Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Sylvajsi poté co i jednou knírač málem ukousl nohu, tak mu nevěřím. Možná ještě bišonek není tak náročný. Akorá se teda musí stříhat, ale většina psů.
Ahoj, od 12 chovam foxteriery, to je jedna a ta sama pakaz s jack russelem. ![]()
Jsou strasne mily a vesely, ale souhlasim se vsim, co se psalo prede mnou, jako prvniho psa rozhodne nedoporucuji, jsou hodne energicti a vyzaduji pevnou ruku. Mohlo by se to obratit proti vam.
S vylozene rodinymi psy zkusenost nemam, ale pokud vam nevadi obcasna starost o srst, doporucovala bych treba Bisonka, nebo King Charles Spanela, to jsou vylozene spolecensti pejsci.
má moje tchýně,ale ta mu žádnou výchovu nedala.Eliška je zákeřná,zlá,tvrdohlová-já bych takovýho psa nechtěla,ale všechno záleží na výchově a cvičená psa
M-a-j-a píše:
LEsi tak to radši JRT než jorkšíra.
Fakt? Já znám jen Ketynku a to je takový trochu ňouma - ale teď s ní budeme týden u babičky (hlídá ji švagrové) tak uvidíme ![]()
Aha, nevěděla jsem, že je ted JRT in. Pobavilo mě to
Já včera hledala na netu malýho psa a tenhle mi mimojiné vyskočil ve vyhledavači… Umřel nám po dlouhé době králíček a je nám doma smutno. Chtěli jsme si konečně pořídit vysněného pejska, i když je to o moc větší zodpovědnost, než králík…Na King Charles Spanela jsem taky myslela… No, přečtu si Vaše příspěvky a uvidím…Je to hrozně těžký výběr… Brala bych i nějakýho kříženečka, jenže z toho člověk už vůbec neví, co z něj bude..... V nouzi zajdu do útulku pro hotovýho psa s jasnou povahou..... Co myslíte?
Lesina píše:M-a-j-a píše:Fakt? Já znám jen Ketynku a to je takový trochu ňouma - ale teď s ní budeme týden u babičky (hlídá ji švagrové) tak uvidíme
LEsi tak to radši JRT než jorkšíra.
Já nevím, ale já snad neznám normálního jorka
Všichni jsou uřvaní a neposlušní. Ale věřím, že jsou i dobře vychovaní, jen já takového neznám a že jich tady kolem mě je ![]()
Taz já bych řekla, že king je celkem velký, ae neám zkušenost s tím jakou má povahu. ![]()
russliky si porizujou lidi ke konim…a ty pejsci s nima zvladaji faaaakt dlouhy trasy a kdyz se vratime tak ty psi vypadaji ze celej den spaly..ted vstaly a je cas na hrani
taky se mi moc libi..ale jsou to tornada…na druhou stranu..pokavad si troufnete tohle zvladnout tak proc si ho neporidit…klidne i jako prvniho psa…jen proste pocitat s tim ze ste si poridili pytel blech..bude potrebovat fuuuru pohybu a vycvik jako kazdej jinej pes
a kdyz malyho pejska tak bych si vzala nejakyho utulkacka..stenatko voriska..jsou vetsinou moc inteligentni a jeste pomuzete ![]()
Mikito já nevím, ta naše potvora strašně zlenivěla, co je semnou doma
Vůbec se jí nechce venku běhat
Vždycky jen na chvíli a dost. Ale je pravda, že když jdeme někam na výlet tak vdrží dlouho, ale potom leží doma jak mrtvolka ![]()
Taz píše:
V nouzi zajdu do útulku pro hotovýho psa s jasnou povahou..... Co myslíte?
![]()
Máme třetího útulkáče a jsou to největší zlatíčka široko daleko.
Pokud to bude dobrý útulek, budou vědět který pes je zvyklý na děti.
M-a-j-a píše:
Mikito já nevím, ta naše potvora strašně zlenivěla, co je semnou domaVůbec se jí nechce venku běhat
Vždycky jen na chvíli a dost. Ale je pravda, že když jdeme někam na výlet tak vdrží dlouho, ale potom leží doma jak mrtvolka
jo verim ze muzou byt aji lenosi…u kazdyho plemena se najdou jedinci kteri vykazujou naprosto netypickou povahu ![]()
priklanim se tu k tem utulkackum…mela jsem stenatko z utulku kdysi a to bylo neuveritelne vdecny a hodny a chytry ![]()
jinak ted vim o nemecke doze co hleda nutne novy domov..kdyby si mela zajem
![]()
Miki ale za to můžu já
Moc s ní nechodím ven a běhat a on si zvkla na lenošení
JInak když byla madší
Tak běhala třeba dvě hodiny v kuse, přišla domů a chtěla zase
Teď s z ní stala taková milospaní a když už nemůže, tak dá najevo, že chce na ruce a je to
Je vyčuráná ![]()
Naše princezna:-)
Ahojky, já znám JRT různé - některé vyloženě likvidátory a některé hodné zlatíčka (ale ty jsou opravdu celý den po venku lítají jak chtějí a jak přesně někdo psal-pak najednou odpadnou…) jako prvního pejska bych asi nedoporučovala.
Kavalir King charles španěl - moc milá stvoření, i klidně jako prvního psa, ale ty jejich dlouhé uši, chlupy…jak není venku jako dneska-tedy krásně a sucho tak na sebe venku nabalí opravdu hodně moc bláta, špíny a všechno na těch dlouchých chlupech donese domu jak je nízko nad zemí. měla babička a budovala pak speciální koupelnu hned u předsíně pro psa…
Malý pudl - klidně jako prvního pejska, nepadají chlupy, jen pravidelně česat a nechat stříhat
ještě mě napadl West highland terier - máme v rodině a je fajn.
Mopsíci jsou super
Já si časem určitě k mým velkým obludám pořídím
Peruánského naháče - moje lásky, zatím platonické, jsou to opravdu dokonalá stvoření!! velikostí malý, střední, velký.
Ještě čínský chocholatý pes - časem přibude k peruánci u nás doma…
ale peruáneček bude dřív.
Pražský krysařík-na ty jsem taky hodně zatížená, jsou to super psi!! do nedávna jsem váhala jestli pražáka nebo peruánce, nakonec to vyhrál peruánec, ale může to taky dopadnout tak, že budu mít oba ![]()
ad útulkáři - taky varianta, moc chválihodná, jen ze zkušenosti vím, že malý psíčci jsou dost rychle pryč (alespoň co znám Troja) známý mají malého křížence z útulku a úžasná povaha, zdraví, všechno…
napiš co jsi nakonec vybrala.
Mišmiš mops je sice hezký, ale já bych nesnesla to jeho chrochtání a hlavně strašně v noci chrápe a taky dost pouští chlupy. No a je strašně náchyný na jídlo, musí se hodně hlídat.
Pudl je celkem fajn.
No a stím Kavalírem máš pravdu, to jsem si vůbec neuvědomila s těma ušima.
Kamarádka má teda kokra a ten měl s ušima strašné problémy, musel i na operaci.