Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
muj synak (13m) mi nechce spat ani pod dekou, tou kdyz ho prikreju, tak se vrti, dokud ji nema pod sebou, ale pak mu to zase asi neni pohodlne a budi se…ve spacim pytli se zase nemuze otacet, mota se do nej, zkouseli jsme spousty ruznych, a zadny mu nevyhovuje…doted jsem mu davala pyzamko-overal, ponozky a dl.body, ale ted uz je u nas fakt zima, a prcek sice spinka jakztakz v pohode, bez deky a pytle, ale budi se studenej
Nevite o nejakem pytli s rozdelenyma nohama, nebo hodne teplem overalku? hledala jsem, ale vsechny, co jsem nasla jsou opravdu pytle ![]()
Videla jsem krasne overalky z merino vlny ale pritom vypadaji jako bavlnene. Je v tom fakt teplo. Koukni na merino obleceni pro deti:)
Mpůj taky nespí ani pod dekou ani v pytli, má teplé tepláčky, návleky, teplé ponožky, tričko a mikinu (teplejší triko). Loni měl overal, mikinu, tepláky a ponožky. Teď už vespod overal mít nemůže, ještě večer otravuje že chce čurat, ráno taky, než bysme ho zacvočkovali tak ze zvencnem.
Ve čtvrtek chci jet do Lidlu, měli by tam mít froté teplejší pyžama, tak uvidím.
Malá je to samý.. Přikrývám jí až když spí opravdu tvrdě.. Dětskou dekou z Ikea - dutý vlákno, je lehoulinká.. Ale pokud nespí tvrdě, tak se začne v polospánku odkopávat a budit se tím.. Do Lidlu se chystám taky ![]()
Mi tak bojkotuje spaní s přikrývkou spacím pytlem už od ledna
dávám ji na pyžamo tepláky a jedno tričko na víc a ponožky teplé, protože máme v noci chladno celkem, tak má o jednu vrstvu víc místo té přikrývky, ta ji jen budila a nesnesla ji
tak už je nepoužíváme.
My jsme na tom stejně, prostě se odkope ať je to tenký nebo tlustý. Oblečený je normálně v overalu, myslím si, že tady máme teplo i v noci. Máme 20m, ale dělá to tak odjakživa. Asi jim je horko, tak na co je balit?
Má malému dávám overal a pak velký spací pytek, ale asi by vám taky nevyhovoval. No a jinak co teplé overaly jako tenhle ? Já mám tedy z Lidlu (měli asi před měsícem).
@Oter jo, ten vypadá super! Musím kouknout jestli Ho mají i u nás, snad mi Pan google najde podle obrazku;-)neziju v čechách a je hruuuza tu něco sehnat, samy super moderní outfity, naprosto nepoužitelný ![]()
@Jůlinka T. Právě že mu horko není, budí se studenej, a to nemá v pokojiku takovou zimu ![]()
@SussiK píše:
@Jůlinka T. Právě že mu horko není, budí se studenej, a to nemá v pokojiku takovou zimu
taky to tak máme, klidně obleč o vrstvu víc, tak bude v teple a nebude ho rozčilovat deka ![]()
@IvkaH píše:
taky to tak máme, klidně obleč o vrstvu víc, tak bude v teple a nebude ho rozčilovat deka
Dneska jsem premyslela, ze mu dam novou kombinezu, co jsem mu koupila do snehu, fakt, nejak se mi k tomu jeste porouchalo topeni v decaku a jelikoz jsme v Alpach, tak tu mame dost pod nulou
ale nakonec jsem nasla malej primotop, tak jsem mu zkusila dat puncosky+teplaky a body+tricko, tak snad bude rano teplej
a pohledam nejaky overal a bude…muj muz se strasne divi, proc se to dite v noci tak hrozne krouti, on v jake poloze usne v takove se i vzbudi, takze absoltne nechape, proc prcek taky tak nespi
![]()
@SussiK - aha, tak tam nic konkrétního neznám. Ségra právě žije v Německu, tak tak bych měla pár rad. No a není u vás třeba Kik? Tam nedávno měli tuším taky (jak u nás, tak v Německu).
@Oter píše:
@SussiK - aha, tak tam nic konkrétního neznám. Ségra právě žije v Německu, tak tak bych měla pár rad. No a není u vás třeba Kik? Tam nedávno měli tuším taky (jak u nás, tak v Německu).
Nemecko je taky ok, vetsina nemeckych online shopu zasila i do rakouska
jj kik tu mame, dokonce kousek od naseho baraku, tam me nenapadlo se podivat…hlavne ja hledala klasicky overalky pyzamka, nenapadlo me pouzit treba normalni zimni-plysovej overal ![]()