Jakého psa vybrat?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
17.6.10 16:46

Jakýho psa vybrat?

Ahoj. S přítelem přemýšlíme o koupi psa. Líbí se nám docela zlatý retrívr, tak pokud ho někdo má pište prosím zkušenosti, jestli se musí vycvičit, vady atd.Přítel má už u rodičů dobrmanku, ale je zvyklá tam a fixovaná na jeho mámu. A je to taky pěkný pes. Neříkám zrovna, že to musí být zlatý retrívr, ale chceme většího psa a hlavně ho chceme mít venku i přes noc, takže bysme museli koupit kvalitní boudu. Pište názory a třeba i jakýho psa byste doporučili :wink: Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
17.6.10 16:56

Retrívr je krásný a hodný, snadno ovladatelný i vycvičitelný.
Mají problémy s kyčlemi a jsou teď děsně populární, takže jich je hodně. Kyčle ale bývají častý problém u všech větších plemen.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.6.10 16:56

zlaty retrivr je njlepsi. Je mily, hodny, pratelsky. nemyslim si vsak, ze by se vylozene hodil na zahradu. Pres leto mozna, ale nevim jak pres zimu.
Co border kolie ? Krasny a chytry pejsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
17.6.10 16:58

co třeba hasky?Ten může být venku řpes noc i v zimě bez problémů a jsou to opravdu krásní psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.6.10 17:03

Vycvičit je potřeba každého psa, zbožňuju lidi, kteří si myslí, že vycvičit je potřeba jen psi služební :evil: Pak mi tu nějakej pitomej lovečák masakruje psa a pánečka totálně ignoruje.

Retrívři jsou moc hezký, snadno ovladatelný, ne nadarmo se jim říká rodinný psi.

husky je pes, který potřebuje šílené kvantum pohybu, a hodně dominantního pána, takže toho bych řekla spíš pro zkušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.6.10 17:05

Asi by si měla napsat jaké máte s pesanem plány. Jestli bude prostě jenom společník, nebo chcete i nějaký vyšší výcvik, aby hlídal atd. Některá plemena jsou náročnější na pohyb a aktivtu celkově. Takže bych vybírala plemeno podle toho co mu můžete nabídnout. Hasky je celkem co se týká poslušnosti problémovější plemeno, pokud byl přítel zvyklý na poslušnost dobrmana asi by nebyl spokojený :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.6.10 17:05

Jsou tak oblibeni, ze jich jsou plne utulky. Pokud premyslis o zlatem retrivru, tak bych se v nejakem utulku poohledla. Lidi si je porizuji a pak se jich zabvuji, jelikoz jsou to velci psi, a oni zjisti ze na to nemaji. Zrovna nedavno si jeden znamy poridil a pak ho chtel dat do utulku, protoze pejsek i kaka a cura a to on zrejme nevedel.
Ten samy pripad nasi sousede. Mame u domu hriste pro deti, kde ho oni v klidu vencili a samozrejme neuklizeli. Dvakrat jsme je prosili. Vyresili to naramne. Psa se zbavili. Tupci.
Hlavne bych premyslel o tom, aby to nebyl nejaky nebezpecny pes. Hlavne pokud mate deti.
jinak je rozdil mezi zlatym retrivrem a labradorem v delce srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
17.6.10 17:07

Toho huskyho bych taky moc nedoporucovala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
17.6.10 17:11

Ahoj, zlatý retrívr je dobrá volba, ale jak píše Halka, tohle plemeno má fakt problémy s kyčlemi, nebo snad se zadníma nohama, nevim přesně. Kamarád si ho pořídil, hodil aport a pes skočil a od té doby nohy šourá za sebou. Prej to maj daný geneticky. Já, kdybych si měla vybrat psa, zvítězil by novofunlandský pes, je nádhernej, akorát potřebuje hodně vody, rád se koupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
17.6.10 17:22

Dobrmanka je vycvičená, pak mají jezevčici ta byla i na závodech, ale museli s ní přestat kvůli kloubům. Nedávno ještě měli vlčáka, ale byl už starej no. Cvičák vede jeho teta, takže to by nebyl problém. Jinak si myslím, že retrívr může bejt přes noc venku, protože jedni sousedi mají labradora a mají ho taky přes noc venku v kotci. Však by ta bouda byla pořádně zateplená. No dítě bude za chvíli, takže nejlepší by byl právě asi ten retrívr. Ono taky záleží na výchově toho psa, třeba ta dobrmanka je perfektně vycvičená a zatím dětem nic neuďála a to jich maj v rodině dost a děti jsou zvyklé psa tahat za ocas atak :-)Ale taky se nedá na to spoléhat. Oni u retrivři musejí mít dostatek pohybu, právě kvůli těm kyčlím ne? Husky bych řekla, že je to pro dominantního pána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
17.6.10 17:29

Můj názor: tahání psů dítětem, třeba za ocas, uši a tak., tak to nikdy, to bych svému dítěti nikdy nedovolila. Já prostě psům nevěřím, a to žádným. Jedinýho pejska, u kterého překousnu, že si ho malá pohladí, je pes známé, která s ním pravidelně chodí na procházky a kterej, jak říká ona, je úplně v poho a děti miluje. Ale i tak mu moc nevěřím. Minulý týden jsem nechala malou u kamarádky na hlídání a večer mi přišla na mail fotka, jak Dáňa sedí na jejím boxerovi a hrozně se tomu směje. Mě málem trefilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.6.10 17:30

my máme cane corso, v čr se mi zdá že už je přeretrívrováno, a naše a my je miláček rodiny, klárku okamžitě přijala do smečky, nikdy by neublížila ani mouše, ale svojí rodinu si hlídá, na výchovu také není náročná, asi jako každý pes, vycvičíte ho podle toho co všehno chcete aby uměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.6.10 17:32
Dana27 píše:
Ahoj, zlatý retrívr je dobrá volba, ale jak píše Halka, tohle plemeno má fakt problémy s kyčlemi, nebo snad se zadníma nohama, nevim přesně. Kamarád si ho pořídil, hodil aport a pes skočil a od té doby nohy šourá za sebou. Prej to maj daný geneticky. Já, kdybych si měla vybrat psa, zvítězil by novofunlandský pes, je nádhernej, akorát potřebuje hodně vody, rád se koupe.

mají problémy ze vším možným protože před desti lety byl horzný bům retrívrů a labradorů, každej ho chtěl a ti vynalezávější na tom chtěly co nejvíce vyděla, takže křížily všechno ze vším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
17.6.10 17:32

No jo zuzko, ale kolik takovej pejsek stojí? Asi levná záležisot to nebude co? Tipuju podle názvu, přijde mi to takový honosný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
17.6.10 17:33
zuzka.mamka píše:
Dana27 píše:
Ahoj, zlatý retrívr je dobrá volba, ale jak píše Halka, tohle plemeno má fakt problémy s kyčlemi, nebo snad se zadníma nohama, nevim přesně. Kamarád si ho pořídil, hodil aport a pes skočil a od té doby nohy šourá za sebou. Prej to maj daný geneticky. Já, kdybych si měla vybrat psa, zvítězil by novofunlandský pes, je nádhernej, akorát potřebuje hodně vody, rád se koupe.
mají problémy ze vším možným protože před desti lety byl horzný bům retrívrů a labradorů, každej ho chtěl a ti vynalezávější na tom chtěly co nejvíce vyděla, takže křížily všechno ze vším

Hm, něco na tom asi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný