Ráno brzo vstávají

73
22.11.11 10:01

Ráno brzo vstávají

Ahojky, mám skoro 13 měsíční dvojčátka a bojujeme se spaním. Dříve nebyl problém, vstávali kolem 6-7, dopo si dali 1-1,5 hodiny, odpo necelou hodinu. Večer chodí spát kolem 19 - 19.30 Teď už mi přes měsíc vstávají kolem 5, dneska v 4.30 :zed: . Pak samozřejmě nevydrží, jdou dopo v 9 spát, to spí 2-3 hodiny a odpo i 2 hodiny. Přijde mi, že spí přes den hodně. Spíš by jim prospěl jeden spánek denně, ale nevím, jak na něj najet, když tak brzo vstávají. Nemáte některá zkušenost nebo radu, jak je naučit dýl spát? Vždycky to byli spáči. Ráno vstávají jako rybičky, unavení nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
22.11.11 10:21

Také jsme měli vstávací období v 5hodin :zed: Naštěstí to přešlo. Nic s tím neuděláš. Měla by ses pokoušet posouvat večerní spaní na 20hodinu a trochu zkrátit i denní spánek. Nenásilně, po 1/4hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
22.11.11 10:21

Ahoj, nebude to porad tou zmenou času? Mozna bych zkusila ubrat spánek pres den, i za cenu, ze nez se srovnaji, tak budou par dni protivky. Anebo zkoušet ukládat dele…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.11.11 10:23

Já bych je přez den vzbudila dřív,za pár dní si zvyknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.11.11 10:24

Tak déle nevydrží, zkoušeli jsem to asi 14 dní, byli děsně protivný a stejně vstávali stejně a změnou času to taky nebude, vstávali tak i před posunutím. Budu jim muset asi zkracovat ten denní spánek, hlavně ten odpolední, tam jim ani nevadí, když je něco vzbudí. Občas se stane, že je na prochajdě něco vzbudí a v pohodě, do večera vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
22.11.11 10:56

mě dvojčata taky začala vstávat kolem pátý, půl šestý…ale já jsem lenoch a z postele mě nikdo nedostane…takže jim dám mlíko v postýlce a chovám tak, jako by byla noc…potichu, zataženo…dudlu a odcházím si zpátky lehnout do postele…ony buď zalomí hned, nebo si tam chvíli povídaj a pérujou a ještě usnou a vydrží v posteli do osmi do devíti…stává se když je venku hnusně že i do půl desátý :lol: ale přes den spí už jen jednou…po obědě…tak dvě hodinky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
22.11.11 11:20

Nasi se ted taky budi driv - tak mezi patou a pul sestou. Jdu tam, zpatky je ulozim do postylky, dam dudaka a jdu potichu zas pryc. Takhle treba 3× a pak to vetsinou vzdaji a jeste na chvilku usnou. Driv jak v sedm je z ty postele proste nevyndam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.11.11 11:21

Tak u nás dělat mrtvého brouka nejde. Taky zkouším mléko, položit, a jít si lehnout. Oni se postaví a začnou řvát na celý barák. Tak je frknu k sobě, tam si chvilku hrají, pak vstanu snídaně, hrají si a pak jdou spát. On je hlavní problém v tom, že dopoledne dospávají - 2-3 hodinky a pak spí ještě odpoledne taky ty 2 hodiny, což mi přijde dost. Spíš by pobtřebovali 2 kratší spánky nebo jeden delší. Ale jak toho docílit 8-o . Jak je budím, jsou protivný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
22.11.11 11:34

Tatranko mám doma úplně to samé :hug: :lol: Do 10.měs jsme bojovali,protože chtěli spát každý jindy a když se mi je konečně podařilo srovnat,tak takhle blbě,že ráno bruzo vstávalia a v devět už museli jít spát.Zkoušela jsem posunovat všechno možný včetně večerního ukládání,aby usnuli déle,ale čím déle jsem je dala spát,tím dřív vstali,pak najednou ze dne na den asi před měsícem se povedlo,že spali skoro do osmi,takže pak šli až kolem poledne a stáhli jsme tím pádem spaní na 1× denně,ale je to teda někdy dost maso,protože když spí od půl dvanácté do jedné,tak pak vydržet do sedmi do večera je dost očistec,od pěti už jsou na zabití,v šest vykoupu a kolem 18,45 už jsou v pelech a spí teda do 7-8 hod.Takže radu nemám,zkoušela jsem všechno možný,nic nefungovalo,posunuli si to pak sami :wink: Tak přeju,ať vám to taky dopadne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.11.11 11:38

Díky za podporu, taky čekám na den, kdy si přispí a pak zkusíme najet na jedno spaní. Ale to nepůjde, dokud nezačnou dýl spát. Snad se to brzo srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73

Díky za podporu, taky čekám na den, kdy si přispí a pak zkusíme najet na jedno spaní. Ale to nepůjde, dokud nezačnou dýl spát. Snad se to brzo srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
22.11.11 11:45

Jo a dělání mrtvýho brouka u nás taky nefungovalo,prostě jak byli vzhůru,tak se muselo vstávat.Teď se obačas zadaří,že se jeden vzbudí a druhej spí,tak je nechám,co se z toho vyklube a většinou ten první zase usne :dance: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.11.11 11:49

Jee, tak to máš super, u nás, když se jeden vzbudí, tak budí toho druhýho :zed: . Hází mu hračky a dudlíka do postýlky. Dřív mi taky ještě usnuli. Snad se to zase urovná. Jak máš staré dětičky a jak dlouho to u vás trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.11.11 12:18

Taky jsme meli obdobi vstavani kolem 4:30, a pak kolem 7 to zalomila znovu :zed: Preslo to vekem (toto obdobi bylo tak pul roku, pak se to posouvalo). Mimochodem na 1 denni spanek se mi ji podarilo ukecat az ve 20 mesicich - ted spi cca 20-6:30 a pres den 11:30-14 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí