Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
alein píše:klaszu píše:Jak to děláte teď nebo jste dělali, když jste chodili do práce??? Když bude prcek nemocný, bude se muset postarat přítel. U nás taky ráno chodí manžel, odpoledne chodí s námi na prochajdu, jak už jsem říkala a večer opět většinou manžel. Když nejdu ven s Terezkou, musí můj i 3krát denně se psem.
Děkuji všem za reakce…taky mi známá říkala že by nebylo od věci mít šátek nebo klokanku kvůli kratkemu venčení…takže klokanku už máme pořízenou…ale já to možná moc řeším..ale bydlíme v rušném prostředí a mám možná jen zbytečný strach…ale louka nebo les..to mám děsně z ruky…a hleně se tam blbě dostava s kocarem…takze to jen když bude hezky nebo s námi pujde nekdo dalsi…
Jinak to vidim tak že bude pesan chodit na delší prochazky až když přijde domu přítel…bud se mnou nebo s ním…Vím že pes potřebuje taky se proběhnout a ne jit jen u kočárku..ale zaroven nechci vše podřizovat jen psovi…abych si to nekomplikovala zbytečně moc já..a hlavně si myslím že až to přijde tak se to nějak vymyslí…jen mi bude líto tahat mimi ven když bude třebas nemocné.....
Ale děkuji všem…
Nokdyž jsem nebyla ne PN a chodila do prace tak jsem venčila vesměe já..pracovala jsem na směny a když jsem měla denní tak odpoledne vyvenčil přítel nebo psa vyvenčila babička s dědou protože my u nich před tím s přítelem bydleli a oni jsou rádi když s ním můžou jít ven…byli na něj zvyklí takže v tomhle to bylo super…a vím že i ted by mi klidně pomohli..ale stárnou a já je nechci otravovat víš…
No a bohužel přítel po 5.hodině odcházi do prace a někdy dorazí až večer takže mi s venčením moc nepomůže…
takže když bude prcek nemocný tak spoléhat na přítele nemůžu..a asi nejsem jedina…Mam kamaradky co jejich manželé jezdí kamionem do ciziny a nejsou doma i týden..takže ne vždy to jde…
Hogata píše:
Ahojky, ono se ti to teď zdá jako problém, to je jasný, my máme retrívra přes 40 kg a taky jsem se toho děsila, jak to budu zvládat, ale dá se toPejskovi jsem pořídila stahovací obojek, aby mi šel pěkně vedle kočárku a nikam nás neodtáhl a nepřevrátil
a taky, jak píšou holky, jsem si pořídila nosítka, to je bezva věc, máš volné ruce.
Malýmu jsou dneska už 4 a jsou to největší kámoši, myslím, že je dobře, když dítě vyrůstá s nějakým zvířetem (vhodným samozřejmě).
Jinak když byla opravdu krize, že jsme byli třeba oba nemocní nebo tak, sehnala jsem si na inzerát venčičku, brala si cca 70 Kč na hodinu.
Děkuji… ![]()
Já si taky myslím že se toho zbytečně moc bojím..ale prostě si ty začátky ještě nedokážu úplně představit..myslím si že je to normální…
Až si najedem na nějaký režim a prcek bude větší tak si ymslím že to bude v pohodě…ale jen chci vědět jak to zvladaji ostatní a tak nějak mi je hned líp … ![]()
Díky za rady fakt moc… ![]()
Ahojte holky, tak my máme taky pejska - bostonského teriera a můžu říct že jsem si jistá že až se miminko narodí budeme všechno zvládat v klidu
On je sice třeštidlo ale hrozně přizpůsobivý a citlivý
Jinak teď trénujeme procházky s kočárkem - kamarádka má malého kloučka(7m) tak chodíme spolu vozit a já u toho učím Apolla aby mi třeba nepřebíhal křížem před kočárkem a nebo aby se nepletl pod nohama.
Docela dost lidí mě naštvalo, když se mě hlavně na začátku těhotenství ptali kdy už konečně dáme toho psa pryč z domu, když teda jako teď budeme mít to miminko. Ptal se vás na to také někdo?
Vlaďka 1 píše:
Ahojte holky, tak my máme taky pejska - bostonského teriera a můžu říct že jsem si jistá že až se miminko narodí budeme všechno zvládat v kliduOn je sice třeštidlo ale hrozně přizpůsobivý a citlivý
Jinak teď trénujeme procházky s kočárkem - kamarádka má malého kloučka(7m) tak chodíme spolu vozit a já u toho učím Apolla aby mi třeba nepřebíhal křížem před kočárkem a nebo aby se nepletl pod nohama.
Docela dost lidí mě naštvalo, když se mě hlavně na začátku těhotenství ptali kdy už konečně dáme toho psa pryč z domu, když teda jako teď budeme mít to miminko. Ptal se vás na to také někdo?
Ahojky…Ano my už taky trenujem s kočárkem když jdu sem tam s kamaradkou a jeji pulrocni holcickou…aby mi presne neprebihal sem tam a sel hezky u nohy…
A na tvou otazku..ano mě se par lidi zeptalo jestli dame psa pryč když tu budem mít miminko…a většinou to byli lidi co maji male deti nebo k zviratum vzztah nemaji…A ja si myslim ze kdyz si clovek poridi psa tak musi pocitat..aspon mluvim ted o sobe ze jsou zivotni situace kdy nejde jen tak si rict ze ted se mi pes nehodi tak sup s nim pryc..... ![]()
A mě samotnou to ani nenapadlo…vedela jsem ze jednou budem chtit mit dite..a nemam strach ze by male az se narodi neco udelal..ale spis uz ted vim ze ze zacatku to bude o tom si na vse jen zvyknout…a nechci at si rika kazdy co chce aby byl ten pes chudak…Samozrejme ze dite je pro me priorita..ale pes tu byl vzdy taky se mnou takze se spis tesim az bude mala vetsi a budou si spolu hrat… ![]()
Asi je lepsi tyhle otazky neresit…My budem takhle zit a nebudem jedini tak co… ![]()
Vlaďka 1 píše:Docela dost lidí mě naštvalo, když se mě hlavně na začátku těhotenství ptali kdy už konečně dáme toho psa pryč z domu, když teda jako teď budeme mít to miminko. Ptal se vás na to také někdo?
Jo, pár exotů se ptalo, takže na takový debilní otázky jsme odpovídali tak, že pokud soužití dítě a pes nebude fungovat, dáme dítě do děcáku
A pak už byl otázkám konec, hahahaha.
Kamarádka tohle samé zažívala s kočkou, přitom ta kočka je vyloženě domácí - ven se dostane leda tak na balkon, vykastrovaná. Někteří ji hrozně strašili děsivými chorobami a že potratí
.
Potom putuje mezi lidmi tolik fám a polopravd. Občas nestačím koukat co mi některé dobré duše doporučují.
TýnkaK píše:Vlaďka 1 píše:Docela dost lidí mě naštvalo, když se mě hlavně na začátku těhotenství ptali kdy už konečně dáme toho psa pryč z domu, když teda jako teď budeme mít to miminko. Ptal se vás na to také někdo?Jo, pár exotů se ptalo, takže na takový debilní otázky jsme odpovídali tak, že pokud soužití dítě a pes nebude fungovat, dáme dítě do děcákuA pak už byl otázkám konec, hahahaha.
Jo, pár exotů se ptalo, takže na takový debilní otázky jsme odpovídali tak, že pokud soužití dítě a pes nebude fungovat, dáme dítě do děcáku
A pak už byl otázkám konec, hahahaha.
No tak to budu pouzivat..dobra hlaska.. ![]()
TýnkaK píše:Vlaďka 1 píše:Docela dost lidí mě naštvalo, když se mě hlavně na začátku těhotenství ptali kdy už konečně dáme toho psa pryč z domu, když teda jako teď budeme mít to miminko. Ptal se vás na to také někdo?Jo, pár exotů se ptalo, takže na takový debilní otázky jsme odpovídali tak, že pokud soužití dítě a pes nebude fungovat, dáme dítě do děcákuA pak už byl otázkám konec, hahahaha.
Tak to je perfektní!
![]()
Ahoj, máme čtyřletého psa a půlročního chlapečka. Zezačátku jsem měla taky obavy, jak to půjde zvládnout, ale je to víceméně vpohodě. U kočárku se naučil chodit za chvilku, už na druhé vycházce to zvládal. Ale já ho mám většinou na volno s košíkem, má základní poslušnost, takže to není problém. Ráno venčí přítel, pak jdeme s kočárkem na velkou procházku, malý mi stejně jinde než v kočáru nespí, takže chodíme skoro za každého počasí. jak přítel přijde z práce, jdou jen na čůrací a pak ještě před spaním. Krizovka trochu byla, když byl přítel mimo domov, ale taky jsme to nějak zvládli. Z čeho mám tedy trochu obavy, až bude malý větší a budu mu muset vysvětlovat že pejsek se netahá za uši atd a on bude ještě moc malý na to, aby to chápal. Našeho psa bych nedala nikdy pryč, je to sice jen „pes“ ale taky můj parťák a přítel. Nehledě na to, že můj koníček je práce se psi, věnujeme se různým psím sportům od klasické poslušnosti, přes agility až k dogfrisbee. Jak někdo chodí na zumbu nebo na areobik, tak já trávím svůj
Fiducia píše:
Díky moc za rady a za rychlost, mám do porodu ještě daleko, takže to nechvátalo
Nosítko určitě pořídíme, to by jinak ani nešlo, ale nějak si to pořád nedokážu představit organizačně… No, vlastně si to nedokážu představit vůbec, první dítě
Největší strach mám z toho kočárku, náš pes je vážně pakoAle utěšuje mě, že jste to všechny tak krásně zvládly!
zuzka.mamka píše:Caty píše:
No, když je mimi zdravé a můžeš ven, je to OK, ovšem co až mimi bude nemocné, hm? co potom? A nechápu, že si někdo pořizuje velké aktivní plemeno do paneláku teda, ale jinak nejspíš najít někoho pak na venčení aspoň jedno denně.Příspěvek upraven 14.07.10 v 16:21absolutně zbytečná reakce, o kterou tady nikdo nežádal
pardon za upřímnost** Caty** nenapadlo tě, že třeba byl nejdřív pes, potom panelák a pak dítě? A co pak? Psa utratit? To snad ne! Jen pro tvou informaci, v paneláku se dají i odchovat štěňata
Zuzko, díky!
Ahoj vím že už je to dlouho založené téma, ale my mame v paneláku NEMECKOU DOGU 65-70kg a 85cm
a je to prdelka a do budoucna venčení si dokážu představit jen nevazat za kočárek hehehe!!!! ![]()
Radu 20 píše:Fiducia píše:Ahoj vím že už je to dlouho založené téma, ale my mame v paneláku NEMECKOU DOGU 65-70kg a 85cm
Díky moc za rady a za rychlost, mám do porodu ještě daleko, takže to nechvátalo
Nosítko určitě pořídíme, to by jinak ani nešlo, ale nějak si to pořád nedokážu představit organizačně… No, vlastně si to nedokážu představit vůbec, první dítě
Největší strach mám z toho kočárku, náš pes je vážně pakoAle utěšuje mě, že jste to všechny tak krásně zvládly!
zuzka.mamka píše:Caty píše:
No, když je mimi zdravé a můžeš ven, je to OK, ovšem co až mimi bude nemocné, hm? co potom? A nechápu, že si někdo pořizuje velké aktivní plemeno do paneláku teda, ale jinak nejspíš najít někoho pak na venčení aspoň jedno denně.Příspěvek upraven 14.07.10 v 16:21absolutně zbytečná reakce, o kterou tady nikdo nežádal
pardon za upřímnost** Caty** nenapadlo tě, že třeba byl nejdřív pes, potom panelák a pak dítě? A co pak? Psa utratit? To snad ne! Jen pro tvou informaci, v paneláku se dají i odchovat štěňata
Zuzko, díky!
a je to prdelka a do budoucna venčení si dokážu představit jen nevazat za kočárek hehehe!!!!
No asi nějak tak,nevázat
my máme německou ovčandu,máme ji v kotci ale ven přeci musí a nato jaký to je blázen sem si pořídila stopkovací kšíry(já jim tak řikám)a jde u kočáru jako beránek,jediný co mě docela se-e,že je malej když je u babičky na dvoře věčně oslintanej,chová se totiž k němu jako ke štěněti
ale jinak super.
No a ty co tvrdí dát psa pryč když přijde dítě-tak ano ale jen v případě že je pes agresivní a vžádnym případě nenechat dítě se psem o samotě a to že mám naší čubu moc ráda,jednou by jim něco udělala a šla by,ale máme štěstí,protože ona všechny tři bere víceméně jako štěnata
takže je spíš opečovává a dýchala by zaně ![]()
Ahoj, my máme tři psice (výmarka - 30kg - potrefené torpédo, magor který se zastavit nemůže, protože by něco zameškal - a k tomu dvě staffiny - každá cca 15 kg). Mám koupený kočár trojkolku na nafuk. kolech (v terénu se dostanu kamkolliv) a samo baby vak jen na rychlé proběhnutí. Naše šedivá je opravdu magor, s ní jít na vodítku skoro nejde, takže jsem zvědavá jak to bude zvládat až vyrazíme i s kočárem
. Každopádně jsem připravená na to, že první „výlety“ budu podnikat s kočárem bez mimina, abych měla volné ruce na psici a mohla ji povelovat než si zvykne
. U prvního dítka jsme měli bulteriéra, bylo složitější to skloubit, ale šlo to (i bez babyvaku či šátku)
Ahojky, jo, to znám, mám doma malou čivavu a jsem ve čtvrtým měsíci těhotenství a když jsme to oznámili přítelovo rodině,(jsou dost úzkostlivý a přehnaně uklízí:) tak hned padali otázky co budeme dělat se psem, že pes pouští chlupy, chudák dítě.. ať ho dáme pryč..když jsem na to drze reagovala, že ho pryč nedám jen kvůli dítěti, že je spousty lidí to mají psa i dítě a žijou..tak mi babička sdělila, že bych od něj mohla něco chytit a potratit..vrrr, což už bylo na mě dost! Je to náš miláček, je hodnej, malej a skoro nenáročnej..fakt mě serou lidi co se v tom nevyznají a jen poučujou!!!! Takže klid a nohy v teple:) ![]()
My mame labradora (2 roky). Co se týče venčení, tak si planuju brát miminko do šátku a společné procházky s kočárkem budeme pomalu trenovat. Bohužel jakmile vidi psa, tak nevnima a bezi se s ním pozdravit a na voditku není zrovna ukazovy. Jinak jsem cetla o seznamovani a manzel bude nosit domů plinky, do kterych mimčo třeba přes noc zabalim, aby si zvyknul na pach. Po příchodu z nemocnice si ho musi očuchat a hlavne pejska neodhánet a nezanedbávat. Jinak s detma si rozumí dobře. Byl u nas dvoulety synovec a ja zirala, ze se toho naseho pejska nesnazi za nic tahat. Bratranec rikal, ze je potreba diteti vyhubovat, jakmile ublizi pejskovi. Pes se neciti v nepravu a dite to casem prestane delat. Neumim si představit,ze by jsme ho museli dat pryč. Ješte se jenom budu muset pozdeji vyrovnat s chlupy X lezeni po podlaze. ![]()
Ahojky, to já si moc venčení s mýma " caníkama " a s kočárkem neumím představit, máte je zlatý. Když potkám psa a mám je obě, tak jedna se k němu štastně hrne a druhá couvá
Na tu co se hrne, v zimě používám spíš ty protitahací kšírky než ohlávku. Jednou jsem si vzala na boty nesmeky, a našla jsem je v trávě na jaře
Desenský říkal, že když pes párkrát přelítne až za tebe, tak si příště rozmyslí zatáhnout, ale jak mám za sebe přehodit takové tele.