Nechat si zmrazená vajíčka?

1175
25.5.12 20:03

Nechat si zmrazená vajíčka?

Ženy, co by jste dělaly v mém případě? Nevím jak se rozhodnout.

Měla jsem dlouho problémy s endometriózou a miminko přišlo až pomocí IVF. Mimíska už mám doma :hug:
Teď se ale blíží datum, kdy vloni proběhl transfer a také zamražení zbývajících oplodněných vajíček (5ledňáčků). A tím pádem i datum, kdy by se mělo zaplatit prodloužení dalšího uchování. Když nezaplatíme, tak se zlikvidují.

Jak jste postupovaly vy? Počali jste druhé dítko normálně nebo taky pomocí IVF-díky zmrazeným embryům? Nebo i přes mrazáčky jste podstoupili znovu odběry vajíček a všechno probíhalo z „čerstvých ingrediencí“? Bylo vám líto nepoužitých mrazáčků?

Díky za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.5.12 20:16

Samozřejmě použij ty zmrzlé. Vždyť jsou to živá embrya :srdce: :srdce: .
Navíc si ušetříš ty procedury s IVF spojené, zdraví (nebudeš užívat stimulační hormony, žádná narkóza). A ušetříš peníze za IVF.
Mě by ani nenapadlo to řešit jinak.
Hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24016
25.5.12 20:17

No, pokud plánujete sourozence, tak bych určitě nelikvidovala. Přirozeně to jít může ale taky nemusí a budete zbytečně podstupovat celé IVF znovu.
Znovu píchat inj a tak dále. Zbytečnost, když máte na mrazáku a to dokonce 5ks! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
25.5.12 20:19

My jsme si platili zamražení embrií 4roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.5.12 20:27

No jednoznačně uchovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
25.5.12 20:40

Určitě to příště zkusit ze zamražených, ušetříš si nemalou zátěž fyzické i finanční a i když je pak šance na otěhotnění nižší, rozhodně není malá, vždyť proto se přeci embrya mrazí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
25.5.12 20:46

:( Nelikvidujte je,nikdy nevíte kdy je budete potřebovat.My jsme si jich víc zamrazit nenechali a ted po dvou rokách bych dala nevím co za to,kdyby jsme tenkrát za zmrazení zaplatili a měli je uchované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
25.5.12 20:48

Díky moc,
už když jsem to psala, tak jsem věděla odpověď :oops: ale stejně jsem příspěvek vložila.
Tak snad příští rok budem rozmrazovat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mnbv
25.5.12 21:11

Ahojky, my řešíme podobný problém, jen s tím rozdílem, že máme 3 děti, z toho 2 z IVF (první přirozeně s jiným partnerem). Taky nám zbyly mrazáčky a nevíme co dál. Nevíme jestli to časem ještě zkusit s mrazáčkama, dát jim šanci (z 1. IVF zbyly taky a pak se nechytly), ale představa mít 4 a třeba i 5 dětí je na mě už moc. Navíc obě těhotenství po IVF byla riziková-OHSS, mizející dvojče, předčasný porod. Ale jen tak je nechat zlikvidovat je taky nechceme. Nevíte, jestli není třeba možnost je na klinice nechat třeba k výzkumu, aby k něčemu třeba pomohly?

• Citovat
  • Upravit
69005
25.5.12 21:19

Určitě se poptej, ale měla by být možnost buď výzkumu nebo darování jinému neplodnému páru, ale podmínky můžou mít jednotlivá centra odlišné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
25.5.12 21:23

Pokud plánujete další dítko uschovej.Já otěhotněla po KET :kytka:
Jinak to jde darovat na výzkum.Jiným párům prý nelze.Tam probíhají vyšetření atd atd..To mi bylo řečeno.Já mám 3 zmrzlinky.Ale my další už neplánujem,tak také řeším co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.12 21:26

:srdce: Myslím, že jde darovat i jiným párům :think: :think: . Ta vyšetření na nakažlivé choroby jsou už povinně dělána oběma partnerům v rámci IVF. Určitě každý CAR ty podmínky sdělí.

• Citovat
  • Upravit
7907
25.5.12 21:27
@Anonymní píše: :srdce: Myslím, že jde darovat i jiným párům :think: :think: . Ta vyšetření na nakažlivé choroby jsou už povinně dělána oběma partnerům v rámci IVF. Určitě každý CAR ty podmínky sdělí.

Tam jde hlavně o veškerou genetiku.A já vzhledem k endometrioze mi to nedoporučili.že je to běh na dlouho trať.Ale třeba se to liší od CAR od CAR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
25.5.12 21:29

Jestli chceš další dítko, určitě je nechte - šance, že se KET podaří tu nějaká je, a je to mnohem míň náročné jak ivf… fakt by byla škoda je vyhodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
25.5.12 23:16

Tak my jsme pred transferem podepisovali s manzelem papir, ze pokud nebudeme chtit mrazena embrya pouzit, pouziji se bud na vyzkum nebo pro jine pary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.