Nechat u babičky, i když ječí?

902
23.11.11 12:28

Nechat u babičky, i když ječí?

Ahoj holky,
jdu si zase pro radu…Mám doma závisláčka, citlivku! Jsem na ní dost sama, manžel v práci, babičky taky, takže je na mě Kája prostě fixovaná a je i ráda doma, ve svém prostředí. A k věci: vím, že když ji odvezu k babičce a budu jí tam chtít nechat(abych mohla doma v klidu umýt okna), bude strašně ječet, držet se mě kolem krku a ječet bude i cestou, až ji tam povezu…Až zmizím, bude pravděpodobně ještě chvíli vyvádět, a pak snad přestane(kdyby ne, mamka by mi volala). Jenže řeším teď: zda je dobré jí tam takhle násilím dávat, aby si prostě nespojila BABIČKA - NECHÁ MĚ TU! Kdo zná moje dítě, ví, že si všechno pamatuje a spojí.
Co myslíte, jaké máte zkušenosti?

Příspěvek upraven 23.11.11 v 12:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3905
23.11.11 12:32

Je aspon trosku zvykla na cizi? Nevim :?: . Moje holky jsou zvykle na babicky,ale i tak to jsou citlivky na dyl jeste nikde nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101834
23.11.11 12:32

A nebude lepší aby babička přijela k vám, věnovala se malé a ty v klidu myla ta okna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.11.11 12:33

Asi by jsi si měla položit otázku zda chceš malou naučit aby byla u babičky častěji než 1× za půl roku. Zdá se mi že ta fixace na tebe je tam značná. Asi je to tím jak píšeš, že je jen s tebou…

Tak za 1. můžeš jí tam vozit častěji i když to není třeba.Třeba jen na dvě hodinky aby si zvykala a ty si v klidu uklidíš,dojdeš nakoupit

2. nebo jí prostě budeš mít doma

Já jsem pro odvykání od tebe, je to cvik pak na školku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
23.11.11 12:34

Já bych jí tam netáhla. Kvůli takové blbině jako mytí oken.

• Citovat
  • Upravit
902
23.11.11 12:35

Chci, aby si zvykala, ale ne nějak aby z toho měla záchvaty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
23.11.11 12:36

Když je na tebe takhle fixovaná, tak bych jí zbytečně nestresovala a poprosila babičku, zda by mohla přijet k vám. Do budoucna bych malou snažila zvykat i na ostatní.

• Citovat
  • Upravit
101834
23.11.11 12:36
Týja píše:
Chci, aby si zvykala, ale ne nějak aby z toho měla záchvaty!

No a jak bere když ona je doma, tj, ve známém prostředí s babičkou a ty bys šla pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evkaxxx
23.11.11 12:37

Bydlí babička daleko? Pokud ne, tak by pro malou přijít, projít se po venku, pak jít na chvíli k ní, prostě si udělají nějaký výlet a na to malou nalákat.
Pokud ji tam musíš odvézt, tak ji nalákat na něco tam, procházku, tvoření a prostě se ztratit. Ono to chvilku trvá, naši mi většinou mávali, ale někdy jsem se prostě musela vytratit a mezitím je prarodiče odlákali na nějakou zábavnou činnost (třeba vaření, chystání snídaně, hraní apod).

• Citovat
  • Upravit
394
23.11.11 12:38

Souhlasím s Verenikou, že úplná fixace není moc dobrá, právě kvůli školce a podobně. Pro aktulní mytí oken zní pěkně nápad jani, ale jina kbych zkusila jezdit tam s ní častěji a třeba tam být i sní, dát si s babičkou kafe, třeba na hodinku a zase s ní jet domů, aby pro ní nebyla vždycky návštěva babičky jen nepříjemná. Myslím, že by pak třeba tolik nevyváděla, až bys jí tam chtěla nechat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
23.11.11 12:39

Takhle bych to nedelala..babcu bych pozvala k vam,pohraly by si,pak by mohly jit na prochazku a k babicce domu.Ty by jsi pak pro dcerku dojela.

Zvykani je pekna vec,ale jetlize je na tebe tak moc fixovana,chce to postupne,pomalu,ne ji vzit a nekam ji odvezt.Pro ni by to byl akorat stres,nic vic.Tot muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.11.11 12:40

Kydž jí nechávám doma s manželem, je to OK, s babičkou by doma ječela na 100%.Ven bych je poslala, ale máme tu trichu inverzi, takže courat se moc nedá. Jen jsem chtěla vědět, zda máte někod zkušenost s tím, že by si dítě takhle spojilo babičku s tím, že se mu tam nechce, protože tam bude samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
23.11.11 12:42

na začátku si psal, že tvé dítě si to takhle vždycky spojí, tak to nedělej. Zvykat na babičku můžeš až inverze nebude.

• Citovat
  • Upravit
902
23.11.11 12:44

Ona se s babičkou vidí jednou za 14 dní - někdy i dříve, je na ní zvyklá, chodíme k ní, nebo ona k nám, ale nenechávám jí tam samotnou - fakt výjimečně! Takže je problém v tý samostatnosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.11.11 12:52

No,předně. Fixace na matku je normální až do 6 let. A to že někdo tvrdí že dítě má být otrkané je blbost. Už i Komenský to věděl, dítě si do 6 let buduje základy. Voják, když jde do boje, taky dlouho cvičí, aby obstál. Stejně tak dítě musí mít pevnou základnu, aby v dnešní době obstálo.
Pomalu, ale zvykej jí. A když to nepůjde hned, buď trpělivá, je to dítě a má právo se jako dítě chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí