Jakého psa vybrat?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
8.6.12 19:58

@Etcetera78 jj, já doufám, že náš pekinák těch 16 vydrří, aspon těch pět ještě- ale v plném zdraví bych mu to přála :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8.6.12 21:06

pardon to je napsano trochu drsne :( ja jsem zrovna byla nastvana kdyz jsem to psalajinak ji primo miluju je to takova kocicka ale je fakt ze to co provedla tak uz spousta lidi nam radilo ze ji mame nechat utranit ona totiz pokousala 2 stenata zakousla 3 psi, 2 kraliky, 2 kocky a 4 kotata nekde jsme cetla za se dozivaji az 8 let Tati sestrenka ho mela a umrel ji v 7 letech tak uz shanime nakou rasu ted este jednou se OMLOUVAM :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
8.6.12 21:10
@Langosinka píše:
Ja spis nez rasu navrhuji si uz zadneho psa neporizujte. Psa by si meli porizovat lide,co se budou tesit z toho,ze s nimi bude co nejdele a ne se tesit z toho,ze brzy „chcipne“.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 21:14

Tak ale jejsem byla nastvana protoze zase pes co mame u babkjy tak mi utek a popral se tka ja jsem byla natvana ale jinak ji muluji je to kocicka ja ji primo mmiluji asi pres 2 roky nam u babky umrel Nemecky ovcak a ja jsm bracala asi 2 tydny ja psi primo miluji ja to moje nejoblibenejsi zvire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.6.12 21:36

@Verushka109 doporučuji přihlásit se jako dobrovolník v nějakém psím útulku a nějaký čas tam jezdit pomáhat. Naučíš se tam o psy správně pečovat a rozumět jim. Až potom si pořiď psa domů. Protože i když teď psa máte, mám pocit, že o nich nic nevíte. Jestli pes zakousl takového zvířectva, je to jen vaše vina. O lásce ke psům svědčí trochu jiné věci, než kolik týdnů brečíš, když nějaký umře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 21:44

me je 12 a o psech toho vim celkem hodne ale kdyz jsem ji poridili tak me bylo 5 let a to jsem tomu este nerozumela a ona za to nemuze kdyz byla stene tak ji pokousali dva psi ale toho co mame u baky jak mi utek tak ten pusloucha a utek protoze honil koucku a poprakl se protoze po nem vyjel pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
8.6.12 21:47

Každý pes se narodí hodný jak k lidem tak k ostatním psům. Je to jen otázkou socializace a výchovy, jaký v dospělosti bude. Když si pořídím psa, snažím se, aby měl krásný, co nejdelší život plný her a lásky bez strádání. Nikdy bych si nepřála smrt svého čtyřnohého miláčka. Občas přemýšlím, proč si někteří lidé psa vůbec pořizují. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.6.12 21:49
@Verushka109 píše:
me je 12 a o psech toho vim celkem hodne ale kdyz jsem ji poridili tak me bylo 5 let a to jsem tomu este nerozumela a ona za to nemuze kdyz byla stene tak ji pokousali dva psi ale toho co mame u baky jak mi utek tak ten pusloucha a utek protoze honil koucku a poprakl se protoze po nem vyjel pes

pes, který poslouchá, přece neuteče za kočkou ;) Hele, stejně bych ti ten útulek doporučila. Jednak tam budeš ve svém živlu, protože tam budeš mít mraky psů a budeš se o ně starat, chodit ven, hrát si s nima a cvičit je…budeš dělat dobrou věc a psi i lidi tam ti budou vděční. No a druhak, dost možná si tam vybereš psího parťáka, až vám vaše fena umře, a uděláš tak dobrý skutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 21:53

:) on je trochu blazen a kocky miluje tak kdyz vidi kocku tak ignoruje to je asi jeho jedina vada ale mama me nepusti kdyz mi je 12 let a navic mi nejde skola :( ale mama nechce krizence a ty bys asi nevedala o nake rase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
8.6.12 21:54
@Verushka109 píše:
me je 12 a o psech toho vim celkem hodne ale kdyz jsem ji poridili tak me bylo 5 let a to jsem tomu este nerozumela a ona za to nemuze kdyz byla stene tak ji pokousali dva psi ale toho co mame u baky jak mi utek tak ten pusloucha a utek protoze honil koucku a poprakl se protoze po nem vyjel pes

Pes může za to, že utekl? Jak je možné, že ji pokousali dva psi? Kdo ji měl hlídat? Je jasné, že se bude bránit, když po něm jiný pes vyjel, ale neměl by majitel psa zajistit, aby se do takové situace jeho pes nemohl dostat? Náš pes také poslouchá na slovo, ale nedovolím si ho jen tak pustit (právě proto, že ne každý má psa socializovanýho). Nehledě na to, že vlastním psa takové rasy, že by věšinou jeho rvačka skončila smrtí druhého psa. Je to pořád dokola :zed: . Majitel musí zajistit, aby pes byl na vodítku, byl ovladatelný, nikomu neublížil, nic nezničil a nemohl utéct (např. kvalitní výběh, vysoký plot, zabezpečená vrata.....atd.). Dokud si tohle člověk neuvědomí, je lépe, kdyby si psa prozatím nepořizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 21:59
  1. pes za to nemuze za to muzu ja 2)newm sousedum utekl pes a a mi se zrovna vratili z prochazky tak se dop ni pustil. A ten druhej tan nekumo utekl tak po ni taky vyjel 3) Koho naseho psa? toho hlidala mama 4) mel ale ja toho psa u babci taky poustim bez voditka ale uz raci od dneska taky ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.6.12 22:02

máma nechce křížence, takže chce koupit psa s průkazem původu? To klobouk dolů, papíroví psi nejsou nejlevnější, na mě to působilo, že mamka bude chtít spíš nějakého levného, když ho nechce pustit do domu. Hlavně neříkej, že chcete čistokrevného, ale bez PP, to je největší hloupost, protože bez PP nikdy nemáš jistotu, co ti z toho psa vyroste. Než podporovat množení psů bez PP, to si radši opravdu vemte pejska z útulku. Mimochodem tam mívají i čistokrevné.
Rasu ti neporadím, protože si pořád myslím, že pro vás pes není vhodný. Zaber ve škole a když budeš mít měsíc lepší známky, tak řekni mámě, že bys chtěla třeba jeden den v týdnů chodit do útulku pomáhat, protože miluješ psy. Anebo si můžeš půjčovat nějakého psa v okolí na venčení, třeba od důchodců, kteří už špatně chldí. A můžeš toho psa cvičit, třeba dávat packy, válet sudy, slalom mezi nohama…a až vám vaše fenka jednou zemře, tak zjistíš, že toho víš o psech mnohem víc a správnou rasu si vybereš sama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
8.6.12 22:04

Mě spíš přijde, že máma psa ani tolik nechce. To tebe tenhle pejsek už omrzel a chtěla bys štěňátko. Mít svýho vlastního pejska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.12 22:07

Dekujija chodim kazdy den ven se psem co ma babka a mama nechce psa s pp ale bez pp a neni to blbost nechce to co mame proste u babky tam je krizenec jezevcika a skotskeho teriera ten pes co ted mame tak ta nas stala 4500 Kč tak chce neco takovedleho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
8.6.12 22:08

@Etcetera78 I bez PP se dá koupit krásnej čistokrevnej pejsek. Ale musí se hoooodně dobře vybírat, mít znalosti o standardu dané rasy a já bych určitě chtěla vidět rodiče a v jakém prostředí byla štěňátka odchovaná. My takového koupili a je 100% čistokrevný, je po rodičích s PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný