Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak píše Etcetera78, nejlépe, když si vezmete nějakého z útulku. Tam vám i poradí, jak s pejsem nakládat, jaké má zvyklosti, jaké je povahy, co potřebuje. Jsou tam i pejsci vychovaní, poslušní.
tak dekuji nas napdla bigl ale ten nemuze byt venku pres zimu mylsi
@Honzuovka píše:
@Etcetera78 I bez PP se dá koupit krásnej čistokrevnej pejsek. Ale musí se hoooodně dobře vybírat, mít znalosti o standardu dané rasy a já bych určitě chtěla vidět rodiče a v jakém prostředí byla štěňátka odchovaná. My takového koupili a je 100% čistokrevný, je po rodičích s PP.
jestliže oba rodiče mají PP, proč ne i štěňata? Jeden z rodičů, nebo oba, měl nějakou vadu, která ho vyloučila z chovu? Nebo majitel feny nedokázal fenu uchovnit, nezvládl tu administrativu okolo? V prvním případě si takové štěně pořídí jenom tupec. V druhém případě bych měla pochybnosti, když chovatel nezvládne včas poslat pár papírů, jak dokáže vypiplat štěňata. Nehledě na to, že to, že tvrdí, že oba rodiče jsou čistokrevní a dokonce ti ukáže krásného psa, tak stejně nemáš žádnou jistotu, že ten krásný pes je skutečně otec ![]()
Já ti věřím, že tvůj pes je největší miláček a dokonalý. Ale prostě chtít určitou rasu a koupit štěně bez PP je stejné, jako chtít pračku Bosch a koupit ji ve vietnamské tržnici. Oni tě taky ujistí, že je opravdová a ukážou ti k ní nějaký dokument. A pračka ti bude skvěle sloužit dalších deset let, anebo se ti po třech týdnech rozpadne a vytopí sousedy pod váma…
@Verushka109 píše:
tak dekuji nas napdla bigl ale ten nemuze byt venku pres zimu mylsi
Veruško bíglové jsou honiči, utíkání mají v krvi a nebývá jednoduché je vychovat. Ale to asi víš, když toho o psech tolik víš, jak jsi psala.
Hele, dobře, poradím rasu. Pes středně velký, chlupy krátké tak akorát, může bydlet vevnitř i venku, nebyl šlechtěn pro lovení, má rád lidi i zvířata a dobře se učí. Český strakatý pes. Já nemilovat border kolie, tak mám strakáče ![]()
V době, kdy byla fena březí, jejich majitelka zemřela, psy si vzala její maminka a nijak se o administrativu okolo nezajímala. Nakonec i pejsek (otec štěňátek) šel do nového domova. Štěňátka byly čtyři, takže se našli čtyři tupci, co si pejsky vzali, mezi nimi i já a vůbec si tupá nepřipadám. ![]()
Za mě - žádnýho psa a k dětem už vůbec ne.
Ale jinak máme černého labradora
Útulkový psy jsem měla 2 a ani jednou mi neporadili, zkrátka se chtěli psa jen zbavit ![]()
@Honzuovka píše:
V době, kdy byla fena březí, jejich majitelka zemřela, psy si vzala její maminka a nijak se o administrativu okolo nezajímala. Nakonec i pejsek (otec štěňátek) šel do nového domova. Štěňátka byly čtyři, takže se našli čtyři tupci, co si pejsky vzali, mezi nimi i já a vůbec si tupá nepřipadám.
hm, to je docela škoda, myslím, že by psi v takovém případě mohli dostat PP i dodatečně, poradce chovu má potvrzený krycí list… no ale to je jedno, já psala, že tupec si koupí psa, kde jeden z rodičů má nějakou vylučující vadu, což není tvůj případ
Ale zas bych na tvém místě netvrdila, že koupit psa bez PP je ok, protože tvůj případ je dost výjimečný
ty máš v podstatě papíráka, jenom bez papíru. Až ti jednou odejde do věčných lovišť, tak asi nebudeš chodit a zjišťovat, který chovatel se chystá umřít, omlouvám se za cynismus, je to myšleno s nadsázkou.
Ahoj. Mi mame cistokrevnou Bordeauxskou Dogu. Je bez PP . A kdyz uz jste nakously to ze kdyz ma bez PP a rodice s PP tak je automaticky nemaj . Nejdriv musi s fenou a psem projit 3 vystavy . A ja jsem rada ze mam fenku bez PP . Nikdy nemas zaruceno ze kdyz si koupis psa s PP tak nemusi mit zadnou vadu. A co se tyce Bordyn tak jsou na tom stejne s povahou jako Lblador
Až jednou (doufám, že za hoooooooooooodně dlouho) mazel nebude, asi si vezmem opravdu nějakého z útulku. Občas vozím do útulku granule, tenisáky a piškoty, je mi hrozně smutno za ty pejsky, co tam vidím. Můj sen mít staforda je naplněn, příště dám šanci na bezstarostný život nějakýmu šmudlovi. Ale uvidíme za ty léta, co život přinese. Ale staforda už si určitě nepořídím. Pro mě je a bude vždycky jen ten náš. Takhle jsme měli velšspringlšpaněla (snad jsem to napsala správně) a jinýho stejné rasy bych nechtěla. Ten náš byl prostě jedinečný
.
@mysicka5 píše:
Ahoj. Mi mame cistokrevnou Bordeauxskou Dogu. Je bez PP . A kdyz uz jste nakously to ze kdyz ma bez PP a rodice s PP tak je automaticky nemaj . Nejdriv musi s fenou a psem projit 3 vystavy . A ja jsem rada ze mam fenku bez PP . Nikdy nemas zaruceno ze kdyz si koupis psa s PP tak nemusi mit zadnou vadu. A co se tyce Bordyn tak jsou na tom stejne s povahou jako Lblador
no samo že je nemaj automaticky, pes i fena musí být uchovněni, aby mohly mít jejich štěňata PP. Každé plemeno má podmínky uchovnění jiné, Bordeauxská doga tři výstavy, border kolie zas testy na asi stopadesát nemocí. A ani netvrdím, že pes s PP nemůže mít žádnou vadu. Může, ale tam mnohem menší pravděpodobnost, než u bezpapíráka.
U nás jedna Bordeaux doga taky chodí, moc velká krasavice a drbat by se nechala hodinu ![]()
@Honzuovka píše:
Až jednou (doufám, že za hoooooooooooodně dlouho) mazel nebude, asi si vezmem opravdu nějakého z útulku. Občas vozím do útulku granule, tenisáky a piškoty, je mi hrozně smutno za ty pejsky, co tam vidím. Můj sen mít staforda je naplněn, příště dám šanci na bezstarostný život nějakýmu šmudlovi. Ale uvidíme za ty léta, co život přinese. Ale staforda už si určitě nepořídím. Pro mě je a bude vždycky jen ten náš. Takhle jsme měli velšspringlšpaněla (snad jsem to napsala správně) a jinýho stejné rasy bych nechtěla. Ten náš byl prostě jedinečný.
hele já si tohle říkala taky. No a vyřešilo se to tím, že jsme si nechali jedno štěně, a já zjišťuju, že je taky úžasná
Ale zase ty takhle vyzkoušíš různá plemena, já už asi nadosmrti zůstanu u border ![]()
Jj mazlove to jsou. Mi uz mame druhou ted mame 5 mesicni fenku. Pred 2 mesici nam umrela 6 leta fenka BX na torzy zaludku . A dnes nam na vet nabydli prisiti zaludku k brisni stene aby se ji neotocil ![]()
@Etcetera78 píše:
hele já si tohle říkala taky. No a vyřešilo se to tím, že jsme si nechali jedno štěně, a já zjišťuju, že je taky úžasnáAle zase ty takhle vyzkoušíš různá plemena, já už asi nadosmrti zůstanu u border
já jsem P11
kdo mě chce vidět živou, v neděli jsou v Praze v hale na Balkáně závody v dogdancingu, kde se budu vyskytovat ![]()