou.My jsme měli oranžovou a nestrávené mlíčko a horečky a přečkali jsme Tak nevěšte hlavu.pokud je miminko spokojené neřve a přibývá.Tak bych se na to tolik nedívala.Normálně jezte.mlíko a mléčné výrobky.Jak jinak do těla dostanete vápník.Dítě vám odebírá vápník z kosti a může se stát že mužete dopadnout jak já.3la jsem po koberci a najednou rup a mělá jsem nohu v dlaze týden a starejte se o 11týdeního prcka,ke kterýmu musíte v noci stávat.Prostě jezte a pijte tak jak předtím ne perlivou vodu,fenýklový čaj,a hlavně ne čočku a zalí.Hodně zahuštěných polívek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí