Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy, máte některá tohoto pejska doma? Jaké jsou Vaše zkušenosti s výchovou, jak vychází s dětma, na kolik Vás vyjde měsíčně? Případně písněte i nějaké další poznatky. Zvažujeme tohoto pejska pořídit, byl by to náš 1. pes…Díky…
TAZ -ahojky…tuto rasu můj brácha má,ale často ji Maggi hlídáme…je milá,přátelská a k dětem trpělivá.Však mínus je,že má tvrdé chlupy,které se Ti zapíchávají do oblečení,do potahu na gauči-prostě všude…nejdou vyprat,leda vytahat ručně
…je hrozně živá a vyžaduje denně dlouhé procházky,aby se unavila a vyblbla…říkám ji Likvidátor páč všechno rozkouše a zničí…je potřeba,aby byla pořád zaměstnaná…doufám,že jsem trochu pomohla ![]()
Neštěstí, že se móda týká i psů ![]()
Jacka fakt ne, hlavně ne jako prvního psa vůbec, potřebuje pořádnou výchovu, která u něj není jednoduchá.
A myslím, že nejlepší zkušenosti o životě s teriérem se dočtete v knize od Frýbové - Robin.
Foxteriér nebo Jack Russel, to je fuk, je to stejná banda. ![]()
Jo a vztah k dětem… MAlou nemůžu nechat na zemi, když jde Jackánek kolem. Když malá zapiští nebo něco takového, tak po ní ňafne. Ne že by ji chtěl kousnout, ale škrábnout by ji moh.
A ty chlupy jsou zapíchaný fakt všuda a jdou strašně blbě dolů.
Ahojky Taz, moje kamarádka má Jacka a často s ním k nám jezdí, je to hotové tornádo, ale je pravda, že pejsek má teprve rok, opravdu vyžaduje dlouhé procházky a hodně vyblbnutí, je to prostě TERIÉR
kamáradka už zhubla 10kilo, jak s ním pořád musí lítat
Jinak děti miluje, máme skoro tříletýho kluka a to je pro něj parťák č.1 v těch jeho lumpárnách
a ještě jednou souhlasím se Sylvajsem, opravdu ty chlupy nejdou dolů
Máme fenku pudlíka a neměnila bych, je to zlatá povaha, taky dovádí a šaškuje, ale úpe jinak než Jack, ten řádí celý den a večer odpadne jak hruška ![]()
Máme doma jednoho Jacka a jako prvního psa v životě rozhodně nedoporučuji. Raději něco klidnějšího, méně paličatého…
My jsme pejskaři, ale byly chvíle, kdy jsme to málem vzdávali taky… Jinak je to hodný pejsek, hodný k holkám (ale to je i výchovou), zvládá i soužití k kocoury, ten náš má navíc svá nepříjemná specifika…
Takže Jacka ano, ale jako módního psa ne - je krásný, ale pro nepejskaře raději jiné plemeno.
Nějak to nechápu s tou módou.....
Aha, no, tak jste mě přesvědčily
Tak jinak: otázka pro pejskaře..... Jakýho malýho pejska do bytu, k dítěti… pokud nemáme zkušenosti? Dík
Ahoj Taz.,
my ho máme a je úplně skvělý. Je sice temperamentní, ale strašně chytrý. Já bych snad ani jiného psa nechtěla. Je malý, moc toho nesní
. My třeba máme fenku a to je mazel největší. Určitě bych doporučovala kouipt fenku, jsou mnohem milejší.
No „špatná“ věc na ní je a to, že pouští chlupy.
Jinak je to fakt miláček ![]()
Módní ppes - vždycky se vyrojí plemeno, které vede a ti pejsci se pak objevují častěji na ulicích. Svého času to byl dalmatin, pak labrador, pak rhodéský ridgeback, teď třeba ten JRT…
Jako prvního pejska? Napadl mě jezevčík, ale těm nějak sama nevěřím, takže asi ne, pak to plemeno co je naše Ketynka a ale mám to na jazyku a nevzpomenu si… Jo! kamarád google pomohl - Jorkšírký teriér ![]()
Nebo nějaký bílý chlupáč, ti jsou milí, hodní a milující… A pokud mohu radit pohlaví, tak jednoznačně čubičku.
Holky já si teda až teď dočetla, co jste npsaly. ![]()
No asi máme vyjímku
Je sice divoká, ale nějak nevyžaduje extrémně dlouhé vycházky. V poslední době se strašně loudá a zdržuje ![]()
No a co se týče výchovy, tak to nemáme problém. Ona se strašně rychle všechno naučila. Nikdy nám nic nerozkousala
. teda možná jednou jsem nšla rozkousané víčko od petky. Nejhorší jsou fakt ty chlupy, ale neměnila bych. Je to fakt zlatíčko a myslím, že jako první pes není špatný.
TAZ -záleží jak máte velké dítě…naší měly knírače..zlatíčko…jemné chlupy…akorát s ním musíš chodit na stříhání…je tedy živější,ale stačí delší procházka pak je doma zlatíčko…k dětem je super…jednou jsem s ním šla kolem maminy co plácla malé dítě přes zadek a pěkně po ni vyjel
…tvrdohlavý,ale moc inteligentní…za celý život nikdy nic nerozkousal!…ani svoje plyšové hračky…hračička až do konce svého života…balónky,aportky a různé uzly…knírač černý malý nebo černostříbrný malý…za mě
jednoznačně
Sylvajsi poté co i jednou knírač málem ukousl nohu, tak mu nevěřím. Možná ještě bišonek není tak náročný. Akorá se teda musí stříhat, ale většina psů.
Ahoj, od 12 chovam foxteriery, to je jedna a ta sama pakaz s jack russelem. ![]()
Jsou strasne mily a vesely, ale souhlasim se vsim, co se psalo prede mnou, jako prvniho psa rozhodne nedoporucuji, jsou hodne energicti a vyzaduji pevnou ruku. Mohlo by se to obratit proti vam.
S vylozene rodinymi psy zkusenost nemam, ale pokud vam nevadi obcasna starost o srst, doporucovala bych treba Bisonka, nebo King Charles Spanela, to jsou vylozene spolecensti pejsci.
má moje tchýně,ale ta mu žádnou výchovu nedala.Eliška je zákeřná,zlá,tvrdohlová-já bych takovýho psa nechtěla,ale všechno záleží na výchově a cvičená psa
M-a-j-a píše:
LEsi tak to radši JRT než jorkšíra.
Fakt? Já znám jen Ketynku a to je takový trochu ňouma - ale teď s ní budeme týden u babičky (hlídá ji švagrové) tak uvidíme ![]()