Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,snad mi nektera poradite,mam 5mesicni fenku voriska,brali jsme si ji pred nedavnem z utulku,uz si na nas zvykla,zacina poslouchat,je to mazel,ale chci at je to venkovni pesan a tudiz k problemu…
Nechali jsme ji od truhlare udelat zateplenou paradni boudu,ale ona v ni nechce byt,radej lezi vedle ni,nez aby si do ni zalezla…Rada bych,kdyby se nejak do podzimu naucila…dala jsem ji tam oblibeny polstar,hracku…nekdo radil davat ji tam misku s granulema…Mate jeste nejaky tip?Dekuji moc
ahoj, my sme mali podobny problem s nasim psom- normalne byva vnutri, ale ked ideme prec, dame ho na zahradu.
a tiez bola zima a bala som sa, ze mu bude chladno.
takze sme akoze odisli a potom sa priplichtili odzadu aby si nas nevsimol a to vies, ze uz bol zalezeny vnutri ![]()
neboj, ked jej bude zima, ona si dovnutra zalezie, nebude predsa mrznut.
nas pes je najradsej teda na bude, ale ked spi, alebo je chladno, vzdy zalezie. ![]()
Ahoj, my máme leonbergera, takže taky venkovní pes. A trvalo mu pár měsíců, než si boudu oblíbil a teď si do ní sám zaleze a spí tam třeba půl dne.
Takže bych to zkoušela ji tam poslat, dovést nebo jinak nenásilně umístit a chválit jak je tam hodná a myslím, že si časem zvykne.
Jesti je bouda uplně nová, tak jí taky nemusí vonět (nevím jestli máte jen dřevo, nebo nějaký nátěr), tak to taky za nějaký čas vyčichne a bude jí tam líp.
je to drevo,pekne na zimu celozateplena,neni zatim natrena,ma sundavaci strechu-vuli cisteni,je pravda ze to drevo jde „citit“ novotou..jsme si ji vcera vyzvedavali a vyplazli 2200 Kc,jsem rikala mojemu,ze pokud v ni nebude,ze me asi jebne
.Je to krizenec teriera,takze hodne ziva a vse chce honit,navic je to neskutecny " hraboš" ![]()
Já myslím, že až bude chtít, tak si tam určitě vleze, osboně bych jí do ničho nenutila, příjde na to sama, když bude venku zima ráda si tam zaleze. ![]()
Ahoj,
taky myslím a máme vyzkoušené, že je nejlepší nechat psa tam, kde chce být. Až zjistí, že je bouda pro něj dobrá, tak si do ní vleze sám. Rozhodně nenutit ani nedávat do boudy násilím ![]()
neeee,nasilim nezkousim,to vim ,ze presto na psa neni dobra cesta,mozna jak se ochladi,tak bude za boudu rada…mam ji z utulku a tam byla pres den v kotci bez boudy a na noc ji zavirali dovnitr…
Raduš to je asi zažité z toho útulku ![]()
Ona si na to zvykne, uvidíš. Hlavně když jí bude zima a bude vědět, že bouda je její útočiště. Potřebuje trpělivost a lásku, kterou jí bezpochyby dáváte ![]()
teda já jsem měla podobný problém, ale teda s fretkama, jelikož čekáme mimi, tak jsem usoudila, že bude lepší, když budou mít svoji klec, takhle byli oba furt navolno a vlastně pořád s náma (jsou čistotní a vykastrovaní), ale to byl kámen úrazu, 8-letá a 4-letá fretka, která byla furt volně v bytě si opravdu strašně těžko zvykala na klec, okusovali ty mříže tak zuřivě, že jsem nad nima seděla a brečela ve strachu, že si ten starší vyláme i ty zbývajíci zuby, no šílené, ale asi po týdnu, kdy jsem je střídavě pouštěla ven a zase zavírala dovnitř, to pochopili a teď, i když je pustím, tak si stejně do ní zalezou sami, když chtějí spinkat. Asi to chce vážně čas. No ale u taťky mám psa, který má teda svůj velký kotec a v něm ještě boudu a kolikrát tam měl tak nafoukaný sníh a venku byly takové mrazy, a on stejně do té boudy nezalezl ani boha, a vykoukali jsme, že do ní zaleze jen když je bouřka, protože se jí bojí jak sviňa a to ještě jen tak, že tam strčí jen hlavu a krk a zbytek těla mu stejně leze ven
no asi má klaustrofobii nebo co
a to jsem mu tam taky dávala polštář a jeho hračky až třeba dozadu té boudy, no nešel si tam pro mě, to je raději oželel
no je to tele, ale neboj, buď si na ni zvykne a začne se do ní schovávat, nebo jí je prostě líp takhle, když má rozhled a vidí na všechny strany ![]()
Ahoj, posilam odkaz na jedno video, kde ti ukazou jak ho to naucit hrou. http://leerburg.com/playem.htm?…
Da se to pouzit vicemene jak na boudu tak na kennelku.
Tenhle clovek ma na svych strankach videi vic a je to nekdo kdo pejskum opravdu rozumi. Ja mam od nej tech DVD nekolik.
Dulezite je aby mel boudu spojenou s necim prijemnym.
mam ted spatne obdobi,blbe myslenky,v pondeli jdu na zakrok a ona byla ma zachrana ![]()
jsem se na ni upla a davam ji vsechnu lasku co mam,psi z utulku jsou hrozne vdecni ![]()
No my měli opačný problém ![]()
Přivezli jsme si domů štěně a chtěli jsme, aby nestrádalo, být pořád s ním, aby si zvyklo. Jenže ono vevnitř nechtělo být a jak mohlo, zalezlo si do boudy a vesele chrnělo třeba půlku dne. Rozhodně netesknilo..
A teď, kdy už je to 2 letá fenka, leží u dveří i ve sněhové vánici, lítá ve sněhu (je to velké, chlupaté plemeno)…pohoda. A jak píše Rachel, do boudy leze jen v bouřce, extrémních vedrech nebo velkém lijáku ![]()
Raduš to ano, psí lásku nenahradí ani ta lidská ![]()
Držím palce, aby vše dopadlo dobře jak po zdravotní stránce, tak i po té psí ![]()
RachelSunny píše:
teda já jsem měla podobný problém, ale teda s fretkama, jelikož čekáme mimi, tak jsem usoudila, že bude lepší, když budou mít svoji klec, takhle byli oba furt navolno a vlastně pořád s náma (jsou čistotní a vykastrovaní), ale to byl kámen úrazu, 8-letá a 4-letá fretka, která byla furt volně v bytě si opravdu strašně těžko zvykala na klec, okusovali ty mříže tak zuřivě, že jsem nad nima seděla a brečela ve strachu, že si ten starší vyláme i ty zbývajíci zuby, no šílené, ale asi po týdnu, kdy jsem je střídavě pouštěla ven a zase zavírala dovnitř, to pochopili a teď, i když je pustím, tak si stejně do ní zalezou sami, když chtějí spinkat. Asi to chce vážně čas. No ale u taťky mám psa, který má teda svůj velký kotec a v něm ještě boudu a kolikrát tam měl tak nafoukaný sníh a venku byly takové mrazy, a on stejně do té boudy nezalezl ani boha, a vykoukali jsme, že do ní zaleze jen když je bouřka, protože se jí bojí jak sviňa a to ještě jen tak, že tam strčí jen hlavu a krk a zbytek těla mu stejně leze venno asi má klaustrofobii nebo co
a to jsem mu tam taky dávala polštář a jeho hračky až třeba dozadu té boudy, no nešel si tam pro mě, to je raději oželel
no je to tele, ale neboj, buď si na ni zvykne a začne se do ní schovávat, nebo jí je prostě líp takhle, když má rozhled a vidí na všechny strany
asi to chce vazne cas,ale doufam,ze nedopadnem jak hafan u tveho tatky ![]()