Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tereza1986 u nas bylo to stejny, hned jak jsem nazula boticky sednul a ani se nehnul, rev jak kdyby ho nekdo vrazdil. Nebyl jeste pripravenej, byly mi doporuceny mekky kozeny boticky, Nolen a v tom chodi uz mesic, zvyknul si mit neco na noze, ale poradny kotnickovy boticky uz jsme nezkouseli. Venku jeste nechodi, tak neni potreba
Já jí je půjčovala na osahání, občas jsem je zkusila obout. Pak se zadařilo a naopak ječela, když jsem je chtěla sundat. Ale ona byla ještě úplný truhlík, bylo jí sotva deset měsíců.
Máte ještě někdo nové zkušenosti? Malé je 11 měsíců a kousek. Včera jsme koupily botičky a plakala, nechtěla je, zakopavala. Paní říkala postupně zvykat doma tak budu zkoušet ale jestli nemáte někdo tipy co u vás treba pomohlo. Stoupá si sama v prostoru, chodí už přes měsíc, je na ni vidět že už by chtěla i venku zkoumat a chodit proto jsme je i kupovaly ![]()
@LucEm
A v prostoru chodí sama nebo kolem nábytku? Obecně se boty doporučují až dva měsíce po samostatné chůzí
až ji budeš chtít vyndat z kočárku, tak ji boty obuv, zvykne si
@Mediula píše:
@LucEm
A v prostoru chodí sama nebo kolem nábytku? Obecně se boty doporučují až dva měsíce po samostatné chůzíaž ji budeš chtít vyndat z kočárku, tak ji boty obuv, zvykne si
Chodi sama v prostoru. Je už úplný chodec 😊
Na doma sem nikdy boty nedávala. Nevidím důvod je dávat. Ani jeden je nechtěl. A boty na ven jim nevadili.