Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
prosím poraďte,Šimon má AE a musí denně vypít 200ml čistícího čaje.
Problém je,že ho nechce ani hořkej ani slazenej Glukopurem…
Jsem dost nešťastná,protože je to pro něho dost důležitý.
Napadlo mě,jestli by nešlo z toho čaje udělat mlíko,nebo večerní kaše…
Stejně se to v tom žaludku smíchá,ne?
A proč musí pít přímo čaj??? Nemůže třeba čistou kojo vodu? Tu pije dcera a nic jinýho.
Pokud jde o dostatek tekutin, nedávno říkali v sama doma, že pokud dítě nechce pít, tak klidně dávat za ten den víc sunaru, obzvlášť ve vedrech.Může být třeba víc naředěný.
Alenka
Alenko,to je speciální čistící čaj,máme ho od Nestora a má se pít na vnitřní pročištění…
Ahoj KaVi,
to je mi líto se Šimonkem, Nikča vypije maximálně 1flašku čaje denně, ale co mě stálo nervů, než si to vzala.
Já bych ti dala radu, neustále nabízet a vnucovat i několikrát do hodiny a on se jednou chytne, uvidíš.
Ohledně toho promíchání, nevím ale za zkoušku nic nedáš, když alespoň krapet do něj dostaneš.
tak hodně štěstí.
Ahoj KaVi,ked bol Tobias chori musel pit nejaky zarabany napoj z lekarne.Nechcel absolutne nic pit okrem MM a tak sme mu ho nasilu davali cez striekacku zo sirupu Panadol.Jedine tymto sposobom sme don nico dostali
Teraz mame fintu so slamkou.
Asi jedině vnucovat, vnucovat, vnucovat… a nic jiného nedat. Jiné čaje nebo vodu nebo mlíko z lahve pije? I ta kaše by se dala zkusit - třeba to přebije tu chuť. Snad se malému ten AE zlepší… ![]()
Ahoj,
já jsem taky měla ještě kojené Alence dávat pít heřmánkový čaj a protože ho nechtěla, jako tvoje dítko, Dr. mi přímo doporučila ho smíchat se Sunarem, resp. udělat ho do něj…takže škodit by to nemělo.
A pokud se nějaké léky nebo cokoli nemá užívat zároveń s mléčnými výrobky, bývá to tam napsané. I když čaj....... já bych to smíchala a hotovo ![]()
Bubu
tak nevím, jak u vás - ale u nás nedávno zabrala stříkačka - takové pero např. z Ibalginu Sus - je to teda jenom taková tyčka - max. 6,5ml, ale když by se to dalo několikrát za sebou. U nás takhle zabrala na hořký čaj, z ničeho to nechtěl pít, a najednou - světe div se, s tímhle perem to šlo - nejprve jsem ho dala plný jen tak do rukou, a postupně vystříkla obsah…
Takže jestli chceš zkusit, nic za to nedáš (a ještě co takhle brčko?)
Věra