Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dneska jsem zase od půl čtvrté vzhůru… Malý se připlížil k nám do postele a už jsem nezabrala. Tak se mi naskytává diskuzní téma, kolik toho, vy, maminky naspíte? ![]()
Malá vstává mezi 5 a 6. Takže záleží na tom, kdy jdu spát. Ale většinou naspím tak pět, šest hodin denně.
O víkendu víc, to k dceři vstává manžel.
Kolem 7, byly doby kdy i míň, ale na to bych nerada vzpomínala ![]()
Chudáku, nějaká ta hodinka ke spacifikování borce a zalehnutí by nebyla?
@xenaR Tak to je malá zlatá, když se tak dívám na metřík. Já tehdy k malému musela vstávat co dvě hoďky na kojení, z toho půl hodiny kojila, teď se nechtěl odříhnout a já taky hned nezabrala… Takže to byla zpočátku katastrofa…
@Kačus82 No, někdy si fakt přeji - kéž by ho to cestování přešlo. Ale on to trošku zavinil tak manžel, malý spal od miminka sám v pokojíčku, musím říct, že nikdy nebyl problém s usínáním, nebo nějakým křikem. Ale asi tak dva roky zpátky jsem měla dost velký zánět průdušek a spala na sedačce v obýváku, nebo jsem pořád chrchlala a zvracela hleny, cca to trvalo 3 měsíce, mezitím manžel malého přestal ukládat do postýlky a usínal s ním, tak když jsem se chtěla vrátit, tak jsem byla vetřelec já… sám v pokojíčku už nebude
Tak jsem přestěhovala postel do ložnice, ale můj spánek už není co býval, slyším ho, jak se přetáčí, nebo bouchne, zase ho přikrývám, neustále odkopaný. Sem tam se v noci přes mě plazí a jak je to takhle k ránu, tak už neusnu. Tak pak někdy mívám krize přes den, hlavně v tomto sychravém podzimním počasí, tak bych ráda zahrabala do listí do nory a vylezla až na jaře. ![]()
Tak já to mám okolo 6h +-, z toho asi 3-4× za noc vstavam, nejmladší se budí 1× na kojení a jenom na prikryti, no a prostřední chodí 1× za noc curat,, a 1-2× přicestuje ze svého pokoje k nám do postele, takže vlastně taky nic moc spaní, no a přes den si samozřejmě nelehnu, není kdy ![]()
@Mahja píše:
@Kačus82 No, někdy si fakt přeji - kéž by ho to cestování přešlo. Ale on to trošku zavinil tak manžel, malý spal od miminka sám v pokojíčku, musím říct, že nikdy nebyl problém s usínáním, nebo nějakým křikem. Ale asi tak dva roky zpátky jsem měla dost velký zánět průdušek a spala na sedačce v obýváku, nebo jsem pořád chrchlala a zvracela hleny, cca to trvalo 3 měsíce, mezitím manžel malého přestal ukládat do postýlky a usínal s ním, tak když jsem se chtěla vrátit, tak jsem byla vetřelec já… sám v pokojíčku už nebudeTak jsem přestěhovala postel do ložnice, ale můj spánek už není co býval, slyším ho, jak se přetáčí, nebo bouchne, zase ho přikrývám, neustále odkopaný. Sem tam se v noci přes mě plazí a jak je to takhle k ránu, tak už neusnu. Tak pak někdy mívám krize přes den, hlavně v tomto sychravém podzimním počasí, tak bych ráda zahrabala do listí do nory a vylezla až na jaře.
tak to teda krizovky chápu ![]()
Teeeda holky jak fungujete?
ja denne tak 12 hodin
v noci 10 a casto se s malou natahnu jeste „po O“ na dve hodky ![]()
Přes den vůbec, malá spí zpravidla 2 hodiny denně na 3×. V noci naspím dohromady asi 5-6 hodiny, přerušovaně. Něldy krmení, někdy jen čaj, někdy, jako třeba dnes, od 2-3 hodin podávání dudu a broukala si, pak vstávání v 05:30 h. Šla jsem spát kolem 23. hodiny, když není přítel doma, tak kolem té 23. hodiny ještě krmím, jinak on, a já jdu spát kolem 22. hodiny. Dříve prostě neusnu
a někdy z přetažení neusnz ani do půlnoci, a pak ta skvělá noc
Ale jde to, zatím žiju, ale unavená jsem někdy fakt hodně.
Příspěvek upraven 25.10.12 v 07:08
Syn začal spát celou noc někdy v roce, takže pak jsem naspala dostačujících 6-7 hodin v kuse. Od porodu dcery spím 2× 2,5-3 hodiny.
@JayLee píše:
pres tyden 8,5 hodiny spime ccaa o vikenech klidne 10 hodin pac to jsme bez malý a mame je jen s manzelem pro sebe
Taky můžu jenom závidět ![]()
@sad 1
Mám to časově hodně podobné jako ty. Včera malá spala přes den 1× 40 minut a 2× 20 minut. A ani jednou se netrefila do doby, kdy spal po obědě syn. ![]()
U prvního jsem tohle nezažila, ten spal celou noc, budil se jen na kojení a přes den dalších 4-5 hodin, i víc, a to až skoro do roka.
Taky ještě žiju, ale už začínám pociťovat nedostatek spánku. A to jsem nikdy nebyla velký spáč.
Tak já naspím tak 6, 7 hodin v noci. Dřív mi to stačilo, i třeba jen 5 hodin, ale co jsem teď těhotná, tak prostě potřebuju spát dýl. Jenže to by mě musel ten náš
lumpík nechat - třeba včera usnul až okolo 22hod., v noci asi v 1h se přifařil
ze svojí postele k nám a od 5h, kdy vstával přítel do práce, se vzbudil.
Malej je čilej a já jsem KO…