Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dneska jsem poprvé použila linolu do koupele ale asi jsem to přehnala s množstvím…v letáku je psáno že na koupel 30-40 ml…ale to asi mysleli na celou vanu, že, a ne na vaničku pro mimi
no je teď kapečku mastnější…ani jsem ji ničím nemazala po koupeli
a vlasy ma jak největší mastňák…tak aspoň vymizí ty šupinky
no snad se jí z toho nic nestane…kolik toho tedy dát do koupele?
davala jsme do maly vanicky ten uzaver
aspon ji 2 dny nemusis koupat a mazat ![]()
Já dávala od oka
Prostě sem udělala takovou sinusoidu přes vaničku ![]()
Já jsem o linole četla, ale vůbec nevím, co to je…můžete mi to vysvětlit, popř. poslat link, jak to vypadá ?
děkuji !
Jéé, tak to mě baví. Já totiž když to přeženu, tak klouže uplně všechno. Dávám od narození a teď jen cvrnknu od oka do vany. Jo a Tinuszko, máš linolu na předpis od doktora nebo ne?
bessy píše:
Jéé, tak to mě baví. Já totiž když to přeženu, tak klouže uplně všechno. Dávám od narození a teď jen cvrnknu od oka do vany. Jo a Tinuszko, máš linolu na předpis od doktora nebo ne?
ne
říkam v pondělí dr že máme suchou hlavičku a šupinky..ale ona se ani nepodívala a podala mi reklamní leták ať si to koupím v lékarně ![]()
tak jí popros ať ti to napíše
stojí myslim necelé 200 a na předpis 60 kč!! Tak nevim, jestli je líná napsat recept...... Tady to mě dovede vždy vytočit. C…i maj všechno zadáčo, ale to je na jinou diskuzi. Nebudu si kazit večer ![]()
Tinu já myslím, že na dětskou vaničku se má dát tak těch 5-10ml
bessy píše:
tak jí popros ať ti to napíšestojí myslim necelé 200 a na předpis 60 kč!! Tak nevim, jestli je líná napsat recept...... Tady to mě dovede vždy vytočit. C…i maj všechno zadáčo, ale to je na jinou diskuzi. Nebudu si kazit večer
no příště budu vědět ![]()
LadyRebeka píše:
Tinu já myslím, že na dětskou vaničku se má dát tak těch 5-10ml
Tinus no je to jen můj odhad, na tom obalu je to tak šalamounsky napsané, ale já dávám malé do vany když jí koupu 10ml a je tak akorát mastná a to jí koupu ve vaničce od sprcháče, má tam asi 20-30litrů vody, nemám odhad. ![]()
no právě…v tom letáku je psáno že do koupelé 30-40 ml a do částečné 2 ml
a co je to částečná koupel??? to už nevysvětlili…
tak myslím, že těch 10 bude bohatě stačit…dneska to bylo fakt dost mastné…
Do plné vany (200 litrů) se dává 30-40 ml Linola-Fett Ölbad, na menší množství vody přiměřeně méně (dětská koupel cca 25 litrů - 5 ml, částečná koupel 10 litrů - 2 ml). Při sprchování postačí nanést na pokožku 20 ml přípravku Linola-Fett Ölbad. O jiném než doporučeném dávkování je nutno poradit se s lékařem.
Plné nebo částečné koupele používáme po dobu 4 týdnů.
Doba koupele by neměla přesáhnout 20 minut, u dětí většinou stačí kratší doba (10-15 minut).
Teplota lázně nemá přesáhnout 37 st. C.