Nechat si 6 dite ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
2.10.23 19:04
@Anna766 píše:
Manžel je z pěti dětí a řekl už na začátku manželství že víc jak tři děti by nechtěl. Máme dvě a tvrdí že je to akorát. Sám ví o čem mluví. Vyrostl v tom.

Ví o čem mluví jen co se tyče jeho konkrétní rodiny. Vícečlenné rodiny mohou každá fungovat úplně jinak, stejně jako rodiny s 1 nebo 2 dětmi jsou každá jiná. Někteří rodiče tolik děti zvládnou lepe, jiní hůře.

U nás v příbuzenstvu je take par vícečlenných rodin a vztahy mají moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148512
2.10.23 19:05
@Urubamba píše:
Ví o čem mluví jen co se tyče jeho konkrétní rodiny. Vícečlenné rodiny mohou každá fungovat úplně jinak, stejně jako rodiny s 1 nebo 2 dětmi jsou každá jiná. Někteří rodiče tolik děti zvládnou lepe, jiní hůře.U nás v příbuzenstvu je take par vícečlenných rodin a vztahy mají moc pekne.

A? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
2.10.23 19:12

Ještě bych dodala, ze u nás ve městě je rodina, která má 5 děti. Také mají svůj dům, svou firmu.
Ale mají také babičku, která totálně padá na hubu, aby dcerunce dopřála rádoby krásné fotky na FB a Instagramu.
O dům se jim stará pomocnice, o děti většinu času tahle jediná babička.
Děti ani babička nevypadají, že by zrovna takový život chtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.23 19:15

To si nedovedu představit, jaké máte příjmy a kolik času musíte věnovat práci a kolik jste museli mít abyste si dovolili vlastní dům. Já pracuji jako MD pro CEE země, jsem kvůli tomu půl měsíce pryč. A zvládám z toho táhnout dvě děti, z toho jedno na soukromý škole, kterou mít musí. Druhý je téměř zadarmo. A neumím si představit, že bych uživila ještě jedno, na tož 6. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.23 19:36
@Magical-eyes píše:
OT - máš čas se věnovat každému z těch 5 dětí extra? Aby aspoň chvíli měly svoji mámu jen pro sebe? Ptám se, protože si tohle neumím představit. Znám rodinu se 7 dětmi a děti místo aby si pomáhaly, tak mezi sebou soupeří…o všechno…o hračky i pozornost mámy…

Dcery spolužák jeze 4 kluků.
Přesně jak píšeš. Vynucuje si pozornost lumparnami, uráží děti, které jsou bez sourozenců…je na něm vidět, že by potřeboval víc rodičovské lásky a pozornosti. S brachama sice jezdí všude spolu, ale taky se o všechno rvou a nadávají si jak dlaždiči. Rodiče jsou oba VŠ, zaměstnani, dobře situovani…

• Citovat
  • Upravit
148512
2.10.23 19:40
@Anonymní píše:
To si nedovedu představit, jaké máte příjmy a kolik času musíte věnovat práci a kolik jste museli mít abyste si dovolili vlastní dům. Já pracuji jako MD pro CEE země, jsem kvůli tomu půl měsíce pryč. A zvládám z toho táhnout dvě děti, z toho jedno na soukromý škole, kterou mít musí. Druhý je téměř zadarmo. A neumím si představit, že bych uživila ještě jedno, na tož 6. 8o

Dům mohli zdědit. Nemusí mít všichni hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22440
2.10.23 19:42
@Trojlístek píše:
Nemáme 6 dětí.
Máme dvě.
Máme dům, zázemí, normální práci.
A rozhodně bych takhle nemluvila, mít těch děti 6.
Obě naše děti získávají dobré vzdělání, které je poměrně drahé, přestože se jedná o státní školy.
Také obě dělají moderní gymnastiku, která je poměrně nákladným sportem, kdy úhradou poplatků za kroužek obrovské výdaje teprve začínají. A to i na čas.
Mít další 4 děti, tak tohle nemá žádné z našich dětí, poněvadž bychom na to neměli peníze, ani čas.
Vůbec si neumím představit jak vaše děti žijí a jaké máte příjmy, aby měly alespoň to, co ty naše.
Tim se nechvastam, pouze uvádím fakta.

Prave z gymnastiky, ale sportovni, znam rodinu s 5 detmi a myslim, ze vse ok. Deti sportuji. Matka je v domacnosti a obrazi vsechny aktivity. Deti maji mezi sebou vzdy par let. Nejsou to stupinky. Manzel vydelava dost na zabezpeceni vsech. Maji velky dum. Pak znam holcinu, co je z 5 deti a ta si to hodne chvali, jak si vsichni i v dospelosti rozumi. Vetsina ma Vs vzdelani. Rodice ji i umoznili zacit ve startovacim byte, ktery vlastni a ona tam zije jen za poplatky. Staci mit dost energie i penez a muze to fungovat. Me bohate staci taky 2 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
2.10.23 19:52

Taky tady máme jednu rodinu, co vlastní dům a pět kluků, jako stupínky. Teď už i nejmladší chodí do školy a prostě je to na těch dětech poznat. Chodí sami, jsou takoví orvaní, zapraní, rozcuchaní, věčně se postrkují. Zajímalo by mě, jak jednou takový život zhodnotí. Pro mě by byl hezký strop čtyři, ale mám jedno, tak nedokážu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
2.10.23 20:02
@mokkk píše:
Taky tady máme jednu rodinu, co vlastní dům a pět kluků, jako stupínky. Teď už i nejmladší chodí do školy a prostě je to na těch dětech poznat. Chodí sami, jsou takoví orvaní, zapraní, rozcuchaní, věčně se postrkují. Zajímalo by mě, jak jednou takový život zhodnotí. Pro mě by byl hezký strop čtyři, ale mám jedno, tak nedokážu posoudit.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: orvaní, za praní, rozcuchani, věčně se postrkuji, to je úplně přesně, co znam z rodin 3 a více dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42369
2.10.23 20:08

Já nevím, ale být během 10 let pošesté v tom mi prostě nepřijde normální, a to říkám jako matka 4 dětí, ale s většími rozestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
2.10.23 20:14
@Anonymní píše:
Ahojte maminky 🙂 s manželem máme 5 děti. Vždycky jsme chtěli velkou rodinu, to díky bohu máme. Ale teď čekáme další a já bych se chtěla zeptat je tu nějaká maminka která má 6 deti? ( nejstarší má 9 let ) poslední porod 2022. Pro rypali ne nebereme sociální dávky. Máme svoji velkou firmu.,žijeme na svém baráku kde nemáme hypotéku!!!

U mě by nešlo o peníze a prostory, ale o me nervy. Nejstaršímu je 9, další 2 roky bych byla doma, i když se 6 dětmi bys byla doma dalších cca 8-10 let, 6 děti fakt během pracovního volna nedáš. Neříkám, že jsou lepší dvě děti s matkou animátorem a služkou, ale 6 děti při současném způsobu života je teda hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148512
2.10.23 20:15
@Betty MacDonald píše:
Já nevím, ale být během 10 let pošesté v tom mi prostě nepřijde normální, a to říkám jako matka 4 dětí, ale s většími rozestupy.

Bětulíku, ať má každý dětí kolik chce. V pohodě. Někdo chce jedno, druhý dá v pohodě čtyři. Ale mít pět dětí a ptát se jestli si má nechat šesté když už je to šesté dítě na cestě, to mi přijde poněkud na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
2.10.23 20:17

Tady má někdo úchylku na procházení dítěte porodními cestami :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21805
2.10.23 20:22

Mane v sousedství rodinu. Mají sedm děti asi během 12 let, 2× dvojčata. Velký dům, tatínek je lékař, peněžně to utahnou, k ruce byla babička. Děti šikovné, pohodové, jedničkaři, všestranně nadané. Matka nikdy do práce nechodila, lítala s dětma ze sportu do zušek, do skautů, na vystoupení, na soutěže, turnaje, kolem domu, mega zahrady. Asi tři z děti už mají vystudovanou vysokou školu, tři na VŠ jsou a nejmladší bude maturovat.
Ta máma je ovšem úplně vyšťavená, vyřízena, když ji potkám, jen si stěžuje, co vše musí udělat, co nestíhá
V takovém silném zapřahu jela tolik let, že na prahu padesátky je zdravotně i psychicky úplně vyřízena. Děti vychovala skvěle, ale sebe odrovnala a má vlekle zdravotní potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
2.10.23 20:30

Mám známou a ta je z 9 dětí. Dnes je jí přes 50 let a normálně za ní jezdí ségry i bráchové do práce (znám ji z práce) a mají všichni tak pevný vztah. Právě, že bydleli na farmě a všichni od mala tam pomáhaly, nebyl čas na rivalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí