Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
LeníkDOMO skvělý seznam! ![]()
Ohlávku mám vyzkoušenou, ta je mi vicemene k nicemu. Darek netaha prubezne. Muzu ho mit na volno, jde u nohy. Jenom proste nesmime potkat bez varovani jineho psa. Takze chodim na prochazky jako partizan
Vidim cokla, nejlepe bez voditka, bez kosiku, a musim toho sveho odvolat. Prijde, to neni problem, ale fakt si na vyletech neodpocinu
A mam prave strach, ze pres kocar ty mensi plemena videt nebudou
** verenika** treba tady: http://www.hafani.cz/…/cz/d-88935/
alein starsi damu zavidim!! My mame dvourocaka. Porad polovicni stene, achjo. Vychovanej, vycvicenej, ale desne divokej pes. Ale stejne je to slunicko
Jinak teda boxera bych nezatracovala, muzou s malym slintat spolu
Ne, pardon, chtela jsem rict, ze muzu podat reference, az se nam neco narodi. Mame NOcko, takze velikost a temperament srovnatelny…
OT -Alein, místo buldočka doporučuju bostonského teriéra, je to zmenšeninka boxera, my do něj šli taky kvůli velikosti a nemůžu si toto plemeno vynachválit, super jak k dětem tak do bytu.
Petra_a_Eli píše:
LeníkDOMO skvělý seznam!
Ohlávku mám vyzkoušenou, ta je mi vicemene k nicemu. Darek netaha prubezne. Muzu ho mit na volno, jde u nohy. Jenom proste nesmime potkat bez varovani jineho psa. Takze chodim na prochazky jako partizanVidim cokla, nejlepe bez voditka, bez kosiku, a musim toho sveho odvolat. Prijde, to neni problem, ale fakt si na vyletech neodpocinu
A mam prave strach, ze pres kocar ty mensi plemena videt nebudou
** verenika** treba tady: http://www.hafani.cz/…/cz/d-88935/
alein starsi damu zavidim!! My mame dvourocaka. Porad polovicni stene, achjo. Vychovanej, vycvicenej, ale desne divokej pes. Ale stejne je to slunickoJinak teda boxera bych nezatracovala, muzou s malym slintat spolu
Ne, pardon, chtela jsem rict, ze muzu podat reference, az se nam neco narodi. Mame NOcko, takze velikost a temperament srovnatelny…
Vlčisko taky netahá průběžně ale cosi zavětří a letí, v tom byla ta ohlávka super, že jsme neskončili na ledu na zemi, teď v létě chodí s tím vodítkem ..... ten „škub“ není tak znatelný.
Jinak taky chodím jak partizán, čučím kde vyčuhuje z pole srnčí hlava, jakmile se rozběhne už ji nepřivolám, což mne děsně štve, ale jakmile se zastaví tak už přijde, prý když běží tryskem tak neslyší, ale mi přijde že někdy je hluchá celý den ![]()
Abych se neopakovala s šátky atd., tak jen něco dodám.
Hodně se věnovat tomu, aby byl pes velmi vychovaný. V případě potřeby si najít kvalitní cvičák (nejlépe dát na doporučení nějakého známého, protože jsem zažila i psy „zmršené“ špatným cvičitelem).
Když je pes ideálně vychovaný, tak přiběhne na každé zavolání a není důvod ho v podstatě s košem (když je absolutní důvěra a nekonfliktní povaha psa tak klidně i bez koše) na vhodném místě pouštět.
Myslím, že by to ulehčilo život jak tobě, tak psovi.
Když už se situace vyvinula tak, že máte v bytě plemeno, které potřebuje hodně zaměstnat, tak je docela potřeba důsledná a hodně kvalitní výchova. A je s ní možná trošku obtížnější, když pes nemůže alespoň trošku energie vybít na zahradě. Snaží se to sám sobě vynahradit, hodně ho vzruší nové podněty.
Přeji krásné a klidné procházky ![]()
Jo ještě sjem si uvědomila. Kupujte žrádlo, které je určené pro psy, kteří nemají tolik pohybu. Tím nemyslím nekvalitní. Ve specializovaném obchodě by vám měli poradit. ![]()
LeníkDOMO Diky za typ! To asi fakt zkusim. Lepsi nez prevraceny kocar a vyrazeny zuby ![]()
Jj, odpoledne jsme honili zajice. Teda, pes honil zajice, pritel psa a ja to sledovala z balkonu ![]()
Prave, ze kdyz bezi, tak je ten svistici vitr ohlusuje. Na ostry hvizd reaguje vyborne. Bohuzel muj partner neumi piskat
![]()
Sany80s Psa mam nejen vychovaneho, ale i vycviceneho. Mam s NO zkusenosti, na cvicak chodime od 6-ti mesicu, ale bohuzel s ostrejsi povahou se nic delat neda. Vuci psum neprojevuje agresivitu, jen dominanci, ale i to je neprijemny, takze resim kosikem/voditkem. Jinak tedy kupujeme K-9, nerekla bych, ze je to nekvalitni krmivo ![]()
Kvatapka píše:
OT -Alein, místo buldočka doporučuju bostonského teriéra, je to zmenšeninka boxera, my do něj šli taky kvůli velikosti a nemůžu si toto plemeno vynachválit, super jak k dětem tak do bytu.
já doporučuji mopsa, pokud ste na placatky ![]()
RyBANA píše:já doporučuji mopsa, pokud ste na placatky
Nebo brabantika, ty jsou k sezrani, hele:
http://grifonek-brabantsky-brabantik.hafici.cz/
Petra_a_Eli píše:RyBANA píše:já doporučuji mopsa, pokud ste na placatky
Nebo brabantika, ty jsou k sezrani, hele:
http://grifonek-brabantsky-brabantik.hafici.cz/znám
myslím, že mops je vyšlechtěnej právě z brabantíka…nebo naopak?
![]()
![]()
no my už máme v pořadí čtvrtýho mopsa a do jinýho psa než placatýho bych nešla
te divný když má pes čumák
![]()
te divný když má pes čumák![]()
nas teda cumak ma, a kdyz lezim, tak mi ho poklada na bricho, je to mily ![]()
No, fakt je, ze vas psik ti muze na bricho vylezt cely ![]()
Jé další milovník NO. Já jiné plemeno ani nikdy nechce.
Před pár lety jsme měli ostřejší fenku. Bohužel už umřela, bylo jí na ovčáka docela dost ![]()
Byla taky dominantní a extrémně žárlivá…Ze začátku to bylo nic moc, ale jednak se s věkem docela uklidňovala a jednak sjme to svýcvkime dotáhli na to, že se zastavila třeba v půli kroku a okamžitě mazala k nám. Za jakékoli situace. Ale bylo to opravdu na roky, než jsme to dotáhli do stavu, než jsme jí absolutně věřili. Věřím, že se do takového stádia určitě časem taky dostanete
, ale asi to bude nějaký rok trvat, takže situaci s miminem to nevyřeší ![]()
Jinak K9 je super žrádlo. Já se jen několikrát setkala s tím, že lidé kupovali hodně kvalitní rádlo, ale zároveň vhodné pro pracující psy a ti psy pak měli v bytě a 8 a víc hodin trávili v práci. Psi jim pak z přemíry energie dělali z bytu kůlničku na dříví…
Ahoj holky, fajn diskuse
Já taky psy miluju, před dvěma lety mi umřel baset, kterého jsem měla 13 let.
Dalšího psa bych si moc přála, ale nevím, jak bych stíhala. Byl by to chudák, neměla bych na něj moc času
Bydlíme na vesnici, byl by venku na zahradě, dovnitř psa neee. Nedovedu si představit se o něj starat, když by byl malý třeba nemocný nebo tak. Jakože v zimě bývá celkem často nachlazený ![]()
Sany80s NO jsou jednicka!!
tak ja jsem teda s K-9 spokojena. Krmime s tim odjakziva a krome prezubeni, kdy nam zahadne zmizelo par bot nikdy nebyl problem. Ze bysme treba prisli z prace a byt vzhuru nohama? Neznam. Vratim se z prace, cekam psa nadupanyho energii a on si nekde chrape ![]()
Jako my mame dost aktivni zpusob zivota, takze kolikrat utahame my jeho
Ja ted teda ne, jsem rada, ze jsem ![]()
madi diky, to ja ![]()
priznam se, ze me tvuj prispevek sokoval. Samozrejme v dobrym! Setkavam se spis s opacnym nazorem, ze pes na zahrade se ma uplne nejlip. Zodpovednym panickum, jako jsi ty, fandim! ![]()
A hlavne drzim palecky, at se ti podari skloubit vsechny aktivity i toho pejska! ![]()
Petra_a_Eli píše:
madi diky, to ja
priznam se, ze me tvuj prispevek sokoval. Samozrejme v dobrym! Setkavam se spis s opacnym nazorem, ze pes na zahrade se ma uplne nejlip. Zodpovednym panickum, jako jsi ty, fandim!
A hlavne drzim palecky, at se ti podari skloubit vsechny aktivity i toho pejska!
Proč šokoval? Právě proto vím, kolik bylo s basetem práce, denodenní dlouhé procházky, vaření jídla, však to znáte. Plánujem příští rok druhé dítko, myslím, že budu mít co dělat i bez psa.
I když mě to tedy mrzí. Asi si pořídíme, až Adámek i případné druhé trochu povyrostou, uvidíme.. Ono by to asi bylo jednodušší, kdyby byl s námi v bytě, jenže to já ani manžel nesneseme ![]()
madi sokoval, neb mam ovcaka v byte na sidlisti. Neustale slysim, jak by mu na zahrade bylo lip. Nebo, psa do panelaku nikdy. Ty lidi si mysli, ze kdyz pes ma kde behat a co zrat, ze je stastnej.
Proto me, opakuju, prijemne sokovalo, ze existujou i zodpovedni panicci ![]()