Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
nečetla jsem ostatní příspěvky - jen z vlastní zkušenosti můžu retrievera skutečně doporučit!
pokud máš strach o kyčle, pak investujte do psa s PP, u slušného chovatele nebude problém podívat se do vysvědčení jeho rodičů o tom, že nemají displazii a že i u štěnat proběhla první kontrola kyčlí.
My jsme měli zlatého retrievera fenku - byla skutečně zlatá! nejen barvou
![]()
jinak není podmínkou zůsta u zlatého retrievera - kamarádka má flat coated retrievera a taky moc krásný i povahově úžasný a samozřejmě, že když to člověk se psy umí, tak není problém vycvičit téměř každého psa bez ohledu na rasu (stejně tak se dá z jakéhokoliv psa vychovat „parchant“ - bohužel je to hodně o „páníčcích“)
SiMiikk píše:
Musíme si to projít ještě hlavou, kterého psa koupit, přece jenom už je to závazek na ňákých 13 let určitě, tak ať vybereme dobře
my měli kokřici 15let a nebýt raka, tak bychom jí měli určitě ještě pár dalších let - měla vitalitu jako štěně
![]()
a trvale na zahradu bych retrievera taky nedávala, je to vyloženě společenský pes.
Jinak manžel touží po mastifovi, ale to je jen sen - momentálně by nám v naší domácnosti bylo líto i rybiček
(tedy spíš
) ale u tohoto plemene netuším vůbec, jak je to s výchovou apod.
Co se týká pohybu, tak toho potřebuje dostatek každé plemeno, jen úměrně své velikosti ![]()
a můj velký oblíbenec je bernský salašnický ![]()
Margott píše:
Co třeba Hovawart? Naši ho mají normálně na zahradě celoročně. Vypadá podobně jako retrívr.Tady o jeho povaze http://www.hovawart.cz/…t/povaha.php
To zní dobře, ten bude na zahradě raději než retrívr, ale doporučuji spíše fenku. Kolegyně má kluka a říkala, že se dost rádi perou s jinými psy - nejen ten jejich, ale i další.
Však my chceme spíš fenku. Projedem všechny inzeráty a snad si vyberem ![]()
SiMiikk píše:
Ahoj. S přítelem přemýšlíme o koupi psa. Líbí se nám docela zlatý retrívr, tak pokud ho někdo má pište prosím zkušenosti, jestli se musí vycvičit, vady atd.Přítel má už u rodičů dobrmanku, ale je zvyklá tam a fixovaná na jeho mámu. A je to taky pěkný pes. Neříkám zrovna, že to musí být zlatý retrívr, ale chceme většího psa a hlavně ho chceme mít venku i přes noc, takže bysme museli koupit kvalitní boudu. Pište názory a třeba i jakýho psa byste doporučiliDěkuju
Ahoj ahoj, náhodou jsem tady viděla nadpis diskuze, tak jsem říkala, že sem musím vlézt a doporučit Zlaťáčka a koukám, že i něm uvažujete…mám skoro pětiletou fenku a je to opravdu pes zlatý nejen barvou, ale i duší. Máme sice baráček ale Týnka je s námi doma a už si nedovedu představit, že bych jí nechávala venku(a to jsme dřív mívali psíky jen venku). Jediné mínus je to, že líná a všude jsou chlupy, ale to je fakt detail, se kterým si člověk poradí ![]()
Příspěvek upraven 17.06.10 v 21:17
ahoj
![]()
My si dnes pořídili druhého pejska. Máme z útulku 3,5 měsíční fenečku Gituli ![]()
I je kříženeček, naše Bonča je kříženec německého ohaře a tatík je neznámý - je úžasná a má ráda děti.
my máme Hovawarta - kluka a je fakt, že teď když dospěl ( jsou mu 3), tak je na jiné psí kluky agresivní, i když jsme od malička chodili na cvičák a byl na psi zvyklý. Jinak je hrozně kamarádský a miluje děti, náš prcek mmu může dělat co chce.
Bydlí celej rok venku a úplně v pohodě, skoro ani nepelíchá.Jo akorát je tvrdohlavej na výchovu ![]()
Orinka001 píše:SiMiikk píše:Ahoj ahoj, náhodou jsem tady viděla nadpis diskuze, tak jsem říkala, že sem musím vlézt a doporučit Zlaťáčka a koukám, že i něm uvažujete…mám skoro pětiletou fenku a je to opravdu pes zlatý nejen barvou, ale i duší. Máme sice baráček ale Týnka je s námi doma a už si nedovedu představit, že bych jí nechávala venku(a to jsme dřív mívali psíky jen venku). Jediné mínus je to, že líná a všude jsou chlupy, ale to je fakt detail, se kterým si člověk poradí
Ahoj. S přítelem přemýšlíme o koupi psa. Líbí se nám docela zlatý retrívr, tak pokud ho někdo má pište prosím zkušenosti, jestli se musí vycvičit, vady atd.Přítel má už u rodičů dobrmanku, ale je zvyklá tam a fixovaná na jeho mámu. A je to taky pěkný pes. Neříkám zrovna, že to musí být zlatý retrívr, ale chceme většího psa a hlavně ho chceme mít venku i přes noc, takže bysme museli koupit kvalitní boudu. Pište názory a třeba i jakýho psa byste doporučiliDěkuju
Jo a je bez papírů, navzdory genetice není jako její máma, která byla celkem zavalitá(mají k tomu sklony), záleží prostě na výchově, výživě a tu displazii může mít i spousta jiných velkých plemen, není to retrívří výsada. To že jich je spousta jen dokazuje jejich oblíbenost…spousta je i bíglů, vlčáků, u nás jsou třeba populární i boxeři…
SiMiikk píše:
A co třeba rhodéský ridgeback?Máte zkušenosti?
krásnej magor…:-)))
Ridgeback může být docela labilní, hlavně feny prý.
Retrievři jsou úžasní psi, ale já mám zkušenost jen v bytě, máme fenu a je děsně závislá. Ale známej ji měl venku a v pohodě, samo se jí jinak hodně věnovali, nebyla tam pořád sama, to by asi nedala. Teď teda mluvím konkrétně o labradorech.
Myslím si, že zlatej je ale lepší, my ho nechtěli kvůli chlupům, už tak je to síla, ale zlatej je určitě povahově vyrovnanější. Ta moje opice je občas docela nervák a kamarádčina taky, o ségřiné ani nemluvím ![]()
Jinak poraďte mi, jak naučit dítě, že se pes nebije, nehoní po bytě atd., malýho musím strašně hlídat, vůbec jí nedá pokoj a je mi jí už líto. Snažím se mu ukazovat, že ji má hladit, když už na ni chce šahat a už dostal i po ruce, když ji zase bil (on to bere jako hru ne jako ubližování, asi) ale nic. Moje vysvětlování nechápe a já ho nechci toto naučit přes nějaký pleskání přes ruce, mě to hrozně vadí.
ahoj, jdu s ezapojit do diskuze ![]()
my máme stafordšírského bullteriéra Bodieho, v Anglii jsou nazývaní nanny dog a jsou to miláčci, přátelští, milí a vhodní k dětem i na canisterapii. pořídili jsme si ho záměrně, když jsme začali plánovat rodinu
je to ale samozřejmě vše o výchově
tady měl malý 8 týdnů ![]()