Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Majo - já mám mopsíky ráda, jsou strašně veselý a vtipný, chrochtají a mají v létě problémy s dýcháním, ale pro nezkušené chovatele do bytu asi není moc plemen, které by byli tak nenáročné, jak na procházky tak na výchovu, ale je pravda že stejně jako naháči je to plemeno které prostě se ti líbí nebo ne…
já zase moc nemusím yorkshiry a maltézáčky, bišonky apod…
Mišmiš mi se taky mopsíci moc líbí. Mi jen vadí to jejich chrochtání a když přijedeme ke kámošce a on má radost, tak mám pocit, že to s ním sekne ![]()
Majo - no a to není všechno,když se moc rozčílí tak jim může vypadnout oko
víc tedy pekinéským palácovým psům a čivavám, ale mopsům taky, ale znám mopsici a ještě se jí to nestalo…čivavě známé už jo…ale nejni to žádný drama, prostě opláchnout ve fyziologickém roztoku a dojít za vetem..:-))
Já se přikláním k názoru, že teriér pro začátečníky není moc vhodnej… a je jedno, jestli je to JRT nebo york. Na můj vkus jsou yorci nebo i knírači taky dost uštěkaní.
Co třeba francouzskýho buldočka, mopse, čínskýho chocholatýho psa, trpasličího pinče, americkýho kokra, welsh corgiho, shiba inu…
My máme ruského toye. Je to tedy taky původně teriér, ale není tak moc tvrdohlavý a váží 2 kg.
Mišmiš tak to slyším poprvé a nerada bych to viděla naživo ![]()
Koloubko takového pejska vidím poprvé v životě
Je krásný ![]()
Taziku,
vim, ze jsi mopsika zavarhla, ale ja za nej budu orodovat.
Mame sestiletou fenku a je to naprosto uzasny tvor. Ja tvrdim, ze to ani nejsou psi, ale spis lide v tele psa. Milujou lidi a deti, sve panicky miluji nade vse. Jsou strasne vesely a hravy, udelaji vse, aby sveho panicka rozveselili. Jsou absolutne nekonfliktni i vuci ostatnim zviratkum. Ja se do mopsiku zamilovala hned na prvni pohled. Znam spoustu mopsiku, zadnemu jeste oko nevypadlo. Ale je fakt, ze tim jak je mops cely specificky originalni, tak se bud libi, nebo ne.
Tady se muzes mrknout na par fotek nasi Agus, ona je proste nase druhe dite. Podotikam, ze ty fotky nejsou zinscenovane, jsou to momentky. ![]()
https://www.emimino.cz/…agatka-1460/
Kinga mela kamaradka a taky byl uzasne mily a deti maji take radi. Kamaradky mela holcicku a snesl od ni uplne vsechno, a musim rict, ze si toho na muj vkus dovolila opravdu hodne. Bohuzel trpi na srdicko, tak jim Falco v osmi letech zemrel.
Jinak k tem krizencum, orisci jsou velmi inteligentni a hlavne vetsinou byvaji oproti ruznym preslechtenym plemenum zdravejsi. Tak kdybyste sehnali stenatko, u kterho by byli jasni oba rodice, taky by to nebyla spatna volba.
U pejsku z utulku bych mela strach, jestli jejich osud, ktery je tam dostal, nezanechal na nich nejake stopy, takze k malemu diteti bych tuto variantu hodne rozmyslela.
Dalsi kamaradka ma stafordku, bojove plemeno, ale taky je vzdy pratelska a k jejim dvou holcickam se chova bezvadne, muzou na ni drivi stipat. Ale to uz chce nejakou tu drezuru, s ostatnimu psi moc dobre nevychazi.
Já bych ho teda jako první psa nedoporučila. Jsou hodně svéhlaví a potřebují hodně důslednou výchovu a hodně času na vybití energie…
Holky, všm moc děkuju.Tak bud bude 2. králíček nebo 1. pejsek-nějakej dospělej z útulku… Uvidíme po dovolený:-) Jo, a měly jste pravdu, rozhlídla jsem se a těch, JRT tu fakt běhá spousta… ![]()
@JayLee píše:
Ahojky holky - jen jsem vám vsemm ktery mate tohle plemeno Jack Russel terieru nebo Pasron Rusel terrieru, tak chtela pozvat do jedne jiz dlouho zabehle skupinky na fb tykajici se tohoto plemene, kde si vymenujeme nazory, tipy, rady, zkusenosti, prodavame stenatka, heldame fesaky k nakryti atd. kdo chcete, tak se pripojte
https://www.facebook.com/groups/raslici/
Nestačilo by to jednou?je to tu pětkrát a pokaždé to stejné…
@JayLee Šmajrá panno, nespamuj tu na diskuzích nějakým stupidním čoklem…
![]()
Ne, v pohodě, ale je to fakt děs, jednou by stačilo. ![]()
@JayLee V poho, jen příště bych to dala jednou, max. dvakrát. Ono to je tady přes půlku diskuzí…navíc, kdo bude chtít, si to vždy najde, hodí to nahoře do vyhledávače a objeví se mu i starší diskuze ![]()