Čím krmit kojící kočku?

sia
11315
28.7.10 07:12

Čím krmit kojící kočku?

Ahoj holky, prosím poraďte mi, uvítám jakoukoliv radu, vlastní zkušenost. Kamaradka mi dala na hlídání kočku s třítýdenními koťaty (měla objednanou dovolenou ještě než zjistili že koťata čekají). S kočkami zkušenosti mám, sami máme doma dvě ale vykastrovyný a koťata jsem žádná neodchovávala.
A teď k problému. Koťata jsou moc pěkný a očividně jim nic nechybí, ale kočka je kost a kůže. Od kamarádky jsem vybavená konzervami a granulemi. Konzervu žere kočka v pohodě ale granule odmítá a to jakékoliv, zkusila jsem nabídnout i od našich koček a odmítá i vodu. Aby byla jen na konzervě mě přišlo málo a podle mě aby měla dost mlíka pro koťata tak potřebuje i tekutiny. Na netu jsem našla že kojícím kočkám dávají Tatra mléko naředěné s vodou 1:1, (normálně kočkám mléko nedávám, protože vím že z toho mívají střevní problémy) tak jsem jí to dala a chutnalo jí to, jenže z toho má průjem a to i přesto že psali že kojící kočka z mléčných výrobků průjem mít nemůže! Tvaroh se žloutkem jí chutnal taky a z toho si myslím že byla v pohodě ale to neřeší tekutiny. Koťatům začíná utíkat. Koťata jsem zkoušela ale ještě sama nechtějí žrát. Poradíte mi, máte některá zkušenosti? A ještě jedna otázka, je normální že kočka vyžaduje jídlo 8× denně? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
28.7.10 07:56

Sio, pokud je ta kočka jako ta naše, tak jídlo 8× denně není problém, ta naše potvora se totiž nikdy moc nenažere tak chodí k misce častěj, ale zase má nejradši granule. S těmi tekutinami, no myslím, že když bude mít žízeň napije se vody, naše kočka teda dostává mléko aspoň 1× denně, ale je na něj zvyklá od mala a žádné střevní problémy nemá. Já bych v tvém případě zkusila smetanu, ta je líp stravitelnější a kočka by mít průjem neměla, měla by stačit 12% nebo bych klidně zkusila i ke šlehání, záleží kolik můžeš investovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
28.7.10 08:23

Kočky pijou vodu.
Mlíko není pro ně nápoj, ale pokrm a dávat se moc nedoporučuje, po laktóze se zaručeně pos…(zvlášť když není zvyklá)Lepší je třeba zkusit tvrdý sýr, když už to musí být(kvůli Ca).
Je to šelma, taže potřebuje bílkoviny = maso klidně syrové hovězí(namleté nebo krájené na malé kousky),rybí.A k tomu klidně těstoviny, rýži, vajíčka jsou taky dobrá.
Když kojí tak jídlo chce častěji za den, to jo, ale taky jsou dost mlsný a vybíravý.
Musí se zkusit co si veme.Pokud je zvyklá na určitý druh jídla a pak se jí změní, tak se může pokadit i z toho.A některé rády žerou o samotě, když se na ně nekouká.
A že utíká od koťat bych viděla jako normální věc(pokud je to na krátkou dobu a pak se vrátí), každej si potřebuje trochu oddechnout od těch svejch zlatíček.Ale pokud jsou koťata už větší a maj zuby, tak utíká, protože jí koušou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
28.7.10 08:28

třítýdenní koťátka by už i mohla pomalu žrát, oni si to prcci najdou až budou mít hlad, naše žrali konzervu, ale hezky namačkanou, aby to mohli do té jejich malé pusiny.Aby neumřeli hladem, když jim ta kočka utíká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.7.10 08:32

Ahojky.
Dělám v oboru ( jsem vedoucí v pet- shopu) takže ti poradím to co radíme našim spokojeným zákazníkům.

Kojící kočička se krmí krmivem pro koťata ( konzerva či granule) a to v neomezené míře. Její tělo si řekne samo kolik potřebuje. Takže 8 krmení není moc. Mléko bych jí nedávala. Jak píše PeBa skutečně kočky nesnášejí mléko. Je to zažité ještě z vesnice kde to bylo nejlevnější a nikomu nevadilo že kočička má průjem - nebylo to vidět . Děj jí vodu do misky a ona až bude mít žízeň tak se napije. Pokud jí chceš motivovat k pití nechej někde kapat kohoutek. Kočky milují tekoucí vodu a hrozně rády olizují kohoutky ( dělá to i kočka od mé mamky) Jinak s tím krmivem nepíšeš jakou značkou krmiva je krmená. Možná bych v době laktace raděj připlatila za značku ( v dražších krmivech je větší podíl masa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
28.7.10 09:02

Já našim kočkám mléko nedávám protože vím že se nemá a vím co to s nima udělá, ikdyž jedna má kočka ho má hodně ráda. Proto mě udivilo když jsem se na chovatelských stránkách dočetla že kojící m kočkám to nevadí a nikdy z mléka průjem nemají. Kravské se nedoporučeje, ale to jsem jí nedávala. Mimo to jsem jí dala i vařená kuřecí křídla s mrkví a myslím že ani to jí nesedlo. Na jídlo nepotřebuje být o samotě, společnost jí nevadí. Granule a vodu má k dispozici po celý den a ani si jich nevšimne a 840g konzervu spořádá za den, řekne si o ní i dvakrát za noc,je jak mimčo. Smetanu jsem nezkoušela ale tvaroh ano a když jsem jí ho rozmíchala s vodou tak to vypila. Jen jsem pak neveděla z čeho měla průjem jestli z vody s tvarohem nebo z kuřecího masa - mám podezření že z toho masa. A ty kotěcí granule mě taky napadly ale nechtěla jsem riskovat že by je nechtěla, ne že by je moje kočky nesnědli ale ty to nepotřebují :-) a kapsičku pro koťata jí přidávám do její konzervy, aby aspoň nějaké vitamíny měla. Ikdyž se snažím tak je stejně pořád hooodně hubená, ale aspoň se mi zdá že má víc energie, když ji přivezli tak byla jak bez života bez zájmu ocokoliv.
Holky díky za rady, kdyby vás ještě něco napadlo tak klidně ještě písněte, ráda vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
28.7.10 09:16

Ahoj, zkusila bych kočičce nabídnout vitamínovou pastu pro březí a kojící kočky a feny. Dá se to sehnat u veterináře nebo ve zverimexu. Já jsem dávala Calopet ( stojí asi 300,– Kč ), ale dají se sehnat i levnější ( okolo 80,– Kč ). Obsauje to všechny důležité vitamíny a má to i vysokou energetickou hodnotu ( dává se to i po operacích, pokud zvíře odmítá potravu). A může se to dát i koťatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
28.7.10 09:27

my jsme dávali našim kočkám jogurt, když byly malé, a jejich matka žrala totéž - u svých majitelů (kromě jiného), můžeš to zkusit, ty naše se po tom mohly utlouct… :wink: (kupovali jsme Activii, selský jogurt byl příliš kyselý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.7.10 10:01

mně ještě napadlo…ta kočička je chovaná pouze v bytě? Jde o to jestli je odčervená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
28.7.10 10:14

Nevím to jistě ale myslím že odčervená je.
Viděla jsem jí naposled před třemi měsíci a byla to krásná kočka. Teď jsem se zhrozila když jsem jí viděla. Je zkřížená s nějakou angorskou, (i dvě koťátka jsou krásní chlupáči) a kromě těch chlupů z ní nic nezůstalo. No snad až prcci začnou žrát sami tak se zase spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12942
28.7.10 14:33

Co tu bylo řečeno je rozhodně k věci. Nevím, jak řídká je ta konzerva, ale klidně bych ji trošku ředila vodou (pokud máš strach o tekutiny) a nakrájela jí do toho sýr.
Jinak co třeba jí do něčeho přidat hroznový cukr, nám to doporučil veterinář dávat psovi kvůli energii po operaci, kdyby nechtěla jíst. Myslím si, že kočce by to taky mohlo prospět.
Je ta konzerva pro kojící kočky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kejf
7.4.11 18:36

8krát denně by asi chtít jídlo neměla ,ale skus jí dát misku se žrádlem a nech jí ať si bere . Nedávej jí toho tam moc , pití to nvím : jo byla jsi u veterináře radši tam zajdi

• Citovat
  • Upravit
506
14.4.11 18:16

ahojky,
ja odchovala, teda moje mura uz dvakrat kotatka, pokazde byla kost a kuze, je to naprosto normalni ;-)
neboj az prestane kojit tak nabere zas spatky, kazdopadne kotatka jsou uz dost velka, pomalu casdavat prikrmy i pro ne ;-)
jinak kocku brezi a kojici rozhodne granule pro kotata,jak tady uz nekdo psal, jsou vyzivnejsi a nasim i vic chutnali, rozhodne doporucuju si priplatit za kvalitu ;-)
mliko bych fakt nedavat, kotata by katar mohl zabit a oni se toho mlika radi v ramci seznamovani s prostredim napijou :-(
hodne stesti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gorilla
25.6.13 12:14

mléko..

Možno koupit mléko speciálně pro kočky…

• Citovat
  • Upravit
43
9.10.20 19:57

Já můžu doporučit taky kapsičky, kočka se tolik nenamáhá a jsou i chutnější než obyč granule a nebo ještě salámky, ty měla naše kočka v tomhle období moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný