Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
koukala jsem, jestli tu náhodou tohle téma není a bohužel jsem nic nenašla.
Jak je to s příspěvkem na školní pomůcky? O tuto dávku se musí na OSSP žádat, nebo ji pošlou automaticky? Na stránkách MPSV jsem se dočetla, že na ni má nárok každý, komu byl v měsíci květnu vyplacen přídavek na dítě - sice beru „jen“ 241,–Kč. Závisí to na výši PND? A do kdy se musí žádat?
Nechtěla bych vypadat jako blbec, ale zase si myslím, že nechat to státu, když si platím daně… no, nevím.
Moc děkuju za odpovědi?
Ahoj, řeknu ti jen moji zkušenost, protože nevím, jestli to tak platí úplně všude. Musela jsem na sociálku, tam mi dali formulář s tím, že musím ještě přiložit Rozhodnutí o přijetí ke školní docházce, ale musí mít razítko o nabytí právní moci, to mi tam prskla ředitelka školy a tot vše, na přídavky se mě nikdo neptal, tak asi tak
Jo a nejdřív mě strašili, že se má žádost podat do konce června, ale snad to jde do konce roku, ale jistě to nevím ![]()
Ahoj,
je to přesně takhle.Musíš jít na sociálku,vzít formulář, doložit to Rozhodnutí,kde musí být nabytí právní moci (!).Když tam není,tak jít do školy, která dítě přijímá.Vím,že některé dávky vyplatí pouze 3 měsíce zpětně, jinak ztrácíš nárok.
ahoj
holky mají pravdu musíš si zajít na sociálku tam vyplníš formulář, doložíš papír ze školy , že jste byli přijati tan si okopírovala a řekla že to příjde v červenci s přídavkama, mě řekli,že se musí žádat v červnu, ale nevím jak je to protože mě taky říkala, že na to stejně nemají ještěprogram v počítači tajže si myslím, že to budou dávat i spětně