Nechat nebo nenechat si zabalit jídlo?

225
29.5.12 12:37

Nechat/nenechat si zabalit jídlo

Zajímalo by mě, co je dle společenských norem v pořádku. Občas si jídlo v restauraci nechám zabalit s sebou domů, ale teď jsem se někde dočetla, že je to česká specialita a vrchol buranství. Jsem tedy buran? Co si myslíte vy :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
29.5.12 12:39

jediny co si nechavam zabalit je kdyz nam zbyde hodne pizzy..jako ze pulka a vic..jinak me osobne to prijde blby..treba i buransky..to zalezi na vykladu slov uz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
29.5.12 12:40

Nevím, jestli je to buranský, ale když jsem brigádničila v restauraci, tak to dělalo docela hodně lidí, určitě nic neovyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
29.5.12 12:41

já tomu teda houby rozumím, ale sama si o zabalení nikdy neřeknu, je mi to trapné :oops: :lol: ale když mi to někde nabídnou oni sami, tak pokud mi to chutnalo a zůstalo mi toho na talíři dost (hlavně pizza), tak si to zabalit nechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
29.5.12 12:42

Ahojky, já si myslím, že když je to typ jídla jako je pizza atd. tak to za buranství nepovažuji. Ale brát si domu třeba na půl snězený nějaký řízek, čínu atd. Nebo to, co když se stejně ohřeje není dobrý, tak mi to připadá takové divné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
29.5.12 12:42

Nám se tedy nikdy nestalo že bychom si nechali jídlo zabalit sebou domů, vždycky jsme to normálně snědli, pokud se něco nedojedlo tak mě ani nenapadlo brát to domů. Leda že by zbyla polovina porce? Nevím…
S pizzou v tom nevidím problém, ta se normálně bere domů, ale z restaurace bych to asi neudělala = nenapadlo by mě to. Když tam jdu tak se jdu najíst a to mám hlad, takže to sním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
29.5.12 12:48

Ahoj, je to normální, v cizině je to běžné a je jedno o jaké jídlo se jedná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.5.12 12:48

No záleží na typu restaurace ;-)

Mne kolikrát v restauracích typu El Bodeguita, Chestr, Kolkovna Group a Ambi Group nabídli sami, že mi jídlo zabali a sebou a nijak buransky jsem si tam nepripadala, ono kdyz máte na pracovním obědě řešit pracovni zalezitosti s klienty, tak se moc nenajite a jak rada jsem si následně jídlo v klidu vychutnala v práci u pc.. ;-))))

• Citovat
  • Upravit
2976
29.5.12 12:49

Taky se mi to ještě nestalo, že bych si nechala zabalit… :nevim: . Ale je fakt, že co máme malého, moc do restaurace nechodíme, max. na kafe, malé pivo apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.5.12 12:49

U mne se jedná také většinou o pizzu, tam se skoro všechny shodnete. Párkrát se ale stalo, že jsme něco objednali dětem a ty se toho ani nedotkly, tak jsem si, coby hospodyňka šetřilka, řekla o zabalení. Hmmm :think: , tak s tím asi skončím, zdá se, dle reakcí holek emiminek :oops: :lol: .

Příspěvek upraven 29.05.12 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
29.5.12 12:51

Kdo psal, že je to česká specialita?!? V Americe naprosto běžná věc. Je úplně normální, že si jídlo vezměs do doggie bag (jakoby pro psa, ale jasné, že si každý dojí sám). Je to vidět i ve filmech, že si lidi nechávají zbylé jídlo zabalit.

Já teda vždycky sežeru všechno :mrgreen: , ale kdyby ne, klidně bych si zabalit nechala. Zaplatila jsem si to a krabičku doplatím taky. Nemám ráda takovou tu flašnou skromnost nebo co to je. Nevím, proč bych se měla stydět říct si o něco, na co mám právo a co je moje. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6836
29.5.12 12:51

Pizzu si nechávám balit a normální jídlo..pokud bych už nemohla a na talíři by ho zbyla většina,tak si taky nechám zabalit.Trapný mi to není a na buranství kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 12:52

Hovnajz, v USA je to běžné, dávají tam tak velké porce, že jsem to měla ještě tak na 2 obědy doma :mrgreen: Tady si nechávám taktéž zabalit leda tak tu pizzu, nenapadá mě co jiného bych si tak brala dom. Masa je stejnak vždycky pidikousíček, a přílohu nemá smysl. A když jsem to nesnědla, že to bylo hnusné, tak to přece taky nebudu tahat domu :mrgreen:
Co si teda tady necháváš zabalit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
29.5.12 12:52

Nedělám to, přijde mi to taky trapné. A hlavně většinou mi chutná, takže sním vše. A nebo naopak nechutná a vrátím. :) Můžu říct, že jelikož jsem v restauraci pracovala, tak opravdu je to specialita české klienteli. Musím říct, že mě ještě nikdy žádný cizinec nepožádal, aby si mohl odnést zbytky domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 12:53
@Hanka1 píše:
No záleží na typu restaurace ;-)Mne kolikrát v restauracích typu El Bodeguita, Chestr, Kolkovna Group a Ambi Group nabídli sami, že mi jídlo zabali a sebou a nijak buransky jsem si tam nepripadala, ono kdyz máte na pracovním obědě řešit pracovni zalezitosti s klienty, tak se moc nenajite a jak rada jsem si následně jídlo v klidu vychutnala v práci u pc.. ;-))))
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.