Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vesna006 píše: Ženy, co by jste dělaly v mém případě? Nevím jak se rozhodnout.Měla jsem dlouho problémy s endometriózou a miminko přišlo až pomocí IVF. Mimíska už mám doma
Teď se ale blíží datum, kdy vloni proběhl transfer a také zamražení zbývajících oplodněných vajíček (5ledňáčků). A tím pádem i datum, kdy by se mělo zaplatit prodloužení dalšího uchování. Když nezaplatíme, tak se zlikvidují.Jak jste postupovaly vy? Počali jste druhé dítko normálně nebo taky pomocí IVF-díky zmrazeným embryům? Nebo i přes mrazáčky jste podstoupili znovu odběry vajíček a všechno probíhalo z „čerstvých ingrediencí“? Bylo vám líto nepoužitých mrazáčků?
Díky za odpovědi
Záleží za jak dlouho cca chcete druhé.
Záleží kolik chce CAR roční poplatek za úschovu.
Já mněla 1 IVF v roce 2008 otěhotněla jsem a cena v mém CARU bylo 1000,– tak to jsem dala. V roce 2010 jsem rozmrarovala neúspěšně. A šlo se dál. Teď jsem v 7tt a mám ještě 7 mrazáčků. Další děti mít už nechci takže pokud půjde vše jak má a v lednu porodím
tak je nechám zlikvidovat.
Dobrý den,
já jsem podstoupila IVF v roce 2000 a od té doby jsme měly v mrazačku jednu blastocystu a několik embryií ve stadiu prvojader.V roce 2002 se nám po spontálním početí narodil synek. ![]()
Letos jsme použili naši blastocystu a ted je z ní skoro 20.týdenní/v bříšku/holčička.
Zcela bez problémů a zcela zdravá,po 12 letech zamražení.
díky centru Repromeda v Brně. ![]()
Jediný problém přišel asi před měsícem,kdy mi došla složenka na 20 000 za desetileté zamražení
ale co,každá sranda něco stojí.
Takže radím mražáčky si nechat,zvlášt pokud uvažujete o dalším dětátku,nebudeš muset,pokud by doško k IVF znovu opakovat celý proces přípravy a odběr vajíček,jen stimulaci děložní sliznice náplastmi či tabletkami,což je v poho.
Díky všem za reakce.
Další miminko určitě chceme, a je fakt, že 4,5tis.za ket oproti 40tis.za celý procesje velký rozdíl.
Ať se Vám daří a máte zdravé dětičky
![]()
@mnbv píše:
Ahojky, my řešíme podobný problém, jen s tím rozdílem, že máme 3 děti, z toho 2 z IVF (první přirozeně s jiným partnerem). Taky nám zbyly mrazáčky a nevíme co dál. Nevíme jestli to časem ještě zkusit s mrazáčkama, dát jim šanci (z 1. IVF zbyly taky a pak se nechytly), ale představa mít 4 a třeba i 5 dětí je na mě už moc. Navíc obě těhotenství po IVF byla riziková-OHSS, mizející dvojče, předčasný porod. Ale jen tak je nechat zlikvidovat je taky nechceme. Nevíte, jestli není třeba možnost je na klinice nechat třeba k výzkumu, aby k něčemu třeba pomohly?
Ano, mohou být použitá k výzkumu. V našem CARu byly 3 možnosti-platit a uchovávat další 2 roky k pozdějšímu použití, rozmrazit a zlikvidovat, nechat a použít k výzkumným účelům pro CAR. Ale o darování zmínka nebyla.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď