Opakované potraty - výběr CARu a léčba

Anonymní
14.5.12 18:49

Opakované potraty - výběr CARu a léčba

Ahoj, tak bohužel mně čeká opět revize po druhém zamlklém potratu :,( Vím, že se tady CARy dlouze probíraly, ale spíš mně zajímá nejlepší CAR v Brně z hlediska řešení opakovaných potratů. Otěhotněla jsem vždy ihned první cyklus co jsme se začali snažit, bohužel to pokaždé dopadne stejně - potrat v 9 týdnu. Po prvním potratu jsem byla poslaná na genetiku a štítnou žlázu - vše ok. Prý existují metody kdy geneticky vyšetří vajíčko i spermie nějakou novou metodou, to bych možná raději využila nějaký takový CAR..

Ráda bych od vás dostala 2 rady:

1. jaký CAR vzhledem k opakovaným potratům vybrat
  2. jaké vyšetření mně čekají? nemáte někdo podobné zkušenosti? jak vás léčili a vyšetřovali? Bylo to potom na IVF?

Moc děkuji za jakoukoliv pomoc a radu!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
727
14.5.12 19:15

Ahoj,měla jsem stejný problém,3× zamlklý potrat.Byli jsme v REPROMEDĚ.To vyšetřewní embryí se jmenuje PGD(preimplantační genetika),jsou schopni rozpoznat asi 8 chromozomálních vad.

Vyšetření - určitě imunologie,sperma ovulace štítná…víc si nevybavuju :nevim:

Mě rovnou doporučili Ivf s Pgd,bylo podezření,že je v tom genetika.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.12 19:18

Ahoj Maajaao, moc ti děkuji za odpověď, každá rada je pro mě teď drahá.. Prosím tě, můžu se ještě zeptat, jak dlouho celý proces trval? Od objednání až po IVF? A dle tvého profilu vidím, že u tebe bylo IVF úšpěšné, moc gratuluji, snad se také dočkám..

• Citovat
  • Upravit
1612
14.5.12 19:29

Za mě doporučuju Reprofit :palec: . Já dojížděla až z Prahy. Max. spokojensot. Mám od nich prvbního syna. Potom se mi podařilo otěhotnět kolikrát spontáně, ale třikrát jsem měla ZT. U mě to bylo nejspíš trombofilní mutací (mám Leidena + MTHFR) ale s jistotou to nevím, protože jsem to musela mít i u prvního těhu a to když už jsem konečně otěhotněla, tak probíhalo celkem OK i bez heparinu. Ten si tedy nyní v tomto těhu píchám každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
14.5.12 19:31

Ale jak psala Maja - to vyšetření se jmenuje PGD, ale počítej, že není hrazené z pojištění a je to celkem finančně náročný. Ale chápu, že člověk už podstoupí cokoliv. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.12 19:36

Martice - děkuji moc za info. Prosím Tě, tobě taky dělali to PGD a vyšetření DNA spermií v tom Reprofitu? Tam to taky dělají?
Přesně tak, peněz moc nemáme, ale za tohle nám jich líto nebude.. Napotřetí to snad výjde.

• Citovat
  • Upravit
1612
14.5.12 19:41

PGD tam myslím dělají, ale to vyšetření spermií to nevím. Ona je taky důležitá imunologie, nevím jestli máš. Ale taky je fakt, že bohužel i dvě ZT můžou být jen náhoda. Já třeba vím, že jedno ZT rozhodně nebylo způsobeno těma mýma trombolfilníma mutacema, byla ta genetická vada (trizomie 13, posílali plod na gen. rozbor) a to jsme měli oba genetické vyšetření OK. (prostě jen blbá náhoda, při dělení buněk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.12 19:47

Martice - aha, tak to je super, pokud tam dělají to PGD. Právě já se bojím, že je u mě něco genetickýho nebo chyba v imunologii.. Musím se tam objednat a snad mně to vyšetření udělají. Aha, takže jenom blbá náhoda při dělení buněk a následoval potrat, to mně je líto :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.12 19:49

Martice - a tobě posílali plod na gen. rozbor normálně v nemocnici po revizi? Mně poprvé nikam nic neposílali (poprvé to asi neřeší), ale teď bych si to ráda vyžádala pokud mně to nenabídnou..

• Citovat
  • Upravit
3106
14.5.12 19:49

Ahojky, jsem ve stejné situaci jako ty. 2 zt v 9.tt + dvě revize. Teď už čekam až dorazí ms a jdeme s přítelem na imunologické vyšetření. Genetiku i zoonózy už mám a nic se nenašlo, jediné na co přišli je, že jsem mthfr homozygot. Bohužel i kdyz jsem teď píchala poctivě miniheparin hned jak jsem našla //, tak to stejně nevyšlo. Takže zkusíme ještě to imuno a pak se také chystám do Brna na ivf s pgd. Výhodou je, že v Brně jsou prý jediní, kteří dělají pgd mikročipovou metodou, kterou jsou schopni zkontrolovat nejen 8 párů chromozomů, ale všechny. Doufám, že to jednou vyjde. 3. ZT už bych asi nezvládla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
14.5.12 19:51

@martice A v kolikátém týdnu jsi byla, že ti na to přišli? Já tentokrát potratila v 9. tt a poslali mi plod také na gentický rozbor a teď se klepu na výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
14.5.12 19:58

Smiley - taky kolem toho 9tt. Jinak poprvé mi taky ten rozbor nedělali až po tom druhém ZT. Nabrali mi taky krev na ty mutace a posílali plod na ten rozbor. U mě se našli ty mutace a u plodu ta trizomie. Potřetí jsem měla „jen“ biochemické těhu. Ale trochu povzbuzení :D , hned další měsíc jsem byla těhu znovu a tentokrát to vypadá nadějně. (jo a to jsem předtím nemohla otěhotnět 3 roky - u mě mizerná ovariální rezerva a předčasný přechod a přece jen se zadařilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
14.5.12 20:14

@martice Tak to jsi si taky užila… Moc ti držím palce, ať vše dobře dopadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
14.5.12 20:21

Ahoj, nejlepší na PDG jsou v Brně. Jediná 2 centra v republice a to Helios a Repromedia. Já dost zvažuju Helios, ale jako pražandě se mi ten brnocentrismus nelíbí. :lol: Ba ne, jen si nedokážu představit, tam jezdil odben na UTZ. Nebo po ET jsem byla děsně utahaná a děsila mě cesta přes prahu, natož po D1 do Brna. @martice jak jsi to zvládala ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
14.5.12 20:27

@Capelucita Tak já to mám ještě dál, ale už to nechci přirozeně riskovat, 2× mi to stačilo a bůh ví, jestli jeste vubec otehotním…Talky si to cestování moc nedokážu představit. Nechápu, že už se na to nespecializuji i v Praze :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.