Nechce chodit v botičkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3681
12.12.14 23:56

Nechce chodit v botičkách

Zdravim maminky :); chci se zeptat, kdyz jste daly svym ditkam prvni boticky, jak se na to tvarily? Moje dcera zacala pred tydnem chodit bez opory, tak jsem ji poridila prvni botky, superfity, ale ona v nich vubec nechce chodit. Jen v ponozkach si to doma straduje, uz vic chodi jak leze, ale kdyz ji dam botky, tak bud se zacne vztakat a kdyz ne, tak v nich stejne jen lozi, za ruku v nich teda jde, ale sama ne. Mam trochu obavu, aby se ji spravne tvarovala klenba, doma mame skoro jen parkety. Mely jste to nektera taky tak? A za jak dlouho si deti zvykly? Jo a male bude za tyden rok. Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
13.12.14 00:01

Mela by mit nejake capaky, ohebne, siroke, zadne tvrde botky s pevnym kotnikem. Zkuste si nastudovat, jak obouvat dite… nejlepe bosonohy apod. Ja se ji ani nedivim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.12.14 00:03

Já nedávala boty na doma nikdy a problém malá nemá. Známí dávali boty od prvních krůčků a malej dneska nosí ortopedický vložky…
Podle mě si nevybereš :nevim:
Malá asi moc dobře ví, proč boty nechce a chodí se jí líp bez nich :nevim:
Radši bych koupila jen kožený capáčky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
13.12.14 00:04

@Anes
No tak mne ortoped rekl, kdyz jsme byli na prohlidce s kyclema, ze az zacne chodit sama, tak ji mame poridit pevny boty, prave kvuli klenbe. Ze chodit bosky je dobry akorat venku na trave a nebo jeste tak na koberci.

Příspěvek upraven 13.12.14 v 00:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.12.14 00:05

@Gorlami Já bych si raději nastudovala, jak to má být. Nevěřím ortopedům :) a dělám dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
13.12.14 00:07

@Anes A z jakych zdroju cerpas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.12.14 00:10

@Gorlami na tohle je tolik názorů… pokud sama vidíš, že jí to v botičkách nejde, tak jí je nedávej ;) Noha se tvaruje právě tak, že má kontakt s nerovnostmi, což v pevný podrážce za celej den nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.12.14 00:15

Doma děti chodí bosky odmala, a na ven, maldší se na to zpočátku vůbec netvářil, trvalo to asi 3 týdny, než si nechal obout boty..a to bylo zrovna léto, a sandálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
13.12.14 00:19

@petrul Ja jsem kdysi kdesi cetla/slysela, ze je lepsi pro tvarovani klenby, kdyz deti chodi bosky, ale to uz je fakt davno; pak jsem se prave nekde dozvedela, ze tento nazor uz je pase, ze jsou lepsi pevny boty a to mi rikal prave i ortoped.
Ano, na nerovnostech, treba na trave, ale doma zadny nerovnosti nemame, jen tvrdou podlahu, tak bych rekla, ze tvarovana bota bude lepsi :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.12.14 00:25

@Gorlami bota by pro malé dítě právě neměla být tvarovaná vůbec, tzn. měla by mít úplně rovnou vnitřní stélku. Souvisí to s tím, že malé děti mají ploché nohy, ta klenbička je vyplněná tukem a tvaruje se postupem věku, takže není vhodné jí tvarovat „uměle“. Ale jak píšu, je na to spousta názorů, záleží na každém k čemu se přikloní. A nerovnost je cokoliv, drobek, práh… všechno ta noha vnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
13.12.14 01:17

Synek se ošklíbal nad přezůvkama na doma, takže do těd (2roky chodí bos) ale venku problém neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.12.14 02:45

Někde jsem slyšela, že ortopedi jsou pro pevnou obuv, fyzioterapeuti pro chození bez bot. Naše fyzioterapeutka tohle „pravidlo“ potvrzuje, říká, že optimálně by děti měly chodit do čtyř až pěti let bez bot (jen ponožky s protiskluzovou podrážkou, kožené capáčky apod.), i když je jasné, že v praxi se to nedá dodržet. Doma bych nechala bez bot, zvlášť, když je odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
13.12.14 03:56

@Gorlami Taky bych nechala bez bot. Ja zase slysela, ze drive se davaly deckam boty a maji ploche nohy (napr ja). Dneska se co nejdele maji nechat decka chodit naboso, aby se jim co nejvice zpevnily svaly na tech ploskach, aby se jim v budoucnu ta klenba nezbortila. Maximalne bych dala capacky. Ted v zime je to na prd, kdyz decka nemuzou naboso litat venku. Ale muzes doma dat treba na zem zmuchlanou deku, aby pres to chodila, klast na zem ruzne prekazky, ktere bude muset prekracovat apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
13.12.14 07:29

Taky jsem pro nechat bosky, alespon doma a pokud dcerka odmita chodit v backurkach tak tuplem. Ja cerpala ze strany chodimenaboso do te doby jsem si taky myslela ze pevna bota je proste pevna bota, ale tak jak to tam maji napsane mi to dava mnohem vetsi smysl. Sama jsem prisla na to ze jsem nosila spatne boty a taky na to moje nohy vypadaji a od tohi se odvijeji bolesti zad apod. Takze za me, doma nechat co nejdele naboso a boticky nechat na ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.12.14 09:06

Nám rehabilitační sestra říkala, že pokud je plovoučka, dlažba apod., tak doma bosky ne. Pokud koberce tak naopak ano. A na první krůčku to chce speciální botičky. Superfity jsou měkké, ohebné, dobré. Ale na první krůčky to chce vyloženě capáčky (pokud není moc velká noha, většinou se dělají jen do velikosti 21-22) a vybrat správnou šířku a velikost. My měli třeba od pegresu, jsou levné a dobré. Nebo jsou pěkné od jonapu, ty dělají i takové sandálkové, které se hodí na doma. Různé mají třeba tady:
http://www.detskaobuvberanek.cz/…tske-capacky?…
No a chce to v obchodě vyzkoušet, dcera ve všech nechtěla chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková