Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maminaAJ píše:
Z uvodniho prispevku to chapu tak ze hleda jinou matku 6 (a vice) deti na pokec/poradu
Podle názvu diskuze se ale ptá, jestli si ho má nechat
To musíš vědět ty, jestli se to dá ještě zvládnout. Ty znáš svoji rodinu a svoje ( nebo vaše ) možnosti.
Co bych dělala já vůbec nevím. Potrat nepřipadá v úvahu, ale 6 dětí osobně taky nechci ( malé děti malé starosti včetně financí ).
Držím palec. ![]()
Za sebe jsem ráda, že naše smečka ( at jich je kolik je ) je skoro/dospělá. ![]()
Pokud jste na tom dobře, máte prostor a ty se na to cítíš tak si ho nechte.
@Lenkalin píše:
Podle názvu diskuze se ale ptá, jestli si ho má nechat
Nikdy bych nikomu nedokázala radit, kolik dětí má mít.
Jediné co mě napadá, že už zakladatele hrabe, řeší neco, co je anonymním lidem na internetu tak nějak jedno a nikdo netleská, nikdo nechválí nikdo z ní na zadek úžasem nepadá…
Ať si každý dělá co chce, pokud neubližuje vlastní rodině a okoli…
@Trojlístek asi tak, mně z toho vychází “jsem pošesté těhotná, nechám si to, protože jsem proti potratům, ale chci vám říct, že se nám daří dobře” 🙂
@Trojlístek píše:
Nikdy bych nikomu nedokázala radit, kolik dětí má mít.
Jediné co mě napadá, že už zakladatele hrabe, řeší neco, co je anonymním lidem na internetu tak nějak jedno a nikdo netleská, nikdo nechválí nikdo z ní na zadek úžasem nepadá…
Ať si každý dělá co chce, pokud neubližuje vlastní rodině a okoli…
Souhlasím. ![]()
To přece musíš vědět Ty, ne? Jestli 6 dítě utáhnete, dokážete se o něho NEJEN finančně postarat, ale také se mu věnovat, proč ne?
VY budete živit, My ne. ![]()
@mado píše:
Mane v sousedství rodinu. Mají sedm děti asi během 12 let, 2× dvojčata. Velký dům, tatínek je lékař, peněžně to utahnou, k ruce byla babička. Děti šikovné, pohodové, jedničkaři, všestranně nadané. Matka nikdy do práce nechodila, lítala s dětma ze sportu do zušek, do skautů, na vystoupení, na soutěže, turnaje, kolem domu, mega zahrady. Asi tři z děti už mají vystudovanou vysokou školu, tři na VŠ jsou a nejmladší bude maturovat.
Ta máma je ovšem úplně vyšťavená, vyřízena, když ji potkám, jen si stěžuje, co vše musí udělat, co nestíhá
V takovém silném zapřahu jela tolik let, že na prahu padesátky je zdravotně i psychicky úplně vyřízena. Děti vychovala skvěle, ale sebe odrovnala a má vlekle zdravotní potíže.
Stejně tak může člověka odrovnat práce, ke které nemá vztah, kterou dělat nechce a z objektivních různých důvodů to nemůže změnit. Takových lidí je, co jsou nešťastní v práci. Prostě nemají vzdělání, větší schopnosti, možnosti dojíždět atd., ale nějak sebe a rodinu živit musí. V dnešní době je zároveň dost nebezpečné jít z práce, kde má člověk stabilní místo znovu do nejistoty, zkušební doby atd. Už z tohoto důvodu hodně lidí ten krok neudělá.
Snad tuto paní péče o rodinu naplnila.
Moje babička z taťkovo strany pochází ze 13 sourozenců, z mamky strany ze 16 dětí. Já mám dvě a stačí mi/nám. Teď nechci rýpat, ale přijde mi, že se doba mnoha děti vrací. Vše záleží jen na vás. Já bych víc jak dvě nechtěla. I kvůli sobě a manželskému soužití. Takže jestli další je jen na vás. Musíte si určit priority.