Jakého psa vybrat?

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
21.1.13 19:33

@EviILin: jééé, nemáš vůbec zač. Řekla bych, že všechny, co tu jsme pejskařky, vítáme, když se někdo ptá předem a zjišťuje si info :mrgreen: A jestli ti naše rady jsou k něčemu, tak o to lépe.
Knírače povahově neznám. Nebo ne tolik, abych se k nim vyjadřovala, to samé sussex španěl. Znám pár špringlů od záchranářů a to jsou psi, co rádi pracují a baví je to, určitě zvládnou výlety. Ale asi bych se zkusila poptat někoho, kdo je má (klidně, když na procházce po městě někoho se špringlem potkáte ;) ). Nevím, jak je to u nich s loveckým pudem a zdrháním. Zkusím se ti poptat i u nás lidí, co špringly mají, jací jsou povahově (ale už předem je jasné, že dané plemeno, které ten člověk má je přeci nej a bezva a skvělé :jazyk:…ale ne, podle mne upozorní na co si dát třeba pozor). Tak pak ti kdyžtak písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EviILin
22.1.13 10:57

Kissie9 : jj to je jasný, stejne at si vybereme jakoukoliv rasu bude to pro nas pak ta nejlepší :) ale je to težké no, vybrat.. strasně se nám líbí ti španělé, bígl..ale bojím se toho jejich zdrhání a abychom jim zajistili dostatek pohybu hlavně..nebo ještě uvužejeme nad dalším:Slovenský kopov :mrgreen: asi to uděláme do budoucna tak, že se porozhlídnem, kdo takové psi má, abysme jee videli naživo a zjistili info od majitelu :) kdyby vás jeste něco napadlo, tak klidne piště, budu ráda :)

• Citovat
  • Upravit
14637
22.1.13 11:38

Nejlepší přehlídka je na větší výstavě všech plemen, rovnou se tam dá i promluvit s chovateli/majiteli.

Jéé, teď se mi úplně vybavilo, jak mě s malou bíglicí přihlásil a následně vezl táta z Prahy až do Brna na mezinárodku, přitom nám to vůbec nešlo, já ji pořádně nezvládala a tak, domů jsem jela v slzách. :lol: Byli jsme asi na dvou, pak jsme to vzdali. :lol: Vlastně ani moc nevím, kde byla chyba, ale asi byla ještě moc rozjívená, tak ji to nebavilo, a já taky moc nevěděla, jak na ni. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
22.1.13 14:52

A co kooikerhondje - holandský kachní pes. Takový bíglošpaněl! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EviILin
22.1.13 17:34

Litta: děkuji určitě se na naky vystavy pujdem podívat..holandsky kachní vypada taky velmi dobře, proste tyto typy se mi moc líbí..jen zase je tam aby mel dostatek pohybu, samozrejme snim chceme jezdit na vylety, na dlouhé prochazky denně, ale co se bere za dostatek pohybu? kolikrat denne třeba? 4× je malo? diky :lol:

• Citovat
  • Upravit
EviILin
22.1.13 17:43

Ikdyž ted čtu že se ten holandský kachni nedoporučuje k dětem? zatim jako nemáme, ale to už spiš myslím někdy do budoucna… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8138
22.1.13 22:12
@Litta píše:
A co kooikerhondje - holandský kachní pes. Takový bíglošpaněl! :lol:

Pokud si dobře vybavuji, nedoporučuje se úplně k začátečníkům…

Hele, ale ty výstavy nejsou vůbec špatný nápad :D

Já zase jela podle atlasu s tím, že jsem věděla, co chci, aby mi to povahově splňovalo a pak otravovala poradce chovu jednotlivých plemen :pankac:

Když jsem se svým prvním čistokrevným psem jezdila na výstavy tak jsem byli ztracený případ :mrgreen: Psa to nudilo. Byl schopný mi u kruhu upadnout do prachu a usnout :roll: Pak volali naše číslo a já mu oprašovala hlavu :pocitac: No a pak jsme měli něco vyhrát :mrgreen:…ale jo, měl i V1 i na národce…ale titul nedostal :( Ale ono na něm bylo vidět, že ho to neba…kromě toho nezapadal do tehdejšího modního rámce :P…já mám vůbec nevýstavní typy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.1.13 00:45

@Kissie9 Aha, to jsem vůbec nevěděla :oops:, tak dík. ;)
Oprašovala hlavu. :mrgreen: No výstavy jsou takový…mně přišlo, že se tam všichni znají a dávají si ty tituly mezi sebou, vždycky vyhráli ti stejní, pokud ovšem jejich majitel nebyl zrovna posuzovatel, ale v tu chvíli se to pořadí prostě jen posunulo, ale třeba to tak není no, co já vím. :P :lol:
A to jsem byla tak nadšená holčička, i na agility jsem tu chuděru po několika letech dotáhla, ale to ji aspoň bavilo, tam bylo víc pamlsků a mohla si běhat bez vodítka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
23.1.13 22:04
@Litta píše:
@Kissie9 Aha, to jsem vůbec nevěděla :oops:, tak dík. ;)
Oprašovala hlavu. :mrgreen: No výstavy jsou takový…mně přišlo, že se tam všichni znají a dávají si ty tituly mezi sebou, vždycky vyhráli ti stejní, pokud ovšem jejich majitel nebyl zrovna posuzovatel, ale v tu chvíli se to pořadí prostě jen posunulo, ale třeba to tak není no, co já vím. :P :lol:
A to jsem byla tak nadšená holčička, i na agility jsem tu chuděru po několika letech dotáhla, ale to ji aspoň bavilo, tam bylo víc pamlsků a mohla si běhat bez vodítka. :lol:

Jo, oprašovala hlavu…takže do kruhu šel rozespalý, rozzývaný pes, který koukal, jak by mohl z kruhu vypadnout, celý bok špinavý (páč hlava je hlava, ale celého psa jsem oprášit nestihla :mrgreen:…to byla poslední kapka a já usoudila, že pro nás je opravdu spíše něco akčnějšího než jsou výstavy.
Ten s tím nejmladším nechodím, ale cvičně asi vyrazím, abych zase získala přehled o našem plemeni, liniích a zajímavých jedincích…sice nic moc asi nevyhrajeme (stále nemám ty líbivé výstavní typy), ale bude nadšený, že je mezi tolika lidmi. Miluje lidi :hug: Čím víc lidí, tím lépe :roll: :dance:

Jinak jsem z výstav získala velmi podobný pocit, co máš ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.1.13 00:46

@Kissie9 Jinak když už se to tu tak rozjelo, nemáš informace od někoho s leopardím psem? Jsou fakt taková zlatíčka, jako se o nich píše? Jestli si po bíglici budu shánět někdy dalšího, asi mám vybráno:
http://www.dailypuppy.com/…g_2010-10-05 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
24.1.13 15:11

PERUÁNSKÉHO NAHÁČE!!! středního(8-12kg) nebo velkého(12-25kg)
pokud by se nelíbila holá varianta tohoto plemene (nechápu :lol: ale budiž) tak je zcela běžná varianta zcela osrstěná - rodí se v témeř každém vrhu. Např. na 5 štěňat peruánců se narodí 3 holá štěňata a 2 osrtěná. Dostanou PP stejně jako holátka, ale zatím nejsou přiznaní k chovu.
na fotkách holý peruánec a osrstěný. fotky z internetu, ne moji ani psi ani fotky
Barevných variant je nespočet jak u osrtěných tak neosrtěných.
Jsou to dokoný psiska povahou, do bytu opravdu ideální (zvlášť pak holá varianta-žádné chlupy) vhodné i pro většinu alergiků (menší pravděpodobnost, že v budoucnu bude problém alergické dítě+pes)
samé výhody prostě :mrgreen:
a abych vyvrátila nejčastější mýty tak:

• ne není to přešlechtěné plemeno -naopak je to plemeno tzv. primitivní-nejméně prošlechtěné
  • ne nemusí se v létě mazat opalovacíma krémama
  • ano v zimě se musí oblékat (když je opravdu zima)

více info kdo bude chtít tak se ptejte
a mimochodem vím teď o dokonalé nahaté fence na prodej - žádná reklama z mé strany ani vnucování, jen že o jedné vím - chovatelé naháčů se navzájem hodně známe a vím o odchovech co probíhají. tak jen když by jsi chtěla - já takhle fakt náhodou a souhrou okolností přišla běhěm jednoho dne k mojí fence (+2 další jsem měla už doma) a je naprosto úžasná-takže občas je fajn moc neplánovat, ale samozřejmě chválím velice tvůj přístup, kdy se rozhoduješ dopředu jaké plemeno apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
24.1.13 15:14

Litta - znám leopardy z kynologického klubu + sousedství celkem asi 4 a všichni jsou moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
25.1.13 13:57
@Litta píše:
@Kissie9 Jinak když už se to tu tak rozjelo, nemáš informace od někoho s leopardím psem? Jsou fakt taková zlatíčka, jako se o nich píše? Jestli si po bíglici budu shánět někdy dalšího, asi mám vybráno:
http://www.dailypuppy.com/…g_2010-10-05 :srdce:

Ahoj, k nám do brigády chtěli chodit jedni lidé s leopardy, ale nakonec to vzdali. Nevím, jestli kvůli tomu, že se jim zdálo, že psi nebyli vhodní, nebo proto, že zjistili, že záchranařina je poměrně časově náročná a výsledky nejsou vidět třeba okamžitě :nevim:
Psi jako takoví se mi líbí, k lidem byli vždy v pohodě, ale moc si nevybavuji. Takže ti asi neporadím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EviILin
27.1.13 15:28

Děkuji za vaše typy :) už jsme si zjistili, že v dubnu se v našem městě koná Národní výstava psů všech plemen, tak už se nemužu dočkat až se tam půjdem podívat a omrknout všechny pejsky :) kdo ví, jaký nám nakonec padne do oka :hug:

• Citovat
  • Upravit
6453
27.1.13 18:39

Evilin-vim o jakou vystavu jde. Pokud se nestane neco neocekavaneho tak tam budu - jestli budes chtit napis mi SZ muzeme se potkat. A mileráda ti predstavim peruanskeho nahace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný