Nechat si zmrazená vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
26.5.12 16:39
@Vesna006 píše: Ženy, co by jste dělaly v mém případě? Nevím jak se rozhodnout.

Měla jsem dlouho problémy s endometriózou a miminko přišlo až pomocí IVF. Mimíska už mám doma :hug:
Teď se ale blíží datum, kdy vloni proběhl transfer a také zamražení zbývajících oplodněných vajíček (5ledňáčků). A tím pádem i datum, kdy by se mělo zaplatit prodloužení dalšího uchování. Když nezaplatíme, tak se zlikvidují.

Jak jste postupovaly vy? Počali jste druhé dítko normálně nebo taky pomocí IVF-díky zmrazeným embryům? Nebo i přes mrazáčky jste podstoupili znovu odběry vajíček a všechno probíhalo z „čerstvých ingrediencí“? Bylo vám líto nepoužitých mrazáčků?

Díky za odpovědi :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.5.12 16:39

Záleží za jak dlouho cca chcete druhé.
Záleží kolik chce CAR roční poplatek za úschovu.

Já mněla 1 IVF v roce 2008 otěhotněla jsem a cena v mém CARU bylo 1000,– tak to jsem dala. V roce 2010 jsem rozmrarovala neúspěšně. A šlo se dál. Teď jsem v 7tt a mám ještě 7 mrazáčků. Další děti mít už nechci takže pokud půjde vše jak má a v lednu porodím :andel: tak je nechám zlikvidovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.5.12 16:48

Dobrý den,
já jsem podstoupila IVF v roce 2000 a od té doby jsme měly v mrazačku jednu blastocystu a několik embryií ve stadiu prvojader.V roce 2002 se nám po spontálním početí narodil synek. :)
Letos jsme použili naši blastocystu a ted je z ní skoro 20.týdenní/v bříšku/holčička. :srdce: Zcela bez problémů a zcela zdravá,po 12 letech zamražení. :potlesk: díky centru Repromeda v Brně. :potlesk:
Jediný problém přišel asi před měsícem,kdy mi došla složenka na 20 000 za desetileté zamražení :jazyk: ale co,každá sranda něco stojí.
Takže radím mražáčky si nechat,zvlášt pokud uvažujete o dalším dětátku,nebudeš muset,pokud by doško k IVF znovu opakovat celý proces přípravy a odběr vajíček,jen stimulaci děložní sliznice náplastmi či tabletkami,což je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
5.6.12 09:29

Díky všem za reakce.
Další miminko určitě chceme, a je fakt, že 4,5tis.za ket oproti 40tis.za celý procesje velký rozdíl.
Ať se Vám daří a máte zdravé dětičky :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
7.6.12 10:17
@mnbv píše:
Ahojky, my řešíme podobný problém, jen s tím rozdílem, že máme 3 děti, z toho 2 z IVF (první přirozeně s jiným partnerem). Taky nám zbyly mrazáčky a nevíme co dál. Nevíme jestli to časem ještě zkusit s mrazáčkama, dát jim šanci (z 1. IVF zbyly taky a pak se nechytly), ale představa mít 4 a třeba i 5 dětí je na mě už moc. Navíc obě těhotenství po IVF byla riziková-OHSS, mizející dvojče, předčasný porod. Ale jen tak je nechat zlikvidovat je taky nechceme. Nevíte, jestli není třeba možnost je na klinice nechat třeba k výzkumu, aby k něčemu třeba pomohly?

Ano, mohou být použitá k výzkumu. V našem CARu byly 3 možnosti-platit a uchovávat další 2 roky k pozdějšímu použití, rozmrazit a zlikvidovat, nechat a použít k výzkumným účelům pro CAR. Ale o darování zmínka nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.