Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
chtěli bysme dceři pořídit do pokojíčku rybičky.Nechceme moc rybiček, stačí třeba pět. Mně by se moc líbila taková ta koule. Máte ji někdo a jak jste s ní spokojeni?A co všechno k ní budeme potřebovat. Děkujeme za odpovědi.
Paradoxně čím menší akvárko, tím více péče. V malém akvárku se ti neustálí biologická rovnováha, takže pořád budeš bojovat s přemnožením řas, teplotou, vzduchováním… Navíc v kouli se prý rybičky zblázní. nevím, co je na tom pravda.
kouli nedoporučuji, spíš malé hranaté akvárko. z koule rybky blbnou. taky by se ti nelíbilo bydlet v kulaté místnosti…
potřebuješ akvárko, osvícení, písek, filtraci, dekorace, rostlinky, rybičky a odpovídající krmení, manžel měl i sadu na testování vlastností vody a k tomu pak chemii na doupravení podle potřeb rybiček. nejlepší by bylo dojít do prodejny a nechat si poradit a sestavit set.
na tomhle webu se dočteš víc k založení akvárka: http://maniakva.sweb.cz/akvaria.htm
Koule je trápení zvířátek.Měla sem jako dítě.Věčně je to špinavé a rybky v tom umírají.Nejlepší pro vás bude klasickej set se zářivkou a čistidlem a vzduchovadlem,ale pozor je to návykovej koníček.Z 20litru je brzo 100 a ze 100 500 a tak to dopadlo i nás:-)
Doporučuji nenáročnou rybku jako je paví očko.Rychle se množí,je zábava koukat jak rodí a samečcí maj ruzné barvičky
Třeba ti pomůže pročíst si tuhle diskusi.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Jinak do koule bych rybku nedávala.
souhlas! čím větší tím méně práce! dítěti bych pořídila raději křečka.. - což ber nadneseně! nebo jiné zvíře než rybičky..
a určitě to budeš mít méně nákladné než ryby.. potřebuješ akvárium - koule dobrá není! písek, tapeta dozadu, vzduchování - takže motorek, s kamenem a nějaký filtr… svícení… je toho hodně a vše poměrně drahé!
když koupíš křečka máš klec a zvíře! max. napaječku, ale vlezeš se celkem rozumně do nějaké ceny..
ale než křečka já bych volila morče nebo osmáka degu! křeček ve dne spí v noci drání! děti z něj mají houby a ještě je budí! ![]()
Ahoj Kájo, já se bránila i rybičkám, stačí pes
Ale loni dostal Adýsek od mé sestry malinký akvárko s 2 pidi rybkama - jen tak, nic jinýho než rybky, zelený kamínky a umělá kytka - takže co 3 dny měmíme vodu a rybkám se daří
Malého už to nebere, tak větší zatím neplánujeme
momentálně prý potřebuje králíčka
![]()
mame polokouli, je to ze dvou stran kulate, ze dvou placate, tady tomu rikaji „buben“ a docela to tvarem odpovida. Mame v ni rybicku Beta http://www.bettafish.com/, nepotrebuje nic, krome vody a jidla. Dycha vzdusny kyslik, takze neni potreba ani vzduchovani ani filtr. Jednou az dvakrat tydne ji vymenim kompletne vodu,zda se byt spokojena, neblbne. Jen je samotarka, teda samotar, neb je to kluk, takze vic nez jednu do stejneho akvaria dat nelze. Deti ji rady krmi a ukazuji ji nove hracky. Evculindo - krom te ryby mame i kralicka a s tim je teda podstatne vic prace.
holky, všem moc děkujeme. Asi rybičky nebudou. Musíme si to nechat pořádně projít hlavou.
neczuz píše:
Paradoxně čím menší akvárko, tím více péče. V malém akvárku se ti neustálí biologická rovnováha, takže pořád budeš bojovat s přemnožením řas, teplotou, vzduchováním… Navíc v kouli se prý rybičky zblázní. nevím, co je na tom pravda.
tak teda nevím jestli čím menší akvárko tím více péče a práce…za sebe nesouhalsím.....,mi máme jednu rybičku-Betta rybka-je sama protože ostatní by ožrala,má takové krásné dlouhé ploutve a je tmavě až do tyrkysové barvy…je v takové váze o průměru 10cm a výšce 25cm,jen s jednou rostlinkou a bez ničeho jinýho…a vodu měním tak 1× za 4-5dní,takže žádná hrůza,zabere mi to asi 1minutu…máme ji od února…jelikož zatím na velké akvárko není místo,tak máme aspoň jednu…a zatím se nezbláznila… ![]()
Kajaaaada, ještě to nevzdávej=) Já mám v akvárku krevetky ![]()
Jsou to malinká zvířátka, akvarista jsem naprostý začátečník, při dodržení několika zásad to zvládnete…
Nejdůležitější je trpělivost, krevetky nemají rády prudké výkyvy v kvalitě vody, což po napuštění akvárka kolísá vždycky, než se ve filtru usadí ty správné bakterie, které přeměňují odpadní jedovaté látky na nejedovaté. tzn. musíte vydržet s prázdným akvárkem (jen kytky, živé, rychlerostoucí, co nejvíc) ideálně tak dva měsíce, 6 týdnů aspoň a až pak přidávat živočichy.
Pročti web www.rybicky.net je tam toho hodně, i ta miniakva co byl odkaz výše jsou super.
http://rybicky.net/nadrze/9648 moje akvárko.
klorane píše:neczuz píše:tak teda nevím jestli čím menší akvárko tím více péče a práce…za sebe nesouhalsím.....,mi máme jednu rybičku-Betta rybka-je sama protože ostatní by ožrala,má takové krásné dlouhé ploutve a je tmavě až do tyrkysové barvy…je v takové váze o průměru 10cm a výšce 25cm,jen s jednou rostlinkou a bez ničeho jinýho…a vodu měním tak 1× za 4-5dní,takže žádná hrůza,zabere mi to asi 1minutu…máme ji od února…jelikož zatím na velké akvárko není místo,tak máme aspoň jednu…a zatím se nezbláznila…
Betta je labyrintka, dýchá vzdušný kyslík, takže přežije i špinavou vodu a malý prostor (nepotřebuje hodně vody s rozpuštěným kyslíkem) - přežije takhle, ale rozhodně není spokojená.
Dalsi varianta za rybicky muze byt snek - Oblovka zrava. Detem se to libi a je to naprosto nenarocny.. A zadny hluk to taky nedela.. http://cs.wikipedia.org/…%BErav%C3%A1
Pipet píše:klorane píše:Betta je labyrintka, dýchá vzdušný kyslík, takže přežije i špinavou vodu a malý prostor (nepotřebuje hodně vody s rozpuštěným kyslíkem) - přežije takhle, ale rozhodně není spokojená.neczuz píše:tak teda nevím jestli čím menší akvárko tím více péče a práce…za sebe nesouhalsím.....,mi máme jednu rybičku-Betta rybka-je sama protože ostatní by ožrala,má takové krásné dlouhé ploutve a je tmavě až do tyrkysové barvy…je v takové váze o průměru 10cm a výšce 25cm,jen s jednou rostlinkou a bez ničeho jinýho…a vodu měním tak 1× za 4-5dní,takže žádná hrůza,zabere mi to asi 1minutu…máme ji od února…jelikož zatím na velké akvárko není místo,tak máme aspoň jednu…a zatím se nezbláznila…
ale to já přece vím…
a jak jsi přišla na to že není spokojená ??? myslím že každý zavřený zvíře není spokojený,…ale asi jí nic nechybí,jinak by jsme ji už přece neměly…
klorane píše:Pipet píše:ale to já přece vím…klorane píše:Betta je labyrintka, dýchá vzdušný kyslík, takže přežije i špinavou vodu a malý prostor (nepotřebuje hodně vody s rozpuštěným kyslíkem) - přežije takhle, ale rozhodně není spokojená.neczuz píše:tak teda nevím jestli čím menší akvárko tím více péče a práce…za sebe nesouhalsím.....,mi máme jednu rybičku-Betta rybka-je sama protože ostatní by ožrala,má takové krásné dlouhé ploutve a je tmavě až do tyrkysové barvy…je v takové váze o průměru 10cm a výšce 25cm,jen s jednou rostlinkou a bez ničeho jinýho…a vodu měním tak 1× za 4-5dní,takže žádná hrůza,zabere mi to asi 1minutu…máme ji od února…jelikož zatím na velké akvárko není místo,tak máme aspoň jednu…a zatím se nezbláznila…
Paradoxně čím menší akvárko, tím více péče. V malém akvárku se ti neustálí biologická rovnováha, takže pořád budeš bojovat s přemnožením řas, teplotou, vzduchováním… Navíc v kouli se prý rybičky zblázní. nevím, co je na tom pravda.a jak jsi přišla na to že není spokojená ??? myslím že každý zavřený zvíře není spokojený,…ale asi jí nic nechybí,jinak by jsme ji už přece neměly…
Mrkni na ty rybicky.net, tam jsou dloooouhé diskuse=) Jako mi to je fuk, jak a kde ji máte, ale když už teda to zvířátko zavřené mám, tak se mu snažím vytvořit co nejpříjemnější prostředí ![]()
Ale já taky nejsem dokonalá, morče máme jen jedno, i když je to typicky skupinové zvíře (ale snad má dost pozornosti?)