Jakého psa vybrat?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4478
18.6.10 20:51

Ahoj holky
já se přikláním taky k labroušovi.A nejenom proto že mám doma 7letou fenečku.
Měla jsem je i v předvýchově pro nevidomý a jsou to fakt úžasní pesani :palec: teda samo i zlaťáci :-D
tady je naše krasotinka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
18.6.10 20:52

Ahoj,my máme bernského salašnického psa.Je to mazel,a má rád děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4478
18.6.10 20:54

ale takhle to má nejradši :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
18.6.10 21:15

Tak já se taky zapojím. V první řadě bych řekla, že každý pes potřebuje důslednou výchovu a to, jaký pes je, je na 90% vina/zásluha majitele. Sama mám jorka a retrívra. Retrívra bych doporučila, pokud byste ho měli doma, v rodiném kontaktu, na zahradě by fakt trpěl. Chelsi je pořád snáma, každou chvíli si příjde pro pohlazení, je u mě i když se jdu napít, nebo čistit zuby, prostě skoro pořád. Pohybu vyžaduje te´d už trochu míň, nebo spíš se naučila být v klidu, ale když se jde na dlouhou procházku nebo k vodě, tak to miluje. Výchova u ní úplně snadná není, je dost temperamentní a dominantní ( ráda zkouší, co může a co ne:-) ) ale poslouchá pěkně. Taky je důležitý si uvědomit, že čím větší pes, tím větší výdaje za krmení, veterináře. Kvalitní granule stojí 1000-2000tis. měsíčně pro retrívra. Jak holky psaly, tak velká plemena trpí na dysplazii kyčlí, myslím, že obvzlášť u velkých plemen se vyplatí připlatit za PP a vědět, jak jsou na tom rodiče štěňat a tím snížit riziko výskytu u svého štěněte. Bohužel ani to není 100% a někdy je genetika mrcha, ale pokud budou oba rodiče negativní nebo s nízkým stupněm, tak kvalitní stravou a rozumným pohybem se to dá hodně ovlivnit. I tak je důležité mezi chovateli vybírat!Myslím, že by bylo vhodné víc rozepsat, co od psa očekáváte. Má to být jen mazel na zahradě, nebo plánujete třeba chodit na cvičák, nebo loveckému výcviku ( dost lovečáků má v sobě pudy a může být potíž utíkání za zvěří). Pokud by to měl být mazel na zahradě, tak mi přijde dobrá volba jak už někdo psal bernský salašnický pes, nebo i hovawart popř. novofundlaň,clumber spaniel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markééét22
27.7.11 13:34

Prosím, poraďte!

Markééét22 píše:
je mi 12 let, a chtěla bych si spolu s mamkou a sestrami pořídit mopse. Táta se brání a za žádnou cenu ho nechce, babička s dědou mi slíbili, že psa v žádnym případě. maximálně morče. myslíme si, že táta nechce psa, protože v dětství žádného psa ani kočku neměl. Moc by jsme si ho přály, a nejsme nikdo alergický. Prosím, poraďte mi co by na tátu mohlo zabrat, jak mu dokázat, že se o něj dokážu postarat, nebo jak ho přemluvit. Prosím, poraďte mi! :cry:
Předem Vám děkuji za odpověď!

• Citovat
  • Upravit
74217
27.7.11 14:31
SiMiikk píše:
Ahoj. S přítelem přemýšlíme o koupi psa. Líbí se nám docela zlatý retrívr, tak pokud ho někdo má pište prosím zkušenosti, jestli se musí vycvičit, vady atd.Přítel má už u rodičů dobrmanku, ale je zvyklá tam a fixovaná na jeho mámu. A je to taky pěkný pes. Neříkám zrovna, že to musí být zlatý retrívr, ale chceme většího psa a hlavně ho chceme mít venku i přes noc, takže bysme museli koupit kvalitní boudu. Pište názory a třeba i jakýho psa byste doporučili :wink: Děkuju :kytka:

Ahojky jestli máš děti, tak určitě retrívr nebo bernský salašnický pes, ten je nádherný, miluju ho, je to můj sen si ho pořídit :cry: , my koupili dceři v roku a půl mini jorkšírka a ten je taky zlatý, má ho jako živou hračku, spí spolu, utěšují se navzájem atd… nikdy by si nedovolil ji kousnout a že mu kolikrát ubližuje dost, nikdy nic neudělal, protože jsou to oba takové děcka. Ale pokud chceš velikého pejska tak určitě bernského, ten je taky hodný na děti, má klidnou povahu a je ideální do rodiny a k dětem. A má nádherné zbarvení :srdce: http://www.zbozi.cz/…e-harperova/?… když ho někde vidím mám chuť si ho tak pomuchlat, jak je krásný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
27.7.11 14:37

Ahoj . Rozhodně to chce chlupatého psa aby mu v zimě nebyla kosa. Já teda mám doma s přítelem Bordeauxskou dogu chováním je to jak Labladorský retrívr takže se dá naučit jakou koliv kravinu . Sice to není pes vysloveně na to aby byl venku i v zimě přes noc je to plemeno, které musí být svému pánovi hodně na blízku :palec: . I když je to i pes který potřebuje hodně investic jako třeba když se mu urvou vazy v kolenou jako naší čubě tak to sahá do desetitísců , a nebo když pořád zvrací tak se člověk i vejde do 10 000,– je potřeba si pořádně o tom plemeni přečíst kolik třeba stojí průměrně veterina , žrádlo, a další věci okolo , a taky jestlá se dá dobře vychovat. Jo a bacha na velkost rodičů od toho se pak odvíjí i vel psa. Ale jestli mohu doporučit plemeno psa tak je to Labladorský retrívr http://www.labradorsky-retrivr.cz/ na této adrese mají opravdu pěkné a statné Labladory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.11 14:40

Ale teď si známá pořídila retrívra Matýska, je teda napůl z něčím míchaný, ale na kráse mu to neuškodilo, je hrozně hodný a hravý, jak dítě. Klidný, má takové hnědo černé béžové zbarvení, vypadá to jak melír v tmavě hnědé barvě, tak vypadá jak medvídek chlupatý :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.7.11 15:14

Ahojky, my máme českého strakatého psa a jsme moc spokojeni. Je moc milý, poslušný, společenský-miluje lidi a hlavně naši malou. Od té doby, co dcerka chodí jsou z nich parťáci- pořád ho krmí, nosí mu hračky, chce ho pusinkovat. Velikostně je tak akorát. Bydlíme na baráčku, takže je v bytě i na zahradě, ale přítel ho měl dřív v paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.7.11 15:53

no myslím, že zakladatelka už psa má vybraného dávno, protože je to stará diskuze spise by uživatelka markétka chtěla poradit jak tátu přesvědčit aby mohli mít pejska.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.7.11 16:15
Wendyy píše:
no myslím, že zakladatelka už psa má vybraného dávno, protože je to stará diskuze spise by uživatelka markétka chtěla poradit jak tátu přesvědčit aby mohli mít pejska.. :-D

:zed: aha a já četla jen začátek :palec:
Tak to je mi Markééét22 fakt moc líto, je to smutné, když si nesmíš sama vybrat svého mazlíčka. Takové sobecké myšlení tvého táty teda nepochopím, každé dítě potřebuje vyrůstat z nějakým zvířetem. S kočkou nebo se psem se pomazlíš, ale s morčetem? Zkus se nějak domluvit s mamkou, aby si promluvila s taťkou a přesvědčila ho. Když tak si vyber jiného pejska třeba se mu jiný bude víc líbit. Malého jorkšírka, čivavu nebo nějakou takovou podobnou rukavici malou. Náš Filípek je maličký, nijak nám nepřekáží, nijak nás ani neomezuje. Má svoji tašku, jako pelíšek, pár hraček. Za den sní trošku granulí, pár piškotů, vodu. Moje dcera je šťastná, že ho má, manžel ho taky nechtěl, tak jsem ho koupila a ani se nezeptala, až byl doma už nic nenadělal a teď je to i jeho mazánek. Zkus to nějak probrat z mamkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.7.11 20:59

taky si myslím,že by bylo nejlepší aby ho mamka přemluvila a popřípadě se s mamkou domluvte a taťku postavte před hotovou věc..pejska si dovezte domů a s tím už nic nenadělá.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
28.7.11 00:19
Markééét22 píše:
Markééét22 píše:
je mi 12 let, a chtěla bych si spolu s mamkou a sestrami pořídit mopse. Táta se brání a za žádnou cenu ho nechce, babička s dědou mi slíbili, že psa v žádnym případě. maximálně morče. myslíme si, že táta nechce psa, protože v dětství žádného psa ani kočku neměl. Moc by jsme si ho přály, a nejsme nikdo alergický. Prosím, poraďte mi co by na tátu mohlo zabrat, jak mu dokázat, že se o něj dokážu postarat, nebo jak ho přemluvit. Prosím, poraďte mi! :cry:
Předem Vám děkuji za odpověď!

u nás to kdysi zafungovalo tak, že jsme se na psa a všechnu základní výbavu a očkování složily (máma+my 3 sestry, táta nic netušil) - máma to zaplatila celý a my jí to splácely z kapesnýho. Myslím, že to je dobrý krok k tomu, ukázat, že ti na psovi záleží a máš určitou zodpovědnost a chápeš, že péče o psa není jen tak

táta byl nejprve naštvaný, že se rozhodlo bez něj, ale malá fenečka to asi vycítila a tak dělala co mohla, aby si ho přiklonila na svou stranu. No byl to nakonec jeho miláček (stejně jako celé rodiny samozřejmě) ;) Po pár letech jsme pořídili druhou fenku, tu jsme už vybírali všichni společně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 17:11

potrebujem poradit

Ahoj, ja a mama nevime jakeh psa si koupit:( chceme nakeho maleho ale aby mohl byt venku mama totiz nechce psa dovnitr :,( tak kdyby jste o nake takove rase vedila ale nemuzeme ho mit ted hned mame totiz Bernského salašnického psa a ten primo nesnasi ostatni psi uz i pokousala 2 stenata ted ji je 7 let takze by mela zachvili chcipnout:D dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
8.6.12 17:12
@Verushka109 píše:
Ahoj, ja a mama nevime jakeh psa si koupit:( chceme nakeho maleho ale aby mohl byt venku mama totiz nechce psa dovnitr :,( tak kdyby jste o nake takove rase vedila ale nemuzeme ho mit ted hned mame totiz Bernského salašnického psa a ten primo nesnasi ostatni psi uz i pokousala 2 stenata ted ji je 7 let takze by mela zachvili chcipnout:D dekuji za odpovedi

my máme doma Kavalírka,je to rozkošnej pejsek asi jako jezevčík velikostně,hodí se i ven i dovnitř jak si ho naučíte,sice není moc hlídač,ale je i k dětem,kamarádskej někdy až moc,doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný