Návrat do práce a školka

17026
28.6.06 19:31

Návrat do práce a školka

ahoj holky,
doufam,ze mi nekdo zodpovite muj dotaz. Uz jsem tu otazku polozila do jedne stare diskuse,ale zrejme zapadla..tak zakladam nove tema.

Prcek se narodil 9.8.2004,tudiz 10.8.2007 musim nastoupit znouvu do prace,je to tak,ze?Jenze o prazdninach nefunguji skolky,takze by maleho vzali az v zari.To si mam na tu pulku mesice domluvit se zamestnavatelem prodlouzeni rodicovske dovolene?nebo se to bere od prvniho dalsiho mesice?
Jde pozadat o prodlouzeni treba jen o dva mesice?/vim,ze pokud chce byt maminka doma do 4let,musi si podat zadost,jestli ji zamestnavatel vyhovi./Nejradeji bych totiz nastoupila tak od rijna 2007,protoze dat dite 1.zari do skolky a nechat ho tam hned cely den mi prijde krute a ani to tak praktikovat nechci(ale potom uz budu do prace dojizdet,takze prcek bude ve skolce mezi prvnima a odchazet posledni :? ),nase skolka to ani navic moc nepodporuje(maji radej to pomalejsi zvykani,kdy ditko jde prvni den na chvilku,maminka je s nim,a postupne se to prodluzuje,aby nebyl velky sok).
Chci byt informovana,nez pujdu vyjednavat za sefkou,chapete

Mam ted toho plnou hlavu,myslela jsem,ze vse bude uplne jinak a ja pujdu do prace az za dyl po dalsi materske,ale clovek mini......Tak bych mela jasno alespon v tomhle.
Dekuji moc

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
439
28.6.06 19:52

Any já si myslím že to hlavně záleží na domluvě se zaměstnavatelem. Myslím že můžeš požádat o prodloužení neplaceného volna.
Nevím jak u vás ale někde jsou školky otevřené i o prázdninách.
 Anni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
28.6.06 20:15

Any, urco zalezi na domluve se zamestnavatelem. Ja se desim toho, ze po nastupu do prace uz budu mit rok co rok problem nekam dat deti na prazdniny (asi bude Anie pendlovat mezi skolkama i o prazdninach) - 2 mesice dovolene nedostanu… to bude neco … :cry:

Tak drzim palce, at je zamestnavatel v pohode!

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
28.6.06 20:16

Anny(mmch,ještě si tvůj nick pamatuju z doby,kdy jsi čekala „Lvíčátko“ :D :D :D :D ),
mladší dcerka je taky červencová,v práci se zkusím domluvit,abych mohla nastoupit až v září.Dávat dítě do školky v létě je blbost,pže dítě pak pendluje v cizích školkách,což na začátek docházky není ideální.A ač mám dvě babičky na důchodě,nerada bych je obtěžovala celodenním hlídáním dvou dětí.
O neplacené volno nejde,poběží ti i nadále rodičák,dokud ho nezrušíš(max 4 roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.6.06 20:59

Ahoj,
ja bych ti poradila, abys sla do skolky se zeptat kdy maji skolku zavrenou, nez se zacnes nervovat s tim jak to budes delat. Skolky maji zavreno 14dnu pres prazdniny. Jinak jsou otevrene.
Tak si spise toto over a mozna ti to usnadni vyjednavani.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
28.6.06 21:01

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
28.6.06 21:02

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.6.06 21:04

Ahoj,
tak to u nas mame stesti. Zaciname chodit do jeslicek a tam maji volno o prazdinach 14dnu.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
28.6.06 22:09

ahojky holky,
vsem vam moc dekuji za odpovedi,zkusim vyjednavat se sefovou 8) - s tou sice neni moc rozumna rec,tak snad natrefim na dobrou naladu,to je u nas docela za:,–(ni :roll:

Ja prave ze skolky informovana jsem(v utery jsme byli na zapis),takze vim,ze o prazdninach nejedou a pedluje se prave po tydnech po cizich skolkach a to bych opravdu nechtela.Ta nase konkretni bere novacky od zari(tedy tim myslim prazdninove deti,jinak i v prubehu roku),hodne jim zalezi na tom,aby ditku nastup co nejvic ulehcili(coz by nastup do jine skolky a nasledne prechod teprv do te druhe urcite nebyl)

HanaZana-je to je krasne,ze si pamatujes me Lvicatko :D :D ,dnes uz je to fakt statny Lev!!! :twisted:.Ja mam sice pamet na lidi deravou,ale tvuj nick mi taky neni uplne cizi!

Hromix-naprosto chapu,babicky mlade o prazdninach nepouzitelne:) to je muj pripad.Jedna si uziva zivota(tak to ma byt),hodne pracuje a pak v lete dovolenkuji po cizine.A ma mamka v lete maka na koupaku,ta jezdi domu v noci,takze tezko…Manzel tezce pracovne a sportovne vytizen,takze i my budem bohuzel skolkovy i pres prazdniny-ty dalsi roky samozrejme.

Uf,mam z toho hlavu.. a to mam jeste rok cas 8)

diky vsem

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová