Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kvatapka píše:
OT -Alein, místo buldočka doporučuju bostonského teriéra, je to zmenšeninka boxera, my do něj šli taky kvůli velikosti a nemůžu si toto plemeno vynachválit, super jak k dětem tak do bytu.
Je to teriér… Mám strach z temperamentu a bude podle mě dost akční…
Alein, je to teriér jen podle názvu, jinak s nima má pramálo společného. Má předky v buldocích a je to klidnější, inteligentní, poslušné plemeno s průměrným nárokem na pohyb, ráno je umění ho vykopat ven, aby se vůbec vyvenčil
Doma převážně spí nebo žere ![]()
Kvatapka píše:
Alein, je to teriér jen podle názvu, jinak s nima má pramálo společného. Má předky v buldocích a je to klidnější, inteligentní, poslušné plemeno s průměrným nárokem na pohyb, ráno je umění ho vykopat ven, aby se vůbec vyvenčilDoma převážně spí nebo žere
Tak to je pro nás ideální pes. Díky za typ ![]()
Tak vím že diskuze se na toto tema děti a pejsci vedla před par měsíci ale já jsem z ní nadšena… ![]()
Taky jsem ted těhotná a máme 4 leteho bigla..je jak naše první miminko…Vím že je rozmazlený,spí s námi v posteli a je dost tvrdohlavý…ale souhlasím že bych ho jen kvuli strachu jak to budu zvladat s mimčem a psem nikdy pryč nedala…
Taky někteří mí známí řešili že Jack pelichá a že je to nehygienické…ale já to tak tragicky nevidím… ![]()
Jen jsem prave ze resila jak to bud dělat s venčením…přítel je většinu dne v práci takže to bude na mě…a taky se bojím že Jackovi se moc libit nebude chodit u kočáru a bydlime v centru mesta takže ho tu nemuzu ani pustit…je to trouba kterymu nevadi že jede auto…on by prostě šel..ale je to tím že jsme do jeho 2 let bydleli temer na vesnici..kde nebyl zvykly na takovy ruch..tak jsem zvědava jak si zvykne na prcka a hlacně jak si zvyknu já vše skloubit abych nebyla večer uplne vyrizena …Kdyby někdo chtěl napsat ještě na tuto diskuzi jakekokoliv zkusenosti z praxe mimi-pes budu rada..Porad mi to vrta hlavou..
nechci aby byl Jack po porodu nejak odstrkavany kvuli mimču…
Díky..papa ![]()
S úplně malým mimčem (narozen na vánoce) jsme to dělali s venčením takto- ráno manžel, přes den jsem šla s kočárkem do lesa (vzdálenost cca 15min chůze)a Káča samozřejmě s námi, aby se vylítala. Když se přes den nešlo na procházku, šel manžel po návratu z práce. Pokud bych potřebovala jít psa vyvenčit a nechtěla si brát kvůli 10-15ti minutám kočár, řešila a řeším to šátkem. Večer já nebo manžel.
Pak začalo jaro, malej se naučil spinkat pravidelně a spolehlivě, takže kolem 10. usnul a já šla se psem a chůvičkou v kapse kolem baráku, aby se vy… a pak to bylo stejný. Poslední večerní venčení kolem půlnoci a to do tý desátý dopol v pohodě zvládala.
Teď mi spí malej až po obědě, takže jdeme dopo na procházku (krátkou), Káča se vyvenčí a pak zase totéž, jako dříve.
Nejsem sice cíťa, ale když mi malej plazil a lezl bytem, Káča měla nějaký vitamínový disbalanc spojený s háráním a línala jako blázen a to bylo labůžo, to jsem fakt rozdýchavala. A furt (a hlavně ZBYTEČNĚ) uklízela podlahy. ![]()
Jinak soužití naší fenky se synem je naprosto parádní, jsou jako sourozenci, oba všude vlezou, navzájem si kradou jídlo, malej jí nedá chvilku klidu a ona si to jeho mučení nechává líbit a ještě ho radostí olizuje. To jestli to bude ok, je hodně dáno plemenem, věkem, povahou a asi i pohlavím psa. Každopádně a to především- hierarchií psa v rodině. Za každých okolností musí pes být POSLEDNÍ!!!! TZN. žádné společné spaní, pes jí poslední, nikdy ne od stolu, musí poslechnout atd. atd. atd. Pokud je v rodině pes a dítě až poté, je to o to důležitější!!!
Jinak Káču pravidelně očkujeme, odčervujeme po dvou měsících, v sezoně (duben až říjen) nosí antiparazitární obojek proti klíšťatům a blechám a samozřejmě se snažím, aby malýmu neolizovala ruce a obličej (což u miminka ohlídáš snadno, dneska už jsem to prakticky vzdala…
)
Kdyžtak se ptej ![]()
nečetla jsem co psaly ostatní, jen Ti doporučím koupit na psa ohlávku pro lepší ovladatelnost, aby ti netrhla s kočárkem, jinak my chodíme 2× denně na dlouhé procházky, nechat vyběhat na loukách (prcek je v nosítku), kam dojedeme autem
klaszu píše:
Tak vím že diskuze se na toto tema děti a pejsci vedla před par měsíci ale já jsem z ní nadšena…
Taky jsem ted těhotná a máme 4 leteho bigla..je jak naše první miminko…Vím že je rozmazlený,spí s námi v posteli a je dost tvrdohlavý…ale souhlasím že bych ho jen kvuli strachu jak to budu zvladat s mimčem a psem nikdy pryč nedala…
Taky někteří mí známí řešili že Jack pelichá a že je to nehygienické…ale já to tak tragicky nevidím…
Jen jsem prave ze resila jak to bud dělat s venčením…přítel je většinu dne v práci takže to bude na mě…a taky se bojím že Jackovi se moc libit nebude chodit u kočáru a bydlime v centru mesta takže ho tu nemuzu ani pustit…je to trouba kterymu nevadi že jede auto…on by prostě šel..ale je to tím že jsme do jeho 2 let bydleli temer na vesnici..kde nebyl zvykly na takovy ruch..tak jsem zvědava jak si zvykne na prcka a hlacně jak si zvyknu já vše skloubit abych nebyla večer uplne vyrizena …Kdyby někdo chtěl napsat ještě na tuto diskuzi jakekokoliv zkusenosti z praxe mimi-pes budu rada..Porad mi to vrta hlavou..nechci aby byl Jack po porodu nejak odstrkavany kvuli mimču…
Díky..papa
pes ve smečce je podřazený dítěti, resp.dítě je potomek alfa vůdčího páru, tzn.že si nesmí nic vůči dítěti dovolit. Ale musí mít návyky dané už předtím, pes potřebuje vedení, on není vůdcem smečky, jestli máte obavy a nechodili jste s ním na nějaké kurzy, kde by vám vysvětlili postavení psa v rodině, tak se třeba na nějakého šikovného (těch je málo) obraťte, třeba i po emailu a telefonu lidem radí R.Desenský
Dnes jsem to téma zrovna rozebírala s přítelem u snídaně:-) máme psi čtyři - dva Berňáky a dva Kavalíry. Berňáci jsou venku na zahradě, a i kdy mají výběh 4tis. metrů, stejně s nima chodíme na prochajdu, ne denně ale často. Malinký se sami venčit nechtějí ani na zahradě takže s nima chodím. Mám z toho taky obavu, ale nějak se to zvládne. Myslím, že problém bude jen když bude mimi úplně maličké, ale později už v tom problém nevidím:-) Zvířátka miluju a nemůžu se na ně vyprdnout, teď když přijde mimi. Dali mi tolik lásky, a dávají pořád, tak se to prostě nějak udělat musí ![]()
My resime vylepsenou variantu - nase psina ma co nevidet zacit harat a planujeme kryti a stenata… no a jestli si cubina nepospisi, tak se budu bat, abychom nahodou nerodily spolu
Takze ja nejspis s kojencem budu tancovat mezi louzickama, a to si manzel jedno stene chce nechat, ale to jesm mu rovnou rekla, ze at si teda setri dovolenou, protoze ja proste tech prvnich par kritickych tydnu nebudu mit cas k miminu jeste piplat psi mlade… ![]()
Etcetera78 píše:
My resime vylepsenou variantu - nase psina ma co nevidet zacit harat a planujeme kryti a stenata… no a jestli si cubina nepospisi, tak se budu bat, abychom nahodou nerodily spoluTakze ja nejspis s kojencem budu tancovat mezi louzickama, a to si manzel jedno stene chce nechat, ale to jesm mu rovnou rekla, ze at si teda setri dovolenou, protoze ja proste tech prvnich par kritickych tydnu nebudu mit cas k miminu jeste piplat psi mlade…
No tak to chápu…starat se o miminko a ještě litat kolem štěněte..což je skoro taky jak dítě..vyžaduje taky spostu pozornosti…Tak dej vědět jak jste to zvládly…ty i fenka.. ![]()
Děkuji všem za reakce…taky mi známá říkala že by nebylo od věci mít šátek nebo klokanku kvůli kratkemu venčení…takže klokanku už máme pořízenou…ale já to možná moc řeším..ale bydlíme v rušném prostředí a mám možná jen zbytečný strach…ale louka nebo les..to mám děsně z ruky…a hleně se tam blbě dostava s kocarem…takze to jen když bude hezky nebo s námi pujde nekdo dalsi… ![]()
Jinak to vidim tak že bude pesan chodit na delší prochazky až když přijde domu přítel…bud se mnou nebo s ním…Vím že pes potřebuje taky se proběhnout a ne jit jen u kočárku..ale zaroven nechci vše podřizovat jen psovi…abych si to nekomplikovala zbytečně moc já..a hlavně si myslím že až to přijde tak se to nějak vymyslí…jen mi bude líto tahat mimi ven když bude třebas nemocné..... ![]()
Ale děkuji všem… ![]()
Ahojky, ono se ti to teď zdá jako problém, to je jasný, my máme retrívra přes 40 kg a taky jsem se toho děsila, jak to budu zvládat, ale dá se to
Pejskovi jsem pořídila stahovací obojek, aby mi šel pěkně vedle kočárku a nikam nás neodtáhl a nepřevrátil
a taky, jak píšou holky, jsem si pořídila nosítka, to je bezva věc, máš volné ruce.
Malýmu jsou dneska už 4 a jsou to největší kámoši, myslím, že je dobře, když dítě vyrůstá s nějakým zvířetem (vhodným samozřejmě). ![]()
Jinak když byla opravdu krize, že jsme byli třeba oba nemocní nebo tak, sehnala jsem si na inzerát venčičku, brala si cca 70 Kč na hodinu.
klaszu píše:
Tak vím že diskuze se na toto tema děti a pejsci vedla před par měsíci ale já jsem z ní nadšena…
Taky někteří mí známí řešili že Jack pelichá a že je to nehygienické…ale já to tak tragicky nevidím…
Jen jsem prave ze resila jak to bud dělat s venčením…přítel je většinu dne v práci takže to bude na mě…a taky se bojím že Jackovi se moc libit nebude chodit u kočáru a bydlime v centru mesta takže ho tu nemuzu ani pustit…je to trouba kterymu nevadi že jede auto…on by prostě šel..ale je to tím že jsme do jeho 2 let bydleli temer na vesnici..kde nebyl zvykly na takovy ruch..tak jsem zvědava jak si zvykne na prcka a hlacně jak si zvyknu já vše skloubit abych nebyla večer uplne vyrizena …Kdyby někdo chtěl napsat ještě na tuto diskuzi jakekokoliv zkusenosti z praxe mimi-pes budu rada..Porad mi to vrta hlavou..nechci aby byl Jack po porodu nejak odstrkavany kvuli mimču…
Díky..papa
Ahoj,
máme psa a 4měsíční holčičku. Pes bude určitě částečně odstrkovaný. Do porodu je středem pozornosti jen on, ale pak na něj nebude tolik času. Když se celý den věnuješ prckovi, děláš s ním kraviny a mazlíš se s ním, jsi tak vyšťavená, že na mazlení se psem nemáš už náladu. Aspoň u mě to tak je. Berka taky spávala v posteli, ale u nás nepřipadalo v úvahu, že dítě bude v postýlce a pes v posteli, a tak aby si to nespojila dohromady, šla z postele hned na začátku těhu.
Je fakt, že se jí snažím vynahrazovat všechno dlouhýma procházkama a funguje to. Většinou se s ní mazlí manžel nebo večer já. Snažíme se dávat malou k Berce už teď, Bera si lehne a Terku položíne na ni nebo vedle, nebo ji držíme a ležící Berunce „děláme malá“…
Je to na každém, ale pořád je třeba si uvědomovat, kdo je zranitelnější a že i náš miláček je pořád „jen“ pes. Možná mě za můj názor ukamenujete, ale zdravé dítě je pro mě víc.
klaszu píše:
Děkuji všem za reakce…taky mi známá říkala že by nebylo od věci mít šátek nebo klokanku kvůli kratkemu venčení…takže klokanku už máme pořízenou…ale já to možná moc řeším..ale bydlíme v rušném prostředí a mám možná jen zbytečný strach…ale louka nebo les..to mám děsně z ruky…a hleně se tam blbě dostava s kocarem…takze to jen když bude hezky nebo s námi pujde nekdo dalsi…
Jinak to vidim tak že bude pesan chodit na delší prochazky až když přijde domu přítel…bud se mnou nebo s ním…Vím že pes potřebuje taky se proběhnout a ne jit jen u kočárku..ale zaroven nechci vše podřizovat jen psovi…abych si to nekomplikovala zbytečně moc já..a hlavně si myslím že až to přijde tak se to nějak vymyslí…jen mi bude líto tahat mimi ven když bude třebas nemocné.....
Ale děkuji všem…
Jak to děláte teď nebo jste dělali, když jste chodili do práce??? Když bude prcek nemocný, bude se muset postarat přítel. U nás taky ráno chodí manžel, odpoledne chodí s námi na prochajdu, jak už jsem říkala a večer opět většinou manžel. Když nejdu ven s Terezkou, musí můj i 3krát denně se psem.
Super, pejsci krásní