Pořízení rybiček

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6417
21.7.10 12:33
ale to já přece vím… :wink: a jak jsi přišla na to že není spokojená ??? myslím že každý zavřený zvíře není spokojený,…ale asi jí nic nechybí,jinak by jsme ji už přece neměly…

Je to stejné týrání jako zavírat jakákoliv zvířata do mini klecí. Že přežijí opravdu neznamená, že jsou spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
21.7.10 13:14

ahoj, po rybičkách jsem taky strašně toužila, poté, co jsem si přečetla co všechno bych potřebovala a že to vůbec není taková sranda jak to vypadá, jsem to vzdala........ a teď pro změnu toužím po suchozemské želvě. tak za rok, za dva, až z holky bude školačka a bude mít víc rozumu. Mám představu, že želvě vyrobím nějaký travnatý výběh na balkoně, se stříškou kdyby pršelo apod..... uvidím jestli mě to taky nepřejde, ale dost lidí mi želvu doporučovalo.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
21.7.10 13:50

aha…
tak to jste ještě neviděli mini klec,když jsem ji uviděla jak ji přechovávají ve sklenici ve zverimexu,tak mi ji bylo docela líto,teď naproti tomu má luxux !!!!!!!!!!!!!! škoda že nemluví !!!!! bych vám napsala jak se má !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
5.8.10 13:47

Chvála mému muži, který je vášnivý rybář a chovatel studenovodních okrasných rybek.

Máme doma 400l akvárium a v něm asi 20 koi kaprů, karásků…

Posadím malého (5M) do kočárku , postavím před akvárium, když už si nechce hrát a je ufnukaný a v tu ránu je klid, jen se zájmem hledí i hodinu, brouká si…

1000× lepší než když někdo praktikuje TV.

Tak že, jednoznačně doporučuji a nejen pro děti ale i pro Vás, já se taky občas zahledím a vypnu. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
5.8.10 14:13

Tak mi nakonec pořídili 25-ti litrové akvárium. Máme v něm neonky, paví očka atd.Malá je nadšená a do budoucna zvažujeme větší akvárium :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8078
5.8.10 14:40

Pozor ale,akváristika je návyková:-):-)já jsem ještě začátečník,začínala jsem pomalu se sklenicí,pak 20litrů,30litrů,55litrů,100litrů a manžel už začal stávkovat,prý jestli nepřestanu blbnout,tak půjdu i s akvárkama:-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
5.8.10 14:43
j.citra píše:
Pozor ale,akváristika je návyková:-):-)já jsem ještě začátečník,začínala jsem pomalu se sklenicí,pak 20litrů,30litrů,55litrů,100litrů a manžel už začal stávkovat,prý jestli nepřestanu blbnout,tak půjdu i s akvárkama:-):-)

To souhlasím.Já chtěla původně jen takovou tu kouli a do ní jednu rybu. No a skončili jsme u 25-ti litrového akvária a jak jsem psala, budeme pravděpodobně pořizovat větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
5.8.10 14:44

Naštěstí manžel chtěl rybičky odjakživa, takže on bude jedině rád. Já jsem byla vždy proti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
5.8.10 15:09
j.citra píše:

Tak to souhlasím, taky manžel začínal na 20l akvárku s neonkama…a dneska 400l v obýváku pod tím 2 menší a běda jak nemají rybičky co papkat :cert:
To mi z mražáku krade i kousky kuřecích prsíček pro sumečky…zabííít :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.14 22:39

Klidně pořiďte

Hezký den, klidně si akvárium pořiďte. Je třeba sbírat zkušenosti :) My máme chvíli, ale úplně v pohodě akvárium set Tetra Cascade 6,8l http://www.zooshop-eu.cz/…d-6-8-l-bile Je kulaté, malé, vybavené a ryby se v něm chovají normálně. Pro začátek se to jeví jako dobrá volba.Je dobré si ale opravdu vybírat z rybek, které jsou schopné zvládnout žít v takovém prostředí. Pro toto akvárium jsou doporučovány Bojovnice Pestré. Máme samečka společně s několika Neonkami a pěkně se snesou.Ve zverimexu vám ochotně poradí a jistě odejdete spokojeni.Je třeba děti učit určité zodpovědnosti a nakrmit rybičku pro ně není nijak těžké, jen ji nesmí překrmit, ale to se dá vše uhlídat dohlížením a zbytek vždy schovat do dalšího krmení. Ostatní je hold na dospělých, ale líbí se mi starost o ně. A je to příjemná živá kulisa. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.4.15 14:18

Ahoj všichni,

starší prcek se rozhodl, že by rád po křečkovi ještě rybičky a tak nad tím už docela dlouho přemýšlím… Když jsem byla bezdětná, měla jsem akvárko necelých sto litrů. Pak jsem ho zrušila a bohužel jsme ho dali zadarmo pryč, protože mamce doma překáželo, my jsme ho neměli kam strčit… No, prostě je pryč.

Manžel by nejradši chtěl nějaký menší akvárko, ideálně 25 litrů, já s takovým v nějakých 10 letech začínala, ale přece jen si myslím, že s větším akvárkem je míň práce, takže se snažím procpat aspoň 100l :oops: Jen mě napadá, na co takový akvárko „posadit“? Přece jen se vším to bude mít minimálně 150 kilo, tak aby skříňka „neumřela“? Vím, že to starý akvárko jsme měli na obyč dřevotřískové skříňce, ale byla teda pekelně prohnutá… :oops: I když tam hezkých pár let vydrželo… :mrgreen:

Jak řešíte umístění většího akvárka vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
8.4.15 14:26

@kate02 určitě radím jít do většího to malý budete pořád čistit, jinak já mám akvárko 240 l, mám ho na starý skříňce, která dostala novej plát desky. a do skříňky jsme dali výztuhy jako a drží v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
8.4.15 14:30
@mijah píše:
@kate02 určitě radím jít do většího to malý budete pořád čistit, jinak já mám akvárko 240 l, mám ho na starý skříňce, která dostala novej plát desky. a do skříňky jsme dali výztuhy jako a drží v pohodě

Já z toho umístění mám největší strach (a taky to je hlavní důvod, proč to akvárko ještě nemáme)… Jo, sladký dětství, kdy jsem prostě jednoho dne přišla domů s šutrama a kytkama do akvárka, pak se mnou děda jel koupit pár pavích oček a mečovek a nic jsem neřešila… :oops: :mrgreen:

Manžel má u většího strach, že praskne a vytopíme sousedy… To je hlavní argument proti… :zed: A plusem by pro mě teda bylo, že malý je ochotnej čistit i on… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
8.4.15 14:36

Posílám fotku jak to máme, já začala taky menším akvárkem a postupem času mám tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
8.4.15 14:38

@kate02 až bude muset čistit každý týden tak se mu nebude chttít, a vytopit sousedy zvládnete i malým akvárkem, jen nebude tolik škody :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný