Mimi a pes

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35411
14.7.10 15:52

Mimi a pes

Ahoj mamči,
doufám, že nezakládám duplicitní téma, ale na svoji otázku jsem nikde odpověď nenašla…
Máme doma velkého, divokého psa a čekáme miminko. Nemám strach o soužití, i když rady ohledně toho uvítám :-)
Jde mi zejména o venčení. Nedokážu si představit, jak to budu dělat, až se mimi narodí (na podzim) a já budu celé dny doma sama se psem. Bydlíme v paneláku, takže jediná možnost, co mě napadá, spouštět ho na venčení z balkonu :-D
Nejde o to, vyběhnout se psem ráno a před spaním před barák, to obstará přítel. Ale máme opravdu velké, aktivní plemeno, pes je mladý a potřebuje pohyb. Takže vyžaduje dlouhé procházky. Na volno ho pouštím (s košíkem) jen vyjímečně, ostatní psi považuje za hrací svačinku.
Prosím, jestli máte někdo podobnou zkušenost, radu, nebo nápad, jak tohle řešit, budu moc ráda.
Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
14.7.10 15:59

Já mám Toma zářijového a od propuštění jsme chodily na dlouhé procházky denně. Klidně okolo 5 kilometrů. Pokud potřebuješ trochu do terénu (do lesa), tak je dobré nosit dítě v šátku, nebo nějakém nosítku. Je to fajn i vzhledem k počasí - u tebe na těle se hezky zahřeje.

• Citovat
  • Upravit
6414
14.7.10 16:05

Taky máme velkého a divokého psa (40 kg), jednou denně jsem s ním chodila na procházky, bez problému, s malou bych stejně šla ven projít se, co pořád doma. Obstarala jsem s ním nakonec všechno, i nákupy, uvazovala jsem ho před obchody, poštou…:-) S dítětem se má chodit ven každý den, pokud není extrémní vedro nebo mráz. Soužití je taky O.K., jak je divoký, tak na malou je skoro něžný. Ale malá ho taky nikdy netrápila, netahala, nedráždila, maximálně na něj někdy upadla, když začínala chodit, ale pes si nechal dost líbit, maximálně uskočil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
14.7.10 16:07

Ahoj, souhlasím s neczuz, pokud ale máte sjízdný terén tak koupit dobrej kočárek a nebo ten šátek, mám doma dva hafany, sice menšího vzrůstu, ale náš potrefený španěl je jak torpédo, takže taky dlouhé procházky šátek v kombinaci teréním kočárkem v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.7.10 16:20

No, když je mimi zdravé a můžeš ven, je to OK, ovšem co až mimi bude nemocné, hm? co potom? A nechápu, že si někdo pořizuje velké aktivní plemeno do paneláku teda, ale jinak nejspíš najít někoho pak na venčení aspoň jedno denně.

Příspěvek upraven 14.07.10 v 16:21

• Citovat
  • Upravit
10052
14.7.10 16:20

moje klárka je listopadová, máme cane corso, sice to není moc divočák a pohyb potřebuje, ty první týdny u mě byly docela perný než jsem se naučila všechno to skloubit, a ted už v pohodě, ráno jdeme ven, nakoupit, rovnou to vezmeme s venčením, pak kolem oběda klárka spinká, tak jsem si pořídila chuvičky a jdeme se proběhnout za barák, jinak přes den když je to jenom čůrací rychlovka tak dám klárku do nosítka abych nemusela vytahovat kočár, a večer pak jdeme zase na delší prochajdu, noo ale ted je jiné jak je teplo, když pak jsou mrazy tak je to horší, prostě jsme venčily mínkrát za den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.7.10 16:21
Caty píše:
No, když je mimi zdravé a můžeš ven, je to OK, ovšem co až mimi bude nemocné, hm? co potom? A nechápu, že si někdo pořizuje velké aktivní plemeno do paneláku teda, ale jinak nejspíš najít někoho pak na venčení aspoň jedno denně.Příspěvek upraven 14.07.10 v 16:21

absolutně zbytečná reakce, o kterou tady nikdo nežádal

pardon za upřímnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.7.10 16:28

Psa nemám, tak nevím, kolikrát za den potřebuje pes ven, ale já s mimčem chodila každý den za každého počasí na 3-4 hodinovou procházku. Teď čekáme druhé a ven se starším chodím 2× denně aspoň na 1,5-2 hodiny, takže mimčo se bude muset přizpůsobit.
Myslím, že se to dá zvládat i se psem, ale popřemýšlej o vhodném kočáru a určitě bych pořídila i nosítko/šátek a podle terénu bych to střídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.7.10 16:31

ahoj čekám mimipodle PM 3.9: ale prej příjde dřív malej na svět.Mám dva pejsky velkýho cca 25kg malýho cca 2,5kg a venčit budu buď se šátkem,nebo u kočáru,velkej navolno s rabuší… Dneska mi ,ale oba odjíždějí na chalupu ke tchýni,protože mám vysoce ryzikový těhu a mažel přetrhaný vazy v koleni tak s nima nemůžeme chodit na moc dlouhý procházky a na tom velkým je to vidět,že mu to chybí :-( na chalupě je mega velká zahrada a neteř je bude brát na kolo a tak,ale už id rána nad nima brečím bude to tu teď moc smutný :-( :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
14.7.10 16:32

Díky moc za rady a za rychlost, mám do porodu ještě daleko, takže to nechvátalo :-)
Nosítko určitě pořídíme, to by jinak ani nešlo, ale nějak si to pořád nedokážu představit organizačně… No, vlastně si to nedokážu představit vůbec, první dítě :oops:
Největší strach mám z toho kočárku, náš pes je vážně pako :-) Ale utěšuje mě, že jste to všechny tak krásně zvládly!

zuzka.mamka píše:
Caty píše:
No, když je mimi zdravé a můžeš ven, je to OK, ovšem co až mimi bude nemocné, hm? co potom? A nechápu, že si někdo pořizuje velké aktivní plemeno do paneláku teda, ale jinak nejspíš najít někoho pak na venčení aspoň jedno denně.Příspěvek upraven 14.07.10 v 16:21

pardon za upřímnost

:mrgreen: Zuzko, díky! :hug:

** Caty** nenapadlo tě, že třeba byl nejdřív pes, potom panelák a pak dítě? A co pak? Psa utratit? To snad ne! Jen pro tvou informaci, v paneláku se dají i odchovat štěňata :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
14.7.10 16:38

mabit, to mě mrzí, važně! Jsem též na rizikovom a na tom našem blbounovi jsem teď úplně závislá. Mám nařízený procházky, a bez psa mě to fakt ubíjí, bloumat sama po sídlišti…
Držím palečky, ať se manžel brzy uzdraví, abyste měli pejsky zpátky! Ber to tak, že si od sebe odpočinete, a můžeš se těšit na psíky i na miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.7.10 16:42

Peti neboj, zvládat se to dá. My máme taky pejska, teda malýho, ale zvládnout se to dá. Za chvilku si najdete nějaký ten režim a bude to OK. S tou mou předešlou reakcí se nezlob, nwbylo to myšleno nijak zle, já to jen spíš nechápu, že to lidi nedomýšlí trochu víc, nic jiného. Pořiď si MANDUCU, tak je opradvdu super už i na novorozeně. :-)

• Citovat
  • Upravit
10052
14.7.10 16:47
Petra_a_Eli píše:
Díky moc za rady a za rychlost, mám do porodu ještě daleko, takže to nechvátalo :-)
Nosítko určitě pořídíme, to by jinak ani nešlo, ale nějak si to pořád nedokážu představit organizačně… No, vlastně si to nedokážu představit vůbec, první dítě :oops:
Největší strach mám z toho kočárku, náš pes je vážně pako :-) Ale utěšuje mě, že jste to všechny tak krásně zvládly!
zuzka.mamka píše:
Caty píše:

pardon za upřímnost

:mrgreen: Zuzko, díky! :hug:

** Caty** nenapadlo tě, že třeba byl nejdřív pes, potom panelák a pak dítě? A co pak? Psa utratit? To snad ne! Jen pro tvou informaci, v paneláku se dají i odchovat štěňata :pankac:

přesně tak, my si pořídily štěně, a já za měsic byla těhu, sice jsme to plánovaly, ale to jsem netušila že to budou i velké starosti navíc, ani nemluvím o tom když někm jedeme, asi si pořídíme avii, kočár+autosedačka+pes-45kg+bágly=sardinky hadr :-?

ale zvládáme to zatím, na podzim se chceme začít snažit o další mimi, to už bude horší

mabit tak to je pořádný pech - přeju at jste dravý s miminkem at je v bříšku co nejdéle, září už je za dveřma a pak se určo budete radovat všichni společně i s hafanama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.7.10 16:53

Ahoj Peti, co se procházek týče, tak to určitě půjde - taky jsme chodili hodně ven - co taky doma - sice bez psa, ale dokážu si představit, že bychom s sebou nějakého brali. Jenom nevím, jestli by se mu líbilo jít vedle kočárku a na volno bych ho asi nenechávala, abych ho nemusela nikde nahánět a odbíhat od kočáru. Záleží, jak ten váš bafan poslouchá… Rozhodně by mi vadilo vstávat brzy ráno kvůli venčení, pokud je na to pes zvyklý, protože s miminem se člověk moc nevyspí a já po několika měsících únavou připomínala trosku, nedokážu si představit ještě se starat o psa.
Kamarádka má dvojčátka a fenečku bígla a sama říká, že jejich pes je chudák - sice je o něj dobře postaráno, ale není nějak čas na mazlení v té míře, jak na to byl pejsek zvyklý. Na druhou stranu je to trochu jako se starším dítětem - chce to jej neodstrčit, aby nežárlil a necítil se nemilovaný - pak by mohl dělat problémy.
Za sebe vím, že bych měla co dělat, ale mamin s pejsky je a zvládají to…
K tomu velkému plemeni v panelovém bytě - znám několik kvalitních chovatelských stanic labradorských retrívrů, které mají odchovy v panelových bytech. Pes může být spokojený i v bytě, pokud se mu pán věnuje a má čas jej pravidelně venčit. Naopak pes, který je celý den na zahradě, ale sám, může být nešťastný - takže - záleží asi na mnioha okolnostech - na majiteli, na rase a temperamentu psa a na celkových možnostech rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
14.7.10 16:57
Caty píše:
Peti neboj, zvládat se to dá. My máme taky pejska, teda malýho, ale zvládnout se to dá. Za chvilku si najdete nějaký ten režim a bude to OK. S tou mou předešlou reakcí se nezlob, nwbylo to myšleno nijak zle, já to jen spíš nechápu, že to lidi nedomýšlí trochu víc, nic jiného. Pořiď si MANDUCU, tak je opradvdu super už i na novorozeně. :-)

Osobně si myslím, že je úplně jedno, jestli je pes velký nebo malý, ven se s ním musí chodit stejně, je to maximálně o síle.:-) Pokud je dítě nemocné, tak buď požádat kamarády, nebo to pes vyjímečně vydrží bez procházky, je možné i objednat venčící servis, ten jsme měli na večerní procházky, když byl manžel na služebce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný