Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pamatuju si, jak nase mala v tomhle veku mela histeraky a ani ke me nechtela, byla uplne mimo, tak jsem vzdycky rosvitila a nechala ji, az se probere,.Mliko vyzadovala taky, byla schopna vypit litr za noc, asi to vyzni nechutne, ale redila jsem ji ho vodou a furt pridavala, pak uz ji to nechutnalo, cucla a odhodila, musis vydrzet ![]()
A u nas to byla bolest z rust nozicek, ma to doted, akorat uz rekne co ji boli, tak mazu, masiruju a pak usne..
@Brambůrka10
Přesně totální záchvat, kope kolem sebe a já jí teda zkouším vzbudit
Dík za tip s mlíkem ![]()
@Brambůrka10 píše:
A u nas to byla bolest z rust nozicek, ma to doted, akorat uz rekne co ji boli, tak mazu, masiruju a pak usne..
Ta naše už taky řekne, co jí bolí, zkoušeli jsme se ptát, ale říkala na všechno ano ![]()
Ahoj, no tak v pět odpoledne bych ju nedávala spát, prostě nějak naučit vpoledne aspoň hodku kyž už nic jinýho,
ty děsy máme občas taky, dřív to nešlo neutišit i vztekat se začala v noci, Nemá třeba moc zážitků přes den, nebo se něčeho polekala, někdo v okolí koho viděla se jí nelíbil, nebo jestli něco neviděla v tv? Naše malá pláče když třeba se hodně leká přes den/ráda si takhle hraje/těch důvodů může být moc. Zubama to asi nebude.
Jj, to je ono, ja se o ni kolikrat bala, ze si neco udela, jednou jsem ji musela splouchnout do ksichtiku vodu, byla iplne fialova z toho zachvatu ![]()
Je to je jako kdyby jsi psala o nás. Malá měla toto období zhruba v 9ti měsících(trvalo to cca 2měsíce) pak se to uklidnilo a teď ji je 18měsíců a je to přesně jak popisuješ. Já osobně si myslím, že se ji srovnávají zážitky co stihla prožít přes den a to šeredný ji v noci prostě vzbudí. A doufám, že to nebude trvat dlouho protože jen zřídka kdy mám večír volný-pořád běhám k postýlce chovám, nosím mléko atd… Jen tedy malá ho nedá tolik tak přes den jí normálně.
Moc jsem neporadila, ale určo potěší, že těch nevyspalejch je víc ![]()
@sterezie píše:
Ta naše už taky řekne, co jí bolí, zkoušeli jsme se ptát, ale říkala na všechno ano
ty nozicky to je hodne casty, ja si pamatuju, jak me to jako malou taky bolelo, az se sklidni, tak ji je zkus namazat a hladit, tak jsem na to prisla, treba to bude taky tak u vas..
@AdaNaty
Právě že nespí přes den nějaký tři měsíce, kvůli tomu, že ona přes den kolem oběda prostě neusnula a pak chtěla až navečer, takže jsme najeli na režim bez spaní..(jenže občas kolem tý 4-5 unavená je a spát by šla, ale většinou, když jí rozptýlím, tak do šesti do večera vydrží..)..
Ani mi nepřijde, že by teď měla nějaký zážitky, jsme doma a všichni si tu předáváme nachlazení
takže máme spíš takový klidnější období, ani se mi nevybavuje žádná zásadní příhoda, která by to mohla vyvolat ![]()
@Brambůrka10 píše:
ty nozicky to je hodne casty, ja si pamatuju, jak me to jako malou taky bolelo, az se sklidni, tak ji je zkus namazat a hladit, tak jsem na to prisla, treba to bude taky tak u vas..
děkuju, určitě vyzkouším ![]()
Co zkusit čajík na noc na klidné spaní od 6měs? nebo čteš ji pohádky? nebo já s holkama ted poslední dobou nečtu ale jen si prohlížíme a vykládáme co tam je.to chce zkoušet. to přejde neboj, to zažila snad každá.
@AdaNaty píše:
Co zkusit čajík na noc na klidné spaní od 6měs? nebo čteš ji pohádky? nebo já s holkama ted poslední dobou nečtu ale jen si prohlížíme a vykládáme co tam je.to chce zkoušet. to přejde neboj, to zažila snad každá.
Jenže ona ten čaj nebo cokoliv odhodí a řve, že chce mlíko
včera jsem jí ho teda dala jenom jednou, ale zas jsem dvě hodiny poslouchala naříkání
Na pohádky se teprve chystáme, zatím jsme četli párkrát a spíš se probere, než že by jí to uspalo a zklidnilo ![]()
Tak čaj ne v noci, ale před spaním nějakou dobu, normálně jako pití. Dnes jsem ho taky zavedla, uvidím, jestli aspoń trochu pomůže. U nás je spíš problém s uspáváním než se spaním. Chodí spát teď pár dní 10-11 večer.
Mlíko jsem ředila, když byla nemocná a nic jinýho mi pít nechtěla. Kvůli pitnýmu režimu zas:-)
Ahoj,
prosím poraďte. Poslední dobou je u nás spaní celkově nic moc. Malá už nespí přes den, pak v noci řádila klidně i do půlnoci, protože se jí líbilo chodit spát třeba v pět odpoledne. Večer už bývá fakt unavená a usne jak zabitá. Normálně spala až do rána. Ale poslední dobou je to děs a bída. Ty první dvě až tři hodiny spí špatně, budí se, dnes extrém- šíleně plakala ze spaní, křičela táta, máma, sama, dolů a nedařilo se nám jí uklidnit, s pauzou to trvalo asi hodinu a kdo ví, jak to bude pokračovat. A noc jako taková je taky nic moc. Průměrně se vzbudí tak 5× a chce mlíko a přes to moc nejede vlak, přitom už byla odnaučená na noční mlíko, nevyžadovala, tak od roka
Takže ve finále s tím myslím i souvisí komplet celý režim dne, protože třeba včera vypila v noci litr mlíka a přes den pak prostě nejí
Jsem zničená, protože se po večerech do pozdě učím, takže pak místo 6 hodin spánku přebaluju a běhám pro mlíko a jsem vyšťavená.
Měl jste někdo nějakou podobnou zkušenost? Noční děsy?..
Zuby by to i teoreticky být mohly, ale ty se jí hýbou už strašně dlouho prakticky pořád