Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@avoboduch píše:
Hezký den, klidně si akvárium pořiďte. Je třeba sbírat zkušenostiMy máme chvíli, ale úplně v pohodě akvárium set Tetra Cascade 6,8l http://www.zooshop-eu.cz/…d-6-8-l-bile Je kulaté, malé, vybavené a ryby se v něm chovají normálně. Pro začátek se to jeví jako dobrá volba.
Ojojoj tady mé srdéčko milovnice přírody a zvířat zařvalo bolestí. Prosím, to co tady odkazuejte, není akvárium na rybky. Můžete tam mít dekorace, jak jsou na obrázku s velkou polemikou možná tu Betu bojovnici, která v přírodě žije v kalužích (jenomže do kaluže taky občas zaprší a ona se pak mění ve velikou kaluž - což v akvárku nenasimulujete).
Hlavně pokud sama sbíráte zkušenosti, vyhněte se prosím radám ostatním - to je to nejlepší, co pro začínající akvaristy můžete udělat. Běžné malé akvarijní rybky potřebují minimálně 30-50 litrů. S tím, že tam budete mít opravdu pár rybek, max. jedno menší hejno.
Příspěvek upraven 08.04.15 v 14:52
My máme ty, co vypadají jak nemo, ale čistit akvátko je náročné.
@mijah píše:
@kate02 až bude muset čistit každý týden tak se mu nebude chttít, a vytopit sousedy zvládnete i malým akvárkem, jen nebude tolik škody
To si myslím taky…
Hlavně mrňousovi se líbí bojovnice a o ní jsem se dočetla, že by měla být v akvárku, který má min. 60 litrů…
Což pro mě byla docela novinka… ![]()
Máte mořské? to jsme s manželem taky chtěli, 2 měsíce jsme kol toho sbírali informace. Nakonec jsme si to kvůli náročnosti na rozjezd akvárka a každodenní provoz rozmysleli.
@kate02 píše:
To si myslím taky…Hlavně mrňousovi se líbí bojovnice a o ní jsem se dočetla, že by měla být v akvárku, který má min. 60 litrů…
Což pro mě byla docela novinka…
Bojovnice je teritoriání, krom té zvětšující se kaluže v přírodě je zvyklá ohraničit si teritorium, což zase v 7 litrech moc dobře nejde ![]()
Když máte akvárko správně zaběhlé, biorytmus vyvážený, akva 200 litrů se už čistí dle osádky cca 1× za půl roku. Jinak týdně se vymění třetina vody, vytrhají přerostlé rostliny - ta rutijní údržba bere cca 10min. - altr. jediná pidi procházka s pejskem ![]()
@kate02 píše:
Ahoj všichni,starší prcek se rozhodl, že by rád po křečkovi ještě rybičky a tak nad tím už docela dlouho přemýšlím… Když jsem byla bezdětná, měla jsem akvárko necelých sto litrů. Pak jsem ho zrušila a bohužel jsme ho dali zadarmo pryč, protože mamce doma překáželo, my jsme ho neměli kam strčit… No, prostě je pryč.
Manžel by nejradši chtěl nějaký menší akvárko, ideálně 25 litrů, já s takovým v nějakých 10 letech začínala, ale přece jen si myslím, že s větším akvárkem je míň práce, takže se snažím procpat aspoň 100l
Jak řešíte umístění většího akvárka vy?Jen mě napadá, na co takový akvárko „posadit“? Přece jen se vším to bude mít minimálně 150 kilo, tak aby skříňka „neumřela“? Vím, že to starý akvárko jsme měli na obyč dřevotřískové skříňce, ale byla teda pekelně prohnutá…
I když tam hezkých pár let vydrželo…
rozhodne vetsi, souhlasim s tebou
V akva knize radili, ze akvarko ma byt na skrince od kraje ke kraji, nebo, kdyz je mensi, tak sehnat pod akvarko pevnou treba dubovou tlustou desku namiru - tzn. od kraje ke kraji. Proste aby se vaha prenasela rovnou na bocni steny skrinky
@Pudloslava píše:
rozhodne vetsi, souhlasim s tebou
V akva knize radili, ze akvarko ma byt na skrince od kraje ke kraji, nebo, kdyz je mensi, tak sehnat pod akvarko pevnou treba dubovou tlustou desku namiru - tzn. od kraje ke kraji. Proste aby se vaha prenasela rovnou na bocni steny skrinky
Mě totiž napadlo posadit akvárko na Bestu z ikey (kterou máme zařízenej v podstatě celej obývák), nevím, jak by to ustála… Je fakt, že v nejhorším by se dala vyztužit, no…
Aby to vypadalo nějak rozumně… ![]()
@kate02 ty jo těch rostlinek, já mám tlamovce a sežerou vše co roste, tak tam mám jednu chudinku co zatím odolává, a to jim dopřávám salát i rajčátka
@mijah píše:
@kate02 ty jo těch rostlinek, já mám tlamovce a sežerou vše co roste, tak tam mám jednu chudinku co zatím odolává, a to jim dopřávám salát i rajčátka
My jsme tam měli právě bojovnice (ty tam i měly mladý), dania (taky jsme pak měli i mrňavý), parmičky, pancéřníčky panda, blacky moly, neonky… Asi ještě něco…
Spousta malejch rybiček, no… ![]()
@kate02,, rušil chov, dostala jsem od něj cca 15 rybek, no a dokoupila jsem si pak ještě další druhy tlamovců a vlastně kvůli nim jsem pořizovala i větší akvárko
![]()
@kate02 píše:
Mě totiž napadlo posadit akvárko na Bestu z ikey (kterou máme zařízenej v podstatě celej obývák), nevím, jak by to ustála… Je fakt, že v nejhorším by se dala vyztužit, no…Aby to vypadalo nějak rozumně…
no aby te to ve vysledku nestalo majlant. Ja teda jeste neslysela, ze by nekomu rupnul stul pod akvarkem, asi to zkus ![]()
@Pudloslava píše:
no aby te to ve vysledku nestalo majlant. Ja teda jeste neslysela, ze by nekomu rupnul stul pod akvarkem, asi to zkus
Švagr je truhlář, tak bychom něco vymysleli… Na to vyztužení by stačily jen zbytky… ![]()