Nechat očkovat nyní?

8444
31.3.20 08:05

Nechat očkovat nyní?

Zdravím, měla jsem jít s dcerou po dovršení 10 let na očkování (tetanus, černý kašel, záškrt, obrna), ale byla v té době nemocná, tak jsme odložili na únor, to byla také nemocná, tak jsem minulý týden volala doktorce, jak se domluvíme a ona hned, že můžeme přijít dnes.
Popravdě si nejsem úplně jistá, zda je to dobrý nápad.
Ona byla v pohodě a říkala, že můžeme přijít i v květnu, jen nikdo neví, jak to bude v květnu vypadat…
Takže jsem nerozhodná.
Poradíte mi?

Příspěvek upraven 31.03.20 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
31.3.20 08:08

Asi 99% procent ti řekne neočkovat. Já minulý týden dceři očkovala poslední hexu, za mě důvod k odložení nevidím. Takže se prostě budeš muset rozhodnout podle sebe 8) v květnu nebude tolik opatření, vir tu bude pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.3.20 08:08

@barbarbucha počkala bych. Neteři doktorka očkování sama posunula, dá se odsunout o docela dlouhou dobu. Záměrně bych jí teď imunitu nezatěžovala. A to jsem jinak opravdu očkovací máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
31.3.20 08:37

Dnes má dcera druhou vakcínu proti klíšťové encefalitidě a jdeme. Kdybychom nešly, tak musíme zase od první dávky očkovat což je zbytečné a stojí to prachy. Všichni jsme zdraví, mezi lidi nechodíme, nevidím důvod proč nenechat očkovat. To mi řekla naše MUDr. Rádi chodíme do přírody a lesů a dcerka každý rok má nějaké klíště což nákazy z klíštěte se bojím víc než z korony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
31.3.20 08:45

@Ronda1
Dcerka jde dneska taky na druhou davku klistovky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
31.3.20 08:49

@barbarbucha já bych to odložila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
31.3.20 09:06

Syna 18 měsíců minulý týden normálně naockovala meningokoky, na květen nás Dr objednala na priorix… Já osobně nevidím důvod neockovat a naše doktorka to vidí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
10.4.20 21:41
@Ronda1 píše:
Dnes má dcera druhou vakcínu proti klíšťové encefalitidě a jdeme. Kdybychom nešly, tak musíme zase od první dávky očkovat což je zbytečné a stojí to prachy. Všichni jsme zdraví, mezi lidi nechodíme, nevidím důvod proč nenechat očkovat. To mi řekla naše MUDr. Rádi chodíme do přírody a lesů a dcerka každý rok má nějaké klíště což nákazy z klíštěte se bojím víc než z korony

Proč znovu, copak ona má rok od první dávky? Tak dlouhý je totiž maximální rozestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
10.4.20 21:47
@Reflex píše:
Proč znovu, copak ona má rok od první dávky? Tak dlouhý je totiž maximální rozestup.

To není. Nám řekla dětská, že mezi první a druhou dávkou je maximální rozestup 3 mesice. A pak další dávka je za rok… Taky jsme teď nechávali ockovat, aby se to stihlo do 3 měsíců a nemuselo se začínat znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
10.4.20 22:04
@Baruunečka píše:
To není. Nám řekla dětská, že mezi první a druhou dávkou je maximální rozestup 3 mesice. A pak další dávka je za rok… Taky jsme teď nechávali ockovat, aby se to stihlo do 3 měsíců a nemuselo se začínat znova.

Tak je dětská asi trochu pitomá, ostatně jako velké množství pediatrů, co se očkování týče, vůbec se nezajímají ani o základní informace. Takže pro tvou informaci, ať se příště nenecháš oblbnout a vycházíš z faktů a ne nějakých smyšlenek. https://ospozs.cz/document-view?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
11.4.20 11:58

@Reflex
Nechápu jak to myslíš. U zkratky TBE, která značí klíšťovou encefalitidu je doporučený interval výrobcem mezi 1.a 2. dávkou 1 až 3 mesice… Tak kde udelal doktor teda přesně chybu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
11.4.20 20:54
@Baruunečka píše:
@Reflex
Nechápu jak to myslíš. U zkratky TBE, která značí klíšťovou encefalitidu je doporučený interval výrobcem mezi 1.a 2. dávkou 1 až 3 mesice… Tak kde udelal doktor teda přesně chybu?

Tam, že nezná přípustné intervaly, neví, že je to mezi 1. a 2. dávkou rok a lže, že se pak musí očkovat odznovu. Takže vás jednak poškodí tím, že musíte jít na očkování vprostřed epidemie, za druhé si představ, že by vám to fakt uteklo a ona by do vás narvala o dávku navíc, což už vůbec není popsáno, co to udělá a udělala by z vás pokusného králíka. Ty doporučené intervaly jsou stanovovány tak, aby byly dost dlouhé na to, aby se vytvořila imunita (čím delší interval, tím lepší imunita, pokud se to nepřežene a první dávka jakoby nevyvane), ale zároveň dostatečně krátké na to, aby byl člověk co nejdříve chráněn.
Takže já si představuju doktorku, která není pitomá tak, že řekne podívejte se, rozhodnutí je na vás, tady máte fakta. Druhou dávku musíte dát do roka, pokud chcete už letos imunitu proti klíšťovce, měli byste co nejdříve. Výrobce doporučuje intervaly z důvodů viz výše.
Jestli můžu poradit, cokoliv ohledně očkování fakt prověřuj. Dá se to snadno zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
11.4.20 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat