Miminko nechce čaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
228
5.2.20 17:13

@Lucie_Sx cajik prý ale fenyklovy sáčkový ty granulované nějak nepodporuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.2.20 17:15
@Donutka811 píše:
@Lucie_Sx cajik prý ale fenyklovy sáčkový ty granulované nějak nepodporuju

Ale proč? Na žízeň stačí voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.20 17:18

@Lucie_Sx nevím to je taková doktorka no :nevim: zkusím prevarit vodu a uvidím jestli mu pojede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
5.2.20 17:37

Ne, čaj pít opravdu nemusí, když je na UM. A nemusí pít ani vodu. Bohatě stačí UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
5.2.20 17:46

@Donutka811 fakt bych se tim nestresovala. Max o něco naředit UM. Ale ve 3,5 měsících pitný režim pokryje mlíko.

Nám to doktorka taky doporučovala - když měla malá rýmu. Ovšem plivala to všechno (čaje, vodu). Než se stresovat.. Starší mi odbojkovovala UM asi 3× za sebou - ovšem to bylo v létě - jí byly 4 měsíce, venku hic jak blázen. Ze zoufalství jsem nabídla vodu a tú mi pila. Ale jen v tom horku, pak vzala na milost vodu zase až s příkrmy.

Ona tá voda je nejlepší - dostaneš ji všude, nemusíš se stresovat že musíš zabalit kamkoliv pití… Ovšem ve školce byl trochu boj. Pač jejich „čistá voda“ je síce voda, ale s citronovou šťávou a bylinkami a to dcera nevzala na milost. Takže byly diskuze a nakonec ji prostě dají do hrníčku kohoutkovou vodu. Ani neslazený čaj nepije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.2.20 18:09
@Donutka811 píše:
@Lucie_Sx nevím to je taková doktorka no :nevim: zkusím prevarit vodu a uvidím jestli mu pojede

Doktorky dost často výživě nerozumí…
Vodu převařovat nemusíš, dej normální kojeneckou.
Ale jinak souhlasím s tím, že ji nepotřebuje. Já tedy jen kojila, ale vodu začali pít až s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76350
5.2.20 23:12
@Donutka811 píše:
@stinga doktorka právě :nevim:

a proč, na co, z jakého důvodu? miminko fakt nepotřebuje ani čaj ani vodu, moje dcera pila prvně něco jiného než UM, když jí byl rok a půl a bylo vedro
a nikdy nám doktorka neříkala, že by měla pít čaj :nevim: nechápu fakt proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.20 23:26

@stinga že prý když je na UM tak musí aby nebyl dehydratovany. Říkala že kdybych kojila tak ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76350
5.2.20 23:39

@Donutka811 :mrgreen: :mrgreen: ty jo, co je to za doktorku? z čeho se připravuje UM, z vody, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
5.2.20 23:41

Sypaný Rooibos. První a jediný čaj co syn fakt miloval a miluje. Nic jiného nepil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
5.2.20 23:53

@Donutka811 naopak nadměrný příjem tekutin zatěžuje ledviny. Kolik je doktorce?

Osobně bych teda násilím do mimina nic nechala - v tomhle případě, v tomhle věku a v tomhle počasí (pokud teda doma nemáte 25 stupnu). A jestli je takhle doktorka pokroková i v jiných věcech tak bych se ohlížela spíš po jiné doktorce…

Kolik vypije celkem UM? Spočti to za den. Někde na netu se dají najít doporučené dávky. Resp. Na krabici od UM určitě je dávkování. Pokud si není na poloviční dávce, neřešila bych to. Já stresovsla u první dcery hrozně. Vážila jsem, šílela že nepřibírá (přibrala jen ne tak jak ostatní rovesnici), řešila vše kolem… Dnes jí je téměř 4, je to prtavec stále. Občas zdlabne dospelackou porci, občas se v tom vrtá… Ani vody moc nevypije. Ale na sladké ji neučím. Ne každé dítě musí být na 90% percentilu. Hlavu má v pořádku a je to normálně šikovné dítě. Jen je drobnější.

Kdyby bylo dítě dehydrované, poznáš to. Pokud pije cca doporučené dávkování, byla bych v klidu a nic mu extra nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.2.20 07:02

@stinga nevím a to mi ho ani na pořádně není schopna změřit :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.2.20 07:06

@iwa83 ta doktorka je už starší tak kolem 50 určitě, junák Maly pije po 150 ml. Asi 6-7× denně. Ten litr UM cca vypije za den. No právě a já mám Taky první mimčo :P :) Taky je drobnější než ostatní ale to neřeším až bude větší tak to dožene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
6.2.20 08:23

@Donutka811 Tak to zas není tolik aby byla taková konzervativní ;) Nevím jaký máš dojem z ostatních věci…

Dle toho co píšeš, bych řekla, že toho vypije určitě dost. A dehydratace mu nehrozí. Až přijde první nemoc a fakt bude pít po kapičkách, tak pak bude důvod je stresu… To je pak mazec na psychiku prvomatky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.2.20 10:40

@Donutka811 u nás úplně to stejne. Synovi jsou 2 měsíce.. Je plne na UM a doktorka mi řekla, že už je dokonce NUTNÉ, aby syn pil i jiné tekutiny a taky bohužel nechce. Chvíli jsem se s tím mordovala, ale pak jsem to vzdala a po všech radach si řekla že mu opravdu stačí UM. Akorát mezi jídly, mu občas dám malou lzicenku fenykloveho čaje (na prdiky), a nebo když vidím, že má sucho v puse tak mu dám kapatkem malicko kojenecké vody. Jinak mi ji taky plive :D tak pokud není 40st (coz není) a není maličký nemocný, tak bych neřešila a zbytečně ho nestresovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí