Kde skladovat seno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1938
3.7.10 10:10

Kde skladovat seno?

Ahoj, mam doma kralicka a bohuzel seno v obchodech je tak strasne kvality, ze ho proste nemuzu kupovat. Bud je plesnive a nebo mi ho kralik stejne nezere a ja se nedivim, protoze to seno nepripomina ani omylem. Dostala jsem ted velkej pytel nasusenyho sena, ale bydlim v byte a nevim, kam si ho tak mam dat uskladnit a v cem. Zatim ho mam v papirovem pytli na balkone a cast doma, ale smrdi to po celym byte. Sklep je obyvan potkany, to nehrozi, v uvahu pripada jen strop spize, jen nevim, jak bych ho mela skladovat, abych se pak nedivila, co vsechno se mi v tom sene zabydlelo… mate nejake napady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
3.7.10 10:27

ahojki,hlavně musí být seno řádně usušené,a nesmí se skladovat na vlhkém místě.co tak třeba dát seno do nějakého plátěného prostěradla a v tom sklepě zavěsit do vzduchu?tak by se k tomu nemělo nic dostat.v bytě bych ho mít nechtěla,z té vůně bolí hlava a hlavně bacha,kdyby byl někdo doma alergik tak je průser :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.7.10 11:18

Já mám seno v režném pytli, ale v garáži. Být tebou ho asi nechám na tom balkoně aby na něj nelilo a pořídím ten režný pytel. A seno nesmrdí, ale voní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
3.7.10 11:23

Určitě do plátěného či režnáho(jutového)pytle.Jenom kam s ním?No zavěsit do toho sklepa.Těžko radit kam s ním v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.7.10 11:46

Já jsem teď uskladňovala seno na prodej a dávala jsem to do rašlových pytlů - takové ty na zeleninu s většíma okama + to posílám v papírovém pytli, aby z toho nepadal bordel.

Dala bych to právě na balkon, přijde mi, že to je nejvíc po ruce - lítat denně do sklepa by se mi nechtělo…

Též myslím, že seno spíš voní :lol: Myslíš, že když to dáš na strop spíže, tedy do bytu, tak to v bytě cítit nebude? To mi přijde lepší ten balkon… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
3.7.10 21:57

Balkon by byl fajn, ale bohuzel je maly a prsi nam tam. Do sklepa nechodim, jsem alergicka na potkany a ty svine vlezou vsude.. A kdybych to mela treba v tom papirovym pytli, myslite, ze by to mohlo byt OK?

Anguo, ty prodavas seno??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.7.10 21:58

Asi jo, ale nahoře ho nezetahuj, nech ho úplně otevřený :nevim: To seno musí větrat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.7.10 22:11

Alenko, jj, něco mám… Ale aby to nebyla reklama 8-o :lol: Mám tu i inzerát v bazárku…

Jináč myslím, že papírový pytel potkany nezastaví. Nebo myslíš nad tou špajzkou? Asi bych to taky úplně neuzavírala, ale když to bude v tom pytli, tak by to snad mohlo být OK - minimálně padat to z toho nebude určitě, s vůní nevím, nikdy jsem seno v kuchyni neměla :lol:

Jak na balkon prší, tak je to na nic :roll: Jedině nechat zasklít, což zas kvůli senu… :roll: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.7.10 14:08

BYDLÍM NA VENKOVĚ A S UMÍSTĚNÍM SENA NEMÁM PROBLÉM,ALE RADÍM!DO PAPÍROVÉHO PITLE,POKUD JE NA STO PRO USUŠENÝ,TAK MŮŽE BÝT I ROZDĚLANÝ,ALE CO BYCH KAŽDOPÁDNĚ NEDĚLALA JE TO,DÁT HO DO SKLEPA.VE SKLEPĚ JE OD JAKŽIVA VLHKO A POKUD VÁM SENO NATÁHNE VLHKO,TAK VÁM ZPLESNIVÍ A POKUD SE VÁM ZAPAŘÍ A DÁTE HO KRÁLÍKŮM,TAK SE JIM NAFOUKNE BŘICHO A MOHOU CHCÍPNOUT.POKUD MÁTE MOŽNOST,NECHALA BYCH SI ASI NA DVA DNY V PAPÍROVÉM PYTLI V BYTĚ A ZBYTEK NA SPOLEČNOU PŮDU ZAVĚSIT TROCHU KE STROPU ABY NA NĚJ NEMOHLY NEZVANÍ HLODAVCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
7.7.10 17:26

Sklep jsem urcite zavrhla, tam nechodim ja, natoz davat seno. Spolecna puda je jaksi prodana a bydli v ni lide :-D Takze mi nezbyva nez ten byt. Tak snad mi to Angua dobre ususi, abych ho mohla s klidnym srdcem skladovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.7.10 17:36
Alenka píše:
Sklep jsem urcite zavrhla, tam nechodim ja, natoz davat seno. Spolecna puda je jaksi prodana a bydli v ni lide :-D Takze mi nezbyva nez ten byt. Tak snad mi to Angua dobre ususi, abych ho mohla s klidnym srdcem skladovat :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

No snažila jsem se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
31.5.15 16:29

Chtěla jsem se zeptat budu letos sušit seno králíkům, mám je v takové boudě dřevěné, chtěla jsem se zeptat zda tam můžu do rohu naházet i to seno?? Minulý rok jsem kupovala malé balíky a jedny byly ok, ale pár mi chytlo plíseň, myslíte, že mohli být špatně usušené, nebo tím že jsem to uskladnila v té boudě špatně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný